![]() |
#1 |
BAN stały
|
Mój chłopak mnie nie pociąga
Witam, jestem z chłopakiem od 9 miesięcy. Problem polega na tym, że po prostu nie pociąga mnie w łóżku. Kocham go, on mnie, dogadujemy się i jest nam ze sobą dobrze. Jakby to powiedzieć - mój chłopak jest raczej typem chłopca niż mężczyzny, ma dość dziecięcą twarz, jest bardzo szczupły, prawie 0 mięśni, dlatego uważam, że jest słodki, ładny, a nie przystojny. Brakuje mi bezpieczeństwa i właśnie takiej męskości w związku, no bo nawet jeśli chodzi o jego charakter to jest strasznie ''miękki'', nigdy się na mnie nie obraża, zawsze ja mam rację i wszystko robię dobrze.. To jest naprawdę irytujące
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-06-15 o 21:08 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Mój chłopak mnie nie pociąga
Nie oszukuj się, to nie jest żadna miłość z twojej strony. Seks i pożądanie są nieodłączne w związku, a już na początku to w ogóle. Po co związałaś się z kimś, kto cię nie pociąga fizycznie?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To zostańcie przyjaciółmi, a nie parą.
Nie ma sensu decydować się na związek w takiej sytuacji bo seks i pożądanie, o ile druga strona nie jest aseksualna, to nieodłączny element związku.
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Na początku mnie pociągał, wszystko było w porządku, tylko z czasem to jakoś samo zniknęło.. Tylko że ja sobie życia bez niego nie wyobrażam, nie chcę ani nie potrafię z nim zerwać, jest taki wspaniały,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Albo go chcesz albo nie chcesz. "Argumenty", o ile nie sa zdroworozsadkowe (np. alkoholizm) sa nieistotne. Nie musisz dzielic wlosa na czworo.
Skoro czujesz, ze go nie chcesz, to znajdz sobie innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
jesterhead
|
Zastanów się czy taki związek ma sens.
Lubisz seks z nim, ale Ci się nie chce? Coś tu nie gra.
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem nie ten facet i to ani Twoja, ani jego wina. Natomiast zacznie być Twoja, jeżeli nie będziesz ze sobą szczera i będziesz ciągnęła to na siłę lub go oszukiwała. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-06-13 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
jesterhead
|
Cytat:
![]() Pomyśl też jak czułby się Twój facet, gdyby o tym wiedział. Nie wydaje mi się, że dla niego byłoby to w kategorii 'tylko'.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Chłopak cię nie pociąga, wypowiadasz się o nim, jakby był zupełną ciamajdą, ale zerwać nie chcesz.
Jak dla mnie boisz się zaryzykować w sytuacji, w której jest ci wygodnie, miło i masz na każde zawołanie faceta, na którym możesz polegać. Żal kończyć związek z dobrym człowiekiem, rozumiem. Im dłużej to będziesz ciągnąć, tym będzie trudniej i tym więcej swojego i jego (!) czasu zmarnujesz.
![]() |
#12 |
on tired little feet
|
Chciałabyś być w związku w którym dla partnera byłabys niekobieca i niepociągająca, nie miałby ochoty na seks z tobą ale z innym kobietami owszem, nie podobalabys mu się nago?
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
"nigdy się na mnie nie obraża, zawsze ja mam rację i wszystko robię dobrze.. To jest naprawdę irytujące" no rzeczywiście, bardzo wygodna sytuacja ![]() I tak, żal mi kończyć związek z tak dobrym człowiekiem, bo go KOCHAM, tylko mnie nie pociąga fizycznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Nie kochasz go. Może kochasz jak brata, ale nie jak faceta. Daj mu żyć z kimś kto będzie z nim szczęśliwy i z kim on będzie mógł być szczęśliwy.
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Skoro taki posłuszny, to go zagoń na siłkę, kup mu sterydy androgenowe. Bo z tego, co tu opisujesz gość ma mało testosteronu ( pizzduś, brak mięśni, grzeczny, bezkrytyczny, zawsze się zgadza, mało agresywny). Poczytaj jakie są przyczyny niskiego teścia i jak go podwyższyć, jeśli ten koks Cię nie przekonuje z uwagi na radykalność.
Edytowane przez Sheev Czas edycji: 2016-06-13 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie kochasz. Jest ci wygodnie, on ciebie traktuje jak księżniczkę, a ty go nie szanujesz.
To nie jest miłość.
![]() |
#17 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
To Ty opowiadasz w tej chwili głupoty. Mówiłem całkiem na serio, przynajmniej jak na mnie.
Jeśli potrafisz merytorycznie podważyć sens moich rad, to zrób to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu zerwałam swój długoletni związek powodu braku pożądania z mojej strony. Zanim to się stało to szukałam wszędzie rady, u psychologa, u seksuologa, na wizażu, w książkach wszelakich, itp.
