|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kuchnia Japońska - przepisy i nie tylko
Nie znalazłam żadnego wątku na temat kuchni japońskiej na forum (poza tym o zupie miso) - wiec zakładam nowy.
Ostatnio, bardzo interesuje mnie kuchnia japońska. Zaczeło sie od zakochania w sushi i różnej odmianie zupy miso. Potem zainteresowało mnie japońskie show - Iron Chef Japan - i tak zapłonełam miłością gorącą do kuchni japońskiej ![]() Jak wiadomo w japoni jest najwiekszy na świecie odsetek ludzi powyżej 100 roku życia. W dużej mierze japończycy, zawdzieczaja swoją długowieczność i zdrowie właśnie zdrowemu odżywianiu. Mam zamiar też zacząć sie tak zdrowo odżywiać, wiec staram sie przestawic na ich kuchnię. Jeśli ktoś jest zainteresowany- moge dzielić się swoimi kuchennymi doświadczeniami ![]() Czy któraś z Was, interesuje sie tą kuchnia i ma jakieś sprawdzone przepisy? Pozdrawiam Maamen |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuchnia Japońska - przepisy i nie tylko
Ja nie mam przepisów, ale z chęcią podejrzę, jeśli ktoś czymś się podzieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Polecam przepisy na domowe sushi, dodatki można sobie modyfikować według upodobań
![]() ![]() ![]() klik klik
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Łatwy przepis na lody z zielonej herbaty
![]() klik
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
lata temu bardzo rozczarowałam się sushi - z maki (maków
![]() ![]() ![]() za to zupę miso uwielbiam, pijam kiedy tylko się da z najróżniejszymi kombinacjami warzyw. niestety niewiele więcej znam, czy kojarzę - więc też chętnie poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Czasami japońskim potrawom zarzucają, że są bez smaku,albo są zbyt "proste".Tymczasem Japończycy po prostu starają się wydobyć naturalny smak i nie przekombinowują. Wiem jedno, po 3 miesięcznym pobycie w Japonii czułam się fantastycznie, schudłam, choć wcale się nie odchudzałam i wiele wcześniejszych dolegliwości odeszło w zapomnienie.Dlatego tę kuchnię polecam.Jest kilka książek z przepisami, ja zapraszam na stronę xxx W dziale poradnik są przepisy, na razie bardzo niewiele, ale strona dopiero raczkuje, poza tym znajdziecie tam produkty do sushi,lody z zielonej herbaty i smaczne herbaty (właśnie rozkoszuje się aromatem i smakiem hojicha..pycha!). Przepisów i produktów będzie coraz więcej
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-21 o 15:22 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.