|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
pomocy! jak zrobić taki sweterek?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: pomocy! jak zrobić taki sweterek?
witam
sweterek jest prosty, wzory latwe do nauczenia, Potrzebne ci dwa wzory. Rekaw od lokcia w gore i bluzka od wstazki w dol to jeden wzor. Rekaw od lokcia w dol i bluzka od wstazki w gore to drugi wzor. Pozniej caly sweterek jest obrobiony. Postaram sie znalezc gotowy wzor albo sprobuje odtworzyc. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
witam
podaj adres e-mailowy to wysle ci wzorki do swetra pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AnitaP
|
Błagam tez o wzorki
![]() Z góry dzięki, pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
czy ja też mogę prosić o wzorki?? salsa19@interia.pl Będę bardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
witajcie
obiecuje wyslac wszystkim wzorki, ale dopiero w poniedzialek rano. Z racji ze sprzedaje swoje robotki na londynskim markecie w weekendy, nie mam bardzo czasu, ale w poniedzialek zbiore i wysle. Obiecuje. Wlasnie wrocilam i padam ze zmeczenia. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
witam
to jest wzor i probka wzoru, robilam ja wloczka - 400m= 100 g, mysle ze trzeba ciensza. Jezeli chodzi o wyglad swetra to najlepiej wziasc miare z innego swetra o podobnym fasonie, lub zrobic probke i przykladajac do innego swetra obliczyc ile razy taka probke trzeba powtorzyc. Przod swetra od linii biustu zweza sie w gore az do szyi. Pod linia biustu jest wciagnieta tasiemka ktora oddziela dwa wzory. Rekawy wedlug mnie sa robione prosto. Na zdjeciu wygladaja jakby rozszerzone ale mysle ze to ten wzor tak je ksztaltuje. Na zblizeniu zdjecia dobrze to widac. W okolicy lokcia wzor sie zmienia. Wedlug mnie robiony jest od lokcia w gore a pozniej drugim wzorem od lokcia w dol, wtedy brzeg rekawa ladnie wyglada i w ten sposob latwo regulowac dlugosc rekawa (ewentualnie skrocic jak okaze sie za dlugi lub dorobic jezeli za krotki). Calosc obrobiona jest polslupkami, pozniej slupkami a pozniej (tak mi sie wydaje) : polslupek, 3 oczka lancuszka i polslupek wbity w trzeci slupek. Powodzenia Jak cos nie jasne to pytajcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
wiolaga widze , że jesteś ekspertem w dziedzienie szydełkowania. Dobrze poczytać coś mądrego i dobrze opisanego. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dzieki
lubie szydelkowac, staram sie byc oryginalna i sama cos komponowac ale czesto wykorzystuje juz gotowe schematy, ulepszam je, poprawiam i szydelkuje. to jest moje glowne zajecie. rzadko zagladam na forum poniewaz mam zawsze malo czasu, ale wlasnie pomyslalam ze moze zaloze watek ze swoimi robotkami, kazda rzecz zanim sprzedam zawsze fotografuje. Moze znajde na to chwile. pozdrawiam jak cos trzeba to chetnie pomoge, jak znajde chwile. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.