Kupiłam (między innymi) niedawno wydaną książkę-poradnik o związkach, w formie wywiadów z różnymi najbardziej znanymi polskimi psychoterapeutami i seksuologami. Przeczytawszy fragment wywiadu z jedną z seksuolożek , która powiedziała, że związek bez seksu jest jak najbardziej możliwy, jeśli jest oparty na przyjaźni i seks dla obojga nie jest jakoś szczególnie ważny, doznałam ulgi i postanowiłam, ze nie zerwę jednak. Jakiś czas po tym, stwierdziłam, że ciągle zastanawiam się jakby to było uprawiać seks z takim prawdziwym pożądaniem oraz doszłam do wniosku, że życie mam tylko jedno a w takim związku jaki mam ciągle będzie mi "tego" brakowało, będę za tym tęsknić. I doszłam do wniosku, że mogę próbować się oszukiwać, ale to prędzej czy później zawsze wyjdzie na wierzch, i że satysfakcja z takiego związku nigdy nie będzie pełna. I zerwałam. I bardzo wiele razy miałam pokusy, żeby wrócić, bo jest cholernie ciężko zerwać taki długi związek, zwłaszcza, jeśli się kogoś kochało (nawet jeśli tylko jak brata albo przyjaciela). Może na tym wątku poczytam coś co mnie umocni w mojej decyzji. Psu na budę takie rady seksuologów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszesz o nim: słodki, miękki, irytująco ustępliwy, zawsze przytakujący, nie zapewnia ci poczucia bezpieczeństwa. No ciamajda, niegroźna, sympatyczna ciamajda się pokazuje w twoim opisie. Tak na niego patrzysz. I tak, sytuacja w której się ma zapatrzonego chłopaka, który jest na zawołanie jest wygodna, nawet, jak się człowiek czasem zirytuje i nawet jak wie, że to nie to.
![]() |
![]() |
#22 |
.
|
nie da się funkcjonować na dłuższą metę w takim związku i tyle.
![]() |
#23 | |
on tired little feet
|
Cytat:
To wyrachowanie. I przeciwieństwo milosci.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||||
BAN stały
|
@Naftalinaa
Cytat:
Cytat:
![]() @thirky Cytat:
To straszne "męczenie się" może mu się jeszcze spodobać. Naginasz treść pod swoją tezę. Kategoryczne "nie kocha", tendencyjne "męczenie się", zawężenie celów do samego przypodobania się, tymczasem siłka przyda mu się właśnie z uwagi na jego ogólny brak męskości, więc zalet znajdzie w tym więcej, niezależnie od tego, czy suma sumarum panienka go zostawi czy nie. Odpowiedni sposób trenowania pozwala na zwiększenie poziomu testosteronu. Odpowiedni sposób dotarcia do człowieka potrafi czasem zmienić jego podejście. Cytat:
Nie żebym wierzył w jakieś wielkie metamorfozy, ale co tam, przynajmniej nie będzie miała wyrzutów, że nie próbowała, że nie walczyła. Może to dla jej sytuacji lepsze niż zastosowanie się do zawsze aktualnej, uniwersalnej złotej rady wizarda. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jeśli lubisz seks, to taki związek wcześniej czy później zacznie Cię irytować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Czy bycie ciapowatym skreśla go jakoś człowieka który zasługuje żeby go traktować z szacunkiem? Jakby był męski to byłoby fajnie? Czy bycie "niemęskim" cokolwiek to według ciebie oznacza spycha człowieka na jakiś margines? On sobie może nie mieć testosteronu ani odrobinę a osoba będąca z nim w związku albo to w nim kocha albo niech odchodzi. Jakiej szansy? O czym ty piszesz? Szansy na co, na przypodobanie się jej i uzyskanie męskości w Twoich oczach? Super. Czyn miłosierdzia, jeszcze lepiej. Związek to nie PCK, jak jej nie pasuje to neich da mu spokój a nie bawi się w zbawicielke, bardzo nieudolnie zresztą.
