|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Perłowe cienie- dla zmarszczonych też?
Znalazłam kiedyś w prasie kolorowej taką opinię, że kobietki u których pojawiają się zmarszczki wokół oczu nie powinny używać cieni perłowych, bo to podkresla linie i zagłębienia.
Zdębiałam, bo przecież wszelkie rozświetlacze rozpraszają światło tak aby niwelować zmarszczki- a tu taka rada? Przyznaję, ża akurat ja jestem obsesyjnie zakochana w jaśniutkich cieniach o perłowym połysku, nakładam je na całą powiekę. Jestem krótkowidzem i niemal zawsze wyglądam jak kret co sie z nory wychylił w południowe słońce... ![]() To co mam robić?, co prawda zmarszczek tam wiele nie mam ale wiadomo, że od ciągłego mrużenia ślepiów skóra już po 25 traci wiotkość... Mam się przerzucić na matowy beż? ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Perłowe cienie- dla zmarszczonych też?
Wszysko zależy od tego jaki jest stan Twojej cery. Rzeczywiście zazwyczaj odradza się perłę przy zmarszczkach, ale wątpię,że masz zmarszczki na górnej powiece w wieku 25 lat! A cienie satynowe z pewnością możesz stosować.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Perłowe cienie- dla zmarszczonych też?
Prawdą jest, że to, co perłowe nie nadaje się dla kobiet starszych, mających już zmarszczki, ponieważ własnei takie kosmetyki uwidaczniają to, co chyba raczej chce sieukryć
![]() Z tym, że we wszystkim umiar - jeżeli masz tylko problem z "kurzymi łapkami", to myślę, że jeszcze spokojnie możesz pozostać przy swoich ulubionych kosmetykach. Panie po 40, powinny już zmienić palete kolorów, właśnie na matowe ![]() Pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.