|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
Wstyd sie przyznac, ale nie wiem jak taka skorke przygotowac aby dodac do ciasta. prosze o pomoc!
__________________
"Prawdziwa Wizażanka wychodzi na podwórko gdy nie ma prądu!" Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny ![]() http://nwpass.qnt.pl/
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2003-05
Lokalizacja: śląsk
Wiadomości: 534
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
Skórka musi być zasuszona a następnie starta (na jak najdrobniejszą). Tak się u nas robi
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
mozesz tez zrobic skorke pomaranczowa kandyzowna. Pyyyychota!!!
musze sie podpytac babci, jak ona dokladnie robi, bo nie chce namieszac, piszac z pamieci i podrzuce Ci pomysl, dzis albo jutro. pozdrawiam! |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Rzeszów
Wiadomości: 1 203
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
ja poproszę o przepis na skórkę kandyzowaną jeśli można
__________________
"Pytania są niebezpieczne, Nie ruszaj ich, będą spały. Zapytasz - zbudzisz, i znacznie więcej Niż myślisz pytań powstanie." J.C. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: trzecia planeta od Słońca
Wiadomości: 61
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
Cytat:
Ja też!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2002-03
Wiadomości: 7 624
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
a ja skórke pomarańczową robie tak:
-wykrawam białą, spodnią cześć ze skórki -moczę skórki w wodzie przez dobę, zmieniając ze 2-3 razy wodę -kroję w drobną kosteczkę - wrzucam do rondla, zalewam wodą i sypię cukier -gotuję na bardzo małym ogniu aż skorka stanie się szklista i wytworzy się syrop |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
ja robię tak
skórki namaczam w wodzie gdzieś tak ok 2 doby i co 2 razy podgrzewam-musisz pozbyć sie goryczki, która jest w skórkach nastepnie wycinasz białe błąki i skroisz w dowolną kosteczke, nastepnie przygotowywujesz gęsty syrop z cukru i wody(ja robie tak na oko), musi powstać taki sosik-ulipek, wrzucasz skórki i smarzysz przez kilka dni , a następnie do słoików i gotowe |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: trzecia planeta od Słońca
Wiadomości: 61
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
moja mama robila to jeszcze prosciej:-wykrawala biala czesc, skorke kroila w kostke i zasypywala cukrem ( duzo), zakrecala sloik i samo sie robilo. Mankamentem tej metody jes to , ze skorka pomaranczowa nadawala sie do uzycia dopiero po kilku tygodniach.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: skórka pomarańczowa bądź cytrynowa do ciasta
Serdecznie dziekuje wszystkim za rady
Okazuje sie, ze to wcale nie jest takie oczywiste jak zrobic taka skorke
__________________
"Prawdziwa Wizażanka wychodzi na podwórko gdy nie ma prądu!" Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny ![]() http://nwpass.qnt.pl/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.




Etap oceaniczny 



