|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Złe samopoczucie 4 miesiące po porodzie
Witam serdecznie! Pod koniec grudnia urodziłam Córeczkę. Ciążę znosiłam dobrze (poza straszliwą zgagą), a nawet czułam się lepiej niż przed zajściem w ciążę - przed ciążą dokuczały mi głównie paskudne bóle i zawroty głowy, zaburzenia widzenia i równowagi. Po rezonansie magnetycznym głowy, który nic nie wykazał, neurolog stwierdził, że to migrena, przepisał leki, ale niedługo po tym okazało się właśnie, że jestem w ciąży, więc przerwałam leczenie. Teraz jestem już 4 i pół miesiąca po porodzie, a dolegliwości wróciły jakiś miesiąc temu (wcześniej byłam oczywiście przemęczona, ale nic poza tym). Głównie dokuczają mi zawroty głowy i nowy objaw - bardzo częste uderzenia gorąca, czasem połączone z nagłym zlaniem potem. Wczoraj delikatnie zasłabłam na ulicy (nie przewróciłam się na szczęście). Nie wiem, czy to jakieś osłabienie po ciąży, czy może tarczyca (w ciąży stwierdzono lekką niedoczynność, ale moja ginekolog kazała brać Eutyrox tylko do dnia porodu). Proszę o komentarze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Złe samopoczucie 4 miesiące po porodzie
Cytat:
Wiem na pewno, ze po porodzie problemy z tarczycą (jeżeli takie były w czasie ciązy) mogą się nasilić lub jeśli problemów nie bylo mogą się pojawić. Slyszalam tez o poporodowym zapaleniu tarczycy, które objawiać się może właśnie opisywanymi przez Ciebie symptomami. Ja w ubieglym miesiącu badalam poziom TSH, wszystko bylo ok, jednak tez nie czuje się najlepiej, bylam ostatnio u lekarza rodzinnego i stwierdzil, ze mam powiekszoną tarczyce z prawej strony. Jutro wybieram sie na usg i zobaczymy co tam wyjdzie. Życze Ci duzo zdrowia i wytrwalości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A więc jestem już po badaniach (o skierowanie na TSH sama poprosiłam), no i intuicja mnie nie zawiodła. Mam poważną nadczynność tarczycy. Jutro mam iść po receptę. Łudzę się, że leki szybko zaczną działać, bo w czerwcu biorę ślub... i rzecz jasna chciałabym na nim czuć się dobrze, o wyglądzie już nie wspominając (oddzielny wątek założyłam na temat problemów z cerą, a okazuje się, że to prawdopodobnie także przez tarczycę) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dołączam się do ciepiących na potworne zmęczenie w 4 miesiącu po porodzie. Nic tylko zrobic badania...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.