|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Jak ogarn±æ siê po rozstaniu z dziewczyn±
Witajcie trafi³em tu z Google, wiem ¿e to forum dla kobiet a ja jestem facetem ale mam nadzieje ¿e mogê zadaæ wam pytanie bo uwa¿am ¿e to dobre miejsce, na forach które ja odwiedzam raczej nie ma miejsca na takie sprawy.
W po³owie kwietnia pozna³em w barze pewn± dziewczynê siedzia³a sama wiem postanowi³em zaryzykowaæ i zagadaæ, szybko pod³apali¶my wspólny jêzyk i wymieli¶my siê numerami. Wszystko uk³ada³o siê piêknie, mieli¶my rozmowy przez ca³± noc, spotykali¶my siê bardzo czêsto. Czu³em ¿e pasujemy bardzo do siebie, mieli¶my takie samo zdanie na ró¿ne sprawy, podobne charaktery oraz prze¿ycia. Ju¿ siê cieszy³em ¿e dosta³em prezent od losu. A¿ tu nagle parê dni temu podczas naszej zwyk³ej rozmowy powiedzia³a ¿e niestety ale to koniec, bo jednak nie jestem dla niej tym kim¶ wyj±tkowym i jednak szuka kogo¶ innego. Za³ama³o mnie to, pisa³em i dzwoni³em do niej ale ona mnie ignorowa³a a jak ju¿ co¶ pisa³a to to abym da³ spokój. Mimo i¿ jestem facetem to pop³aka³em siê jak dziecko. My¶la³em ¿e samo mi przejdzie, ale mimo up³ywu dni siê nic nie poprawia nadal nie mogê przestaæ o miej my¶leæ, nie mogê spaæ po nocach bo albo my¶le albo p³acze, serio. Koledzy mi tylko mówi± abym siê przesta³ mazaæ i zachowywa³ jak doros³y i ¿e prêdzej czy pó¼niej trafiê na kogo¶ innego. Tylko ¿e ja j± wci±¿ kocham i nie chce my¶leæ o nikim innym. Przez to nie mogê normalnie funkcjonowaæ mimo i¿ wiem ¿e muszê co¶ z tym zrobiæ, bo inaczej mogê sam sobie co¶ zrobiæ w rozpaczy. Wiecie mo¿e czemu ona mnie wystawi³a? Albo wiecie co zrobiæ aby wróciæ do ¿ycia? Bardzo proszê o porady |
|
|
|
|
#2 |
|
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 189
|
Dot.: Jak ogarnaæ siê po rozstaniu z dziewczyn±
Po prostu siê nie zakocha³a w Tobie. Zdarza siê.
Musisz niestety prze¿yæ tê najgorsz± fazê kiedy bêdzie bola³o, ale to normalne. Z czasem naprawdê bêdzie lepiej. Daj sobie parê dni na lamenty a potem zacznij wychodziæ z domu i dzia³aæ
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
A nie da siê jako¶ tej rozpaczy zmniejszyæ?
Staram siê te¿ zapomnieæ o niej ale nie potrafiê bo ci±gle co¶ do niej piszê aby da³a mi szansê. Ona to ignoruje. Nie rozumiem tego ¿e tak w jednej chwili zmieni³a zdanie i mnie ot tak rzuci³a. Boje siê ¿e nikogo ju¿ nie pokocham, bo kobieta któr± kocham ma mnie gdzie¶. |
|
|
|
|
#4 |
|
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 189
|
No niestety trzeba przez to przej¶æ. Ka¿dy kiedy¶ przechodzi³, dasz radê ch³opie
Nie pisz do niej usuñ numer najlepiej. Jak nie bêdziesz sobie o niej przypomina³ to szybciej przejdzie. Po prostu siê nie zakocha³a, nie spodobales siê jej a¿ tak. Szkoda, ale uwierz jeszcze nie raz siê zakochasz. Trzeba przeboleæ.
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Cytat:
![]() Nie "pyk³o" z jej strony. Wiem, ¿e jest ciê¿ko, ale z ka¿dym dniem bêdzie coraz lepiej, ³atwiej. Masz w sobie odwagê, o której wcze¶niej wspomnia³am. To istotne. Dlatego jestem przekonana, ¿e za jaki¶ czas znowu zagadasz do jakiej¶ kobietki i kto wie..mo¿e to bêdzie w³a¶nie ta. ![]() Swoj± drog± chyba jestem w podobnej sytuacji, jak ta Twoja. Nie ma co siê ³amaæ, wszystko przed nami.
We make a living by what we get, but we make a life by what we give. Edytowane przez An_04 Czas edycji: 2016-06-23 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Nie przesadzaj ch³opie. Ledwo 2 miesi±ce a Ty piszesz jakby kobieta Ciê zostawi³a po 20 latach. Ale skoro "uczucie" tak ³atwo przysz³o to i ³atwo pójdzie.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Po prostu wiedzia³em ¿e nie mam nic do stracenia to czemu nie zaryzykowaæ
To (niestety) by³a moja pierwsza powa¿na mi³o¶æ i bardzo szybko siê przywi±za³em do osoby która przypomina³a mnie, boje siê ¿e drugiej takiej nie trafiê. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Cytat:
Ka¿dy musi przej¶æ "¿a³obê" po utraconej relacji, jak chcesz to przyspieszyæ, to przede wszystkim nie kontaktuj siê z ni±, nie pisz, nie dzwoñ, staraj siê nie rozmy¶laæ. Zajmuj siê na ile mo¿esz czym¶ przyjemnym, jakim¶ hobby. Wychod¼ do ludzi, spotykaj siê ze znajomymi. Staraj siê nie my¶leæ o niej. Przejdzie. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 172
|
Hej bracie,
przede wszystkim NIE PISZ DO NIEJ, bêdzie ci po tym tylko gorzej, wiem jakie to trudne, sam to prze¿ywa³em dwa miesi±ce temu. P³acz jest dobry, wiele dni z nim jeszcze spêdzisz, bêdzie ci towarzyszy³ wszêdzie, niestety - praca, uczelnia, w autobusie etc. Znajd¼ sobie jakie¶ zajêcie by o niej nie my¶leæ, chocia¿by medytacja? Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e bêdzie dobrze czy aby¶ siê wzi±³ w gar¶æ to nie jest dobry przyjaciel, znajd¼ kogo¶ komu bêdziesz móg³ to wyrzuciæ wszystko, komu¶ kto ci tak nie bêdzie mówi³. Dwa, trzy miesi±ce i los siê do ciebie u¶miechnie
Edytowane przez 201702031224 Czas edycji: 2016-06-24 o 09:29 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak ogarn±æ siê po rozstaniu z dziewczyn±
Dziêkuje za odpowiedzi i porady.
Ale czujê siê bardzo s³aby bo dzisiaj w nocy znowu spa³em tylko jakie¶ 3 godziny, znowu mia³em nat³ok my¶li i wspomnieñ nie mogê nad tym zapanowaæ. Niestety znowu nie wytrzyma³em i napisa³em do niej prosz±c o rozmowê, ale ona pewnie to zignoruje i nic nie odpisze, bo chyba ma ju¿ do¶æ tego mojego narzucania siê. Jestem za s³aby aby ponownie kiedy¶ spróbowaæ z kim¶ siê zwi±zaæ bo nie mogê siê podnie¶æ po takim czym¶, a co by by³o gdyby to by³o co¶ jeszcze bardziej powa¿nego. Nie czuje siê mê¿czyzna bo siadam i czytam nasze rozmowy z najlepszych czasów p³acz±c nad tym co straci³em Edytowane przez Xyler Czas edycji: 2016-06-24 o 15:21 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#12 |
|
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 785
|
Naprawdê istniej± inne, fajne dziewczyny. Nie znajdziesz drugiej, takiej samej, bo ¶wiat nie jest zaludniony klonami. Ale znajdziesz inn±, która te¿ bêdzie mia³a zalety. Z ni± bêdzie inaczej, co nie znaczy gorzej.
Powiniene¶ skoñczyæ z tym, co robisz teraz. Z pisaniem do by³ej, czytaniem starych rozmów. ¦wiat nie koñczy siê na jednej dziewczynie, a sam fakt, ¿e dobrze dogadywali¶cie siê, o niczym nie ¶wiadczy. Daj szansê jakiej¶ innej istocie. Przestañ siedzieæ i rozmy¶laæ. |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 313
|
Tym pisaniem tylko pogarszasz swoje szanse u niej. Zamilknij na miesi±c czy dwa, a jestem prawie pewna, ¿e sama siê wtedy odezwie. Nie czytaj rozmów z ni±! Zrób sobie jaki¶ folder na komputerze, gdzie wrzucisz wasze zdjêcia, pokopiowane rozmowy itd. i ustaw na nim has³o. To naprawdê pomaga nie my¶leæ. Ustal sobie np. ¿e odezwiesz siê do niej za równy miesi±c i odznaczaj sobie codziennie ile to jeszcze dni, a w tym czasie zrób co¶ dla siebie, albo co¶ ¿eby móc jej potem opowiedzieæ, ¿e nie czeka³e¶ biernie na jej powrót tylko korzysta³e¶ z ¿ycia (id¼ na si³owniê, imprezê, pojed¼ w fajn± podró¿). Jako dziewczyna mogê Ciê zapewniæ, ¿e ch³opak b³agaj±cy o powrót z p³aczem, by mnie odrzuca³, a za takim który siê nie odzywa i ¿yje pe³ni± ¿ycia pewnie bym zatêskni³a. Tak to dzia³a, przynajmniej u mnie.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Mo¿e rzeczywi¶cie przesadzam z tym pisaniem do niej, bo na jakiego¶ psychopatê wychodzê który nie chcê daæ spokoju dziewczynie, przecie¿ nie mogê jej na si³ê zmuszaæ do czego¶ czego ona nie chcê. Próbowa³em wczoraj wyj¶æ gdzie¶ aby siê rozerwaæ i nie my¶leæ ca³y czas o niej. By³em u kolegi bo ognisko na dzia³ce robi³, lecz jaki¶ taki nie do¿ycia by³em nie chcia³em z nikim gadaæ ani nic, my¶la³em tylko co bym teraz robi³ z moj± ju¿ przesz³± mi³o¶ci±, i jeszcze "z³o¶liwo¶æ rzeczy martwych" bo ci±gle s³ysza³em jak inni gadali o swoich dziewczynach albo o tym z jak± pisali ostatnio. I skoñczy³o siê tak ¿e wytrzyma³em tam tylko jaka¶ godzinê mo¿e pó³torej i siê zmy³em bo nie chcia³em siê publicznie zap³akaæ. Najbardziej boli te poczucie co straci³em, bo momenty z ni± by³y chyba najlepsze w moim ¿yciu, a wiem ¿e ju¿ to nie wróci. I z nikim nigdy nie bêdzie tak fajnie.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt, ¿e autor siê z ni± kontaktuje tylko pogarsza sprawê. Powinien mieæ swój honor i zrezygnowaæ ca³kowicie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#16 |
|
Interleukina Druga
Wiadomo¶ci: 1 817
|
Chwila...
Czy dobrze czytam, ¿e z ta dziewczyn± zna³e¶ siê zaledwie dwa miesi±ce? Bo piszesz tak jakby zostawi³a ciê wieloletnia partnerka, z któr± ju¿ sobie uk³ada³e¶ ¿ycie i nie wiesz jak siê pozbieraæ... A to "tylko" dziewczyna, któr± ledwo zacz±³e¶ poznawaæ (bo niewa¿ne ile tych nocnych rozmów i spotkañ by³o, przez dwa miesi±ce nie da siê poznaæ cz³owieka) stwierdzi³a, ¿e nie jest tob± zainteresowana. Rozumiem, ¿e odrzucenie przez osobê, w której siê zauroczy³e¶ (bo te¿ po dwóch miesi±cach znajomo¶ci trudno mówiæ o uczuciach takich jak mi³o¶æ) boli, ale twoje zachowanie jest dla mnie co najmniej... przera¿aj±ce. Gdyby mi kto¶, kogo znam po dwóch miesi±cach powiedzia³, ¿e p³acze po nocach, nie mo¿e spaæ, nie mo¿e funkcjonowaæ, mo¿e sobie co¶ zrobiæ i ¿e ju¿ nikogo wieæej nie pokocha to có¿, utwierdzi³oby mnie to w przekonaniu, ¿e trzeba od niego uciekaæ jak najdalej. Dlaczego ciê rzuci³a? Ty siê zakocha³e¶, ona nie. Nie ma co roztrz±saæ, gdybaæ, wymy¶laæ przyczyn. Jak ju¿ napisa³am: dopiero zaczynali¶cie sie poznawaæ i zapewne ona uzna³a, ¿e nie jeste¶ mê¿czyzn±, do którego mo¿e poczuæ co¶ wiecej i m±drze postanowi³a ciê nie zwodziæ tylko postawi³a sprawê jasno. To, ¿e kto¶ siê dogaduje nie znaczy, ¿e od razu spêdz± razem resztê ¿ycia. A podejrzewam, ¿e twoje zachowanie po zerwaniu tylko utwierdzi³o j± w tym, ¿e dobrze zrobi³a. Skoñcz, oszczêd¼ sobie wstydu, a jej nerwów. Skasuj SMSy, numer, wspólne zdjêcia. Nie dzwoñ wiêcej. Im szybciej przestaniesz sobie wyobra¿aæ, ¿e mo¿e jednak siê z tob± spotka i do siebie wrócicie tym szybciej sie odzauroczysz. Nie spotka i nie wrócicie. I przestañ rozpaczaæ po dwumiesiêcznej znajomo¶ci tak jakby zawali³o ci siê ca³e ¿ycie. |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Tak zna³em j± tylko 2 miesi±ce, chocia¿ mi siê wydawa³o ¿e to a¿ dwa miesi±ce. Bo to by³a moja pierwsza powa¿na dziewczyna i czu³em siê wniebowziêty przez ten czas. Ale muszê przyznaæ ¿e rzeczywi¶cie przesadza³em z t± prób± nawi±zania kontaktu za wszelk± cenê. Teraz ju¿ nic do niej nie napisa³em od czasu mojego ostatniego posta tutaj, w koñcu ona te¿ ma prawo decydowaæ o sobie co chcê i z kim robiæ. Po up³ywie tygodnia od rozstania przesz³o mi trochê w sensie ju¿ nie p³acze i nie u¿alam siê ca³ymi dniami, w nocy mogê zasn±æ, ale nadal jak sobie o niej pomy¶le to robi mi siê smutno i potrafi± mi siê oczy zamoczyæ, tak w tej sytuacji z pi±tku co opisa³em wy¿ej, chocia¿ ³atwiej ju¿ mi jest nie my¶leæ ci±gle o niej. Mo¿e rzeczywi¶cie ona nie by³± t± z któr± mia³em siê zwi±zaæ na sta³e. Trochê siê boje ¿e bêdê mieæ spore obawy gdy kiedy¶ bêdê próbowa³ zagadaæ do innej, aby nie skoñczy³o siê tak teraz. Chocia¿ mo¿e i ten strach te¿ mi przejdzie. Dziêkuje za czas i wypowiedzi w moim temacie. Pozdrawiam wszystkie u¿ytkowniki i u¿ytkowników
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 172
|
Cytat:
Musisz byæ silny i walczyæ i nie pisaæ do niej. Dwa, trzy tygodnie zobaczysz, ¿e ¿ycie jest takie samo jakie by³o tylko jej nie ma, znowu bêdziesz normalnie spaæ, apetyt wróci i p³acz zniknie. No i u¶wiadomisz sobie, ¿e nie by³ tego warta ![]() A z tym zaufaniem, kiedy¶ poznasz jeszcze jak±¶ dziewczynê która zmieni twój pogl±d na ten temat, ba zobaczysz, ¿e ta która ciê rzuci³a nie bêdzie mia³a ¿adnego startu do tej nowej, po prostu nic na si³ê. A teraz doskonal swoje najlepsze strony, odbudowuj swoj± pewno¶æ siebie (od jakiego¶ g³upiego u¶miechniêcia siê do dziewczyny która ci siê podoba i j± mijasz, zobaczysz jakiego daje to kopa pozytywnej energii jak ci go odwzajemni!). |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43
|
Czas leczy rany.. mo¿e to brzmi banalnie , ale naprawdê tak jest.. czas jest najlepszym doktorem
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Prócz tej bêd± pewnie jeszcze ze dwie inne, tak¿e potraktuj to jako cenne do¶wiadczenie na przysz³o¶æ, by nie anga¿owaæ siê tak szybko i bez wzajemno¶ci.
|
|
#21 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 550
|
Z czasem przejdziesz nad utracon± relacj± do porz±dku dziennego, usuniesz stare rozmowy, smsy itp. Ale to potrzeba czasu, dla jednej osoby mniej, dla drugiej wiêcej. Jeszcze kogo¶ fajnego poznasz
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak pisa³em ju¿ troszkê lepiej siê czuje, chocia¿ nadal mam momenty ¿e potrafiê siê zamuliæ jak o niej pomy¶le i robi mi siê smutno ale wole nie wspominaæ co robi³em z ni± i dla niej bo bym siê znowu pop³aka³. Albo dzisiaj w nocy mi siê przy¶ni³a i siê obudzi³em po czym nie mog³em zasn±æ ponownie chyba przez pó³torej godziny bo na rozmy¶lanie mnie wziê³o. Mam nadzieje ¿e za kolejny tydzieñ mi przejdzie ca³kowicie, bo a¿ mi g³upio ¿e a¿ tak to prze¿ywa. Narobi³em sobie nadziei na nie wiadomo co, i my¶la³em ¿e wygra³em ¿ycie. A tu dosta³em kube³ zimnej wody od losu. Teraz bêdê siê baæ do kogo¶ zagadaæ aby nie sparzyæ siê drugi raz.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 550
|
to minie - zobaczysz, ale broñ Bo¿e nie mów jej tego ¿e ¶ni³a Ci siê, ¿e j± wspominasz itp.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.