Opłata za serwisanta??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 13:04   #1
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Opłata za serwisanta???

Dwa lata i 4 mce temu kupiliśmy pralkę, dokupiliśmy do niej ubezpieczenie przedłużające gwarancję. Miesiąc temu mi nawaliła (łożyska). Zgłosiliśmy awarię do ubezpieczalni, przysłali serwisanta, który stwierdził awarię i miał wysłać wniosek do ubezpieczalni o zgodę na naprawę. Ubezpieczalnia nie udzieliła zgody na naprawę ponieważ to nie jest awaria tylko zużycie i tego ubezpieczenie nie obejmuje. Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta stwierdziliśmy że dodatkowe ubezpieczenie to wyrzucenie pieniędzy w błoto i kupiliśmy nową pralkę (nie dokupowaliśmy ubezpieczenia). Dziś przyszedł do nas list polecony z Ów ubezpieczalni z uzasadnieniem odmowy oraz z rachunkiem za serwisanta w kwocie 150zł. Jestem w szoku, nie dość że skasowali prawie 500zł za ubezpieczenie u nich to teraz wołają za przysłanie serwisanta. Mieliście taką sytuację? Zapłaciliście czy odwoływaliście się gdzieś?

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 14:07   #2
aer
O RLY?

Dot.: Opłata za serwisanta???

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
Dwa lata i 4 mce temu kupiliśmy pralkę, dokupiliśmy do niej ubezpieczenie przedłużające gwarancję. Miesiąc temu mi nawaliła (łożyska). Zgłosiliśmy awarię do ubezpieczalni, przysłali serwisanta, który stwierdził awarię i miał wysłać wniosek do ubezpieczalni o zgodę na naprawę. Ubezpieczalnia nie udzieliła zgody na naprawę ponieważ to nie jest awaria tylko zużycie i tego ubezpieczenie nie obejmuje. Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta stwierdziliśmy że dodatkowe ubezpieczenie to wyrzucenie pieniędzy w błoto i kupiliśmy nową