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jeżeli ktoś nas nie pociąga, to już raczej nie będzie pociągać. No chociaż są przypadki, że patrzyliśmy na kogoś jak na przyjaciela, a jednak potem pojawiło się uczucie i namiętność. Jednak to nie jest też takie częste. Facet wiadomo, że nie musi być przystojny, bo czasem i ktoś mniej przystojny może się spodobać, a czasem ten przystojny nie wzbudza pożądania. No, ale nie da się tego na siłę wywołać. Dla Twojego chłopaka też by to było bardzo przykre, gdyby wiedział, że Cię nie pociąga. Nikt na to nie zasługuje. Oczywiście nie chodzi o to, by szukać kogoś tylko dla seksu, ale po prostu, by te ważne cechy były, a do tego, by druga osoba nas pociągała. To nie jest takie trudne, ale po prostu trzeba być szczerą ze sobą. On wtedy też będzie miał szansę znaleźć dziewczynę, którą będzie pociągał, bo inaczej jesteście ze sobą, ale nic z tego dobrego nie będzie. Nie zmusisz się, by Cię pociągał. Jego widok ani nic co robi Cię nie pociąga. No, a on taki jest, nawet jak coś zmieni, to nie ma gwarancji, że wtedy będzie Cię pociągał. No i w związku nie chodzi też o to, by stawiać na głowie, by komuś się podobać, bo wtedy to jest wymuszone i padnie, jeżeli poznasz kogoś kto bardzo Ci się spodoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam tak samo i do tego po kilku miesiącach pewne cechy zaczęły mnie w nim irytować. I niestety było tylko gorzej. W końcu zdecydowałam się na zerwanie i to była najlepsza decyzja w moim życiu. Im dłużej by to trwało tym bardziej oboje byśmy się męczyli. Tak jak wspomniały dziewczyny: Jeśli człowiek jest istotą seksualną nie wytrzyma na dłuższą metę w związku gdzie pociąg fizyczny jest niewielki, lub nie ma go wcale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||||||||||
BAN stały
|
@thirky
Cytat:
Ty natomiast pełna jesteś zbytecznej łaskawości dla facetów. Jeśli będziesz mieć kiedyś syna, oddaj go na wychowanie teżetowi, gdy skończy 7 lat. Postrzyżyny i te sprawy. Inaczej stwarzasz ryzyko, że wyrośnie na mięczaka. Nie wszystko bowiem co milutkie, dobre jest dla mężczyzny. I nie wszystko, co przykre, złym się w rezultacie dla niego okaże. Droga Sithów jest okrutna. Poprzez trudy i cierpienia człowiek się hartuje. Boleść jest kamieniem szlifierskim dla silnego ducha. Nie przypuszczam, żebyś to zaakceptowała, spróbuj więc chociaż poznać rację takiego punktu widzenia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@shagrid Cytat:
Huhu, wpadłem na zabawny rewers takiej sytuacji. Załóżmy, że chłopakowi nieszczególnie podoba się dziewczyna bez makijażu. Czy poradzicie mu, żeby znalazł sobie inną, przy założeniu, że wszystko inne między nimi gra? Czy może zaakceptujecie wymóg społeczeństwa, żeby kobieta się na dzień malowała? A może ma bez makijażu wyruszyć na poszukiwanie nowego partnera, który zaakceptuję ją taką, jaka jest? Udanych łowów życzę... Ta, jasne, wiadomo, zawsze można powołać się na argument istnienia jakiejkolwiek szansy, że ktoś ją taką pokocha i będą szczęśliwi @kasia5266 Cytat:
|
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
on tired little feet
|
Bo nie uwazam żeby facet z samej racji posiadania penisa zobowiązany był do bycia silnym, wladczym i pewnym siebie. Przede wszystkim jest człowiekiem a jako taki ma prawo do bezsilności strachu i innych odczuć świadczących o słabości. To normalne, ludzkie. Wolałabym żeby mój syn wyrósł na mięczaka, ale wrażliwego i miłego, niż na super meskiego samca pełnego testosteronu i agresji
Nie ma czegoś takiego jak "dobre dla mężczyzny". Co najwyżej "dobre dla człowieka". Jak juz pisałam, penis nie zobowiązuje do niczego. Ale on może nie chcieć mieć silnego ducha, nie chcieć się hartować. Może nie chcieć. I ma prawo oczekiwać że kobieta z którą jest w związki jest z nim bo wlasnie takiego go kocha- a nie "kocha go ALE". Kogo obchodzi atrakcyjność dla większości kobiet? Na pewno nie faceta któremu wydaje się że jest w szczęśliwym związku. Czemu miało służyć podanie dwóch ekstremalnie nudnych postaci jako przykładów w tym przypadku? Poprawki i ustepstwa to np. zmiana nawyków (nie)sprzątaniowych albo przekonanie się do posiadania rybki. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Jak mu się nie podoba dziewczyna bez makijażu to oczywiście że ma sobie znaleźć inną. Jak będzie chora, zmęczona, będzie rodziła to tez ma się malować bo misio? Po domu ma łazić w makijażu? ![]() Ja się nie maluję i jakoś mam chłopaka. On nie "akceptuje" mnie takiej jaką jestem bez makijażu- on szaleje za mną taką jaka jestem bez makijażu. Fajnie mieć związek w którym można o tak po prostu być sobą.
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-06-13 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.