|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() kolor ubrania do zdjęcia
Dziewczyny, idę właśnie zrobić sobie fotkę do dowodu osobistego - (wymieniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: kolor ubrania do zdjęcia
ja bym sie tak nie przejmowała przecierz tobedzie dowód!!!
zdjecie i tak jest czarnobiłe :P:P:P ja bym zadbała raczej o fryzure bo ja sobie zrobiłam i mam wstrętna fryzure :P:P a jak sie upszesz bardzo to ja bym ybrała cos czarnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ja przy robieniu fotki do dowodu postawiłam na dobry, wyrazisty makijaż i fryzurę. I tak bedzie to zdjecie czarno-białe, więc co to za różnica, jakiego koloru będą ubrania
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A to ma znaczenie jakieś duże, przecież zdjęcie w dowodzie jest czarno-białe. Ja tam niczego specjalnego do zdjęć nie robie-jakiś wymyślnych fryzur, czy makijażu. Na zdjęciu chcę wyglądać, tak jak wyglądam na codzień
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No tak macie racje...zapomniałam, że to przecież tez palastikowy mi wyrobią, zeskanują mnie pięć razy i z pewnością będę wyglądała jak z kroniki policyjnej
![]() Poza tym zawsze to takie zdjęcie i tak się potem gdzieś indziej wykorzystuje, myślałam żeby w CV wymienić więc chciałam wyjść optymalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przez to właśnie że jest czarno-biale bluzka jest bardzo wazna!! nie chodzi o kolor ale o kontrast radze ubrać coś ciemnego najładniej wygladają klasyczne bluzki bez wzorów
jak zdecydujesz sie na kolor biały lub kremowy zlejesz sie z tłem a to wyglada tragicznie co do fryzury to bedziesz musiała odsłonic lewe ucho oczywiście bez kolczyka... makijaż bardzo dobrze się wypudruj możesz czuc sie troche sztucznie ale światło lamp zjada połowe podkładu ![]() oczy mocno podkreślone usta tylko błyszczyk całość na zdjeciu wyjdzie bardzo naturalnie ![]() z pudrem brązującym na policzkach też możesz przesadzić ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
调解人
|
Dokładnie- też proponuję ciemną bluzkę, ale najlepiej by była w innym odcieniu/ nasyceniu niż włosy- by również z włosami kontrastowała. Ktoś tam wyżej doradził intensywny makijaż i fryzurę, ale ja ODRADZAM! Na zdjęciach tego typu lepiej sie nie przebierać, nie wydziwiać, bo po latach wygląda to dosyć smiesznie
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Ooliwko za sugestie - o to mi właśnie chodziło, żeby wiedzieć na co zwrócić uwagę i jaką kolorystykę dobrać. W sumie zależy mi na zrobieniu porządnego zdjęcia, które bez żenady będę mogła zamieścić w różnych papierach czy podarować np. babci
![]() ![]() Meariel, doceniam przestrogę ale bez obaw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przez rok pracowałam jako stażystka u fotografa więc troche się nauczyłam ![]() z tym sweterkiem w serek to super pomysł nie będziesz się sama z siebie smiała za kilka latek bo to bardzo uniwersalna rzecz co do makijażu to naprawde trudno przesadzić jeśli chodzi o fotografie legitemacyjną tak jak mówisz postaw na mat i podkreślenie oczu a będziesz zadowolona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.