kolor ubrania do zdjęcia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-10, 15:34   #1
maniaa
Rozeznanie

Question

kolor ubrania do zdjęcia

Dziewczyny, idę właśnie zrobić sobie fotkę do dowodu osobistego - (wymieniam ) i nie bardzo wiem jaki kolor bluzki powinnam dobrać aby dobrze wyszedł na zdjęciu - dodam, ze mam brązowe włosy i oczy i taką średnio jasną cerę (którą musnęłam pudrem brązującym). Założyć coś białego, czarnego, kremowego czy kolorowego? Co najkorzystniej wychodzi?
maniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:24   #2
doocia
Przyczajenie

GG do doocia
Dot.: kolor ubrania do zdjęcia

ja bym sie tak nie przejmowała przecierz tobedzie dowód!!!
zdjecie i tak jest czarnobiłe :P:P:P

ja bym zadbała raczej o fryzure bo ja sobie zrobiłam i mam wstrętna fryzure :P:P
a jak sie upszesz bardzo to ja bym ybrała cos czarnego
doocia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:36   #3
Audacieux
Wtajemniczenie

ja przy robieniu fotki do dowodu postawiłam na dobry, wyrazisty makijaż i fryzurę. I tak bedzie to zdjecie czarno-białe, więc co to za różnica, jakiego koloru będą ubrania

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:39   #4
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

A to ma znaczenie jakieś duże, przecież zdjęcie w dowodzie jest czarno-białe. Ja tam niczego specjalnego do zdjęć nie robie-jakiś wymyślnych fryzur, czy makijażu. Na zdjęciu chcę wyglądać, tak jak wyglądam na codzień

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 17:34   #5
maniaa
Rozeznanie

No tak macie racje...zapomniałam, że to przecież tez palastikowy mi wyrobią, zeskanują mnie pięć razy i z pewnością będę wyglądała jak z kroniki policyjnej

Poza tym zawsze to takie zdjęcie i tak się potem gdzieś indziej wykorzystuje, myślałam żeby w CV wymienić więc chciałam wyjść optymalnie
Stary 2006-01-10, 17:54   #6
ooliwka
Wtajemniczenie

Dziewczyny przez to właśnie że jest czarno-biale bluzka jest bardzo wazna!! nie chodzi o kolor ale o kontrast radze ubrać coś ciemnego najładniej wygladają klasyczne bluzki bez wzorów
jak zdecydujesz sie na kolor biały lub kremowy zlejesz sie z tłem a to wyglada tragicznie
co do fryzury to bedziesz musiała odsłonic lewe ucho oczywiście bez kolczyka...
makijaż
bardzo dobrze się wypudruj możesz czuc sie troche sztucznie ale światło lamp zjada połowe podkładu
oczy mocno podkreślone
usta tylko błyszczyk
całość na zdjeciu wyjdzie bardzo naturalnie
z pudrem brązującym na policzkach też możesz przesadzić

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 18:11   #7
mirynka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooliwka
Dziewczyny przez to właśnie że jest czarno-biale bluzka jest bardzo wazna!! nie chodzi o kolor ale o kontrast radze ubrać coś ciemnego najładniej wygladają klasyczne bluzki bez wzorów
jak zdecydujesz sie na kolor biały lub kremowy zlejesz sie z tłem a to wyglada tragicznie
co do fryzury to bedziesz musiała odsłonic lewe ucho oczywiście bez kolczyka...
makijaż
bardzo dobrze się wypudruj możesz czuc sie troche sztucznie ale światło lamp zjada połowe podkładu
oczy mocno podkreślone
usta tylko błyszczyk
całość na zdjeciu wyjdzie bardzo naturalnie
z pudrem brązującym na policzkach też możesz przesadzić
podpisuje sie pod tym, bluzka nie moze byc biala ani kremowa gdyz tlo jest biale i zlejesz sie z nim.
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-10, 19:17   #8
Meariel
调解人

Dokładnie- też proponuję ciemną bluzkę, ale najlepiej by była w innym odcieniu/ nasyceniu niż włosy- by również z włosami kontrastowała. Ktoś tam wyżej doradził intensywny makijaż i fryzurę, ale ja ODRADZAM! Na zdjęciach tego typu lepiej sie nie przebierać, nie wydziwiać, bo po latach wygląda to dosyć smiesznie
Stary 2006-01-10, 21:10   #9
maniaa
Rozeznanie

Dziękuję Ooliwko za sugestie - o to mi właśnie chodziło, żeby wiedzieć na co zwrócić uwagę i jaką kolorystykę dobrać. W sumie zależy mi na zrobieniu porządnego zdjęcia, które bez żenady będę mogła zamieścić w różnych papierach czy podarować np. babci a nie wrzucę na dno szflady - wierzę że z tymi poradami uzyskanie pożądanego rezultatu będzie bardziej realne

Meariel, doceniam przestrogę ale bez obaw daleka jestem od przesady w makijażu i robieniu się na wampa ,chcę po prostu troszkę bardziej podkreślić to co trzeba(mocniejsze oko i mat niż na codzień) a nie przerysować . Co do góry to stosując się do tego co ty i dziewczyny radzą sądzę, że najlepiej będzie mi pasował klasyczny czarny sweterek w "serek" ale bez białej bluzki - nie chcę, żeby było aż tak szkolno-oficjalnie.
Stary 2006-01-11, 13:40   #10
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maniaa
Dziękuję Ooliwko za sugestie - o to mi właśnie chodziło, żeby wiedzieć na co zwrócić uwagę i jaką kolorystykę dobrać. W sumie zależy mi na zrobieniu porządnego zdjęcia, które bez żenady będę mogła zamieścić w różnych papierach czy podarować np. babci a nie wrzucę na dno szflady - wierzę że z tymi poradami uzyskanie pożądanego rezultatu będzie bardziej realne

Meariel, doceniam przestrogę ale bez obaw daleka jestem od przesady w makijażu i robieniu się na wampa ,chcę po prostu troszkę bardziej podkreślić to co trzeba(mocniejsze oko i mat niż na codzień) a nie przerysować . Co do góry to stosując się do tego co ty i dziewczyny radzą sądzę, że najlepiej będzie mi pasował klasyczny czarny sweterek w "serek" ale bez białej bluzki - nie chcę, żeby było aż tak szkolno-oficjalnie.
nie ma za co
przez rok pracowałam jako stażystka u fotografa więc troche się nauczyłam
z tym sweterkiem w serek to super pomysł nie będziesz się sama z siebie smiała za kilka latek bo to bardzo uniwersalna rzecz
co do makijażu to naprawde trudno przesadzić jeśli chodzi o fotografie legitemacyjną
tak jak mówisz postaw na mat i podkreślenie oczu a będziesz zadowolona

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości