|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Diane35 na tradzik!!
Wiekszosc z Was slyszala juz o tym specyfiku, prawda? Wiele dziewczyn tutaj [jak czytalam] go zachwala. Po pewnym czasie problem znika, więc zdecydowałam się zdobyć receptę na niego. Mam już receptę i przeczytałam kilka złych opinii o Dianie. Nie wiem czy kupywać, czy nie. Ludzie pomóżcie! Prawdopodobnie przytyję i istnieje prawdopodobieństwo, że pojawi mi się guz piersi bądź problem z wątrobą czy jeszcze jakiś inny.
Mam 17 lat, stosunki były, więc niby nic nie stoi na przeszkodzie, ale trochę się boję...
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Diane35 na tradzik!!
jak wiele osób tutaj borykałam się z problemem trądziku i wiem co to znaczy i jak działa na psychę. Powiem krótko acz treściwie.
Jeśli w twoim przypadku nie wykazano przyczyn trądziku w zaburzeniach hormonalnych to absolutnie nie bierz się za jego leczenie Dianą. Po drugie - powikłania z hormonami, wątrobą i sprawami kobiecymi są dla ciebie mniejszym problemem niż trądzik...? są inne lepsze metody leczenia. A dojechana wątroba i przewód pokarmowy tak samo jak rozbita gospodarka hormonalna w efekcie końcowym mogą sprawic , że będzie wysypywac cię jeszcze bardziej . Także grubo się zastanów. A Dianę chciano wręcz wycofac z rynku ze względu na duże dawki hormonalne jakie zawiera w porównaniu do nowoczesnych miniglobułek i udowodnionych częstych efektów ubocznych PS> też próbowałam leczyc trądzik Dianą. Trądzik został, a ja przez pół roku nie mogłam odzyskac okresu
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
podbijam wątek. i mam nadzieję, ze ktoś się odezwie
![]() biorę od 3 miesięcy Diane i w zasadzie w tych jednotygodniowych przerwach pomiędzy pudełkami mam mniej pryszczy niż kiedy biorę tabletki.. co do włosów, paznokci, przetłuszczania się skóry- nie widzę żadnych zmian. z początku myslałam, że to moze musi wysypać, ale bez przesady, że po 3 opakowaniu nie jest lepiej, ale gorzej.. trądzik odziedziczyłam po mamie, która z kolesi miala go po swoim ojcu, więc wszystko jest uwarunkowane genetycznie.. czy to więc dobrze, że zabrałam się za hormonalne tabletki? może powinnam poszukać gdzie indziej? malamaluczka87, i czym wyleczyłaś trądzik? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pilne.
Zwracam sie do was z ogromna prosba. Chce zazywac tabletki hormonalne na tradzik. Tradzik ropny zaawansowany juz od kilku lat.Wczesniej z zadnymi tabletkami nie mialam do czynienia. Mam madinette i od innego lekarza Diane-35. Ktore tabletki sa lepsze i szybciej dzialaja na tradzik? Ktore maja mniej skutkow ubocznych? od listopada bede brac izotek. Teraz jest lato i chce juz zniwelowac objawy tradziku bo jestem juz zmeczona psychicznie nim. Pozdrawiam. Od jutra dostane okres i juz potrzebuje tej porady jak najszybciej. Ja nie wspolzyje i sie na to nie zanosi narazie. Potrzebne mi sa one tylko do tradziku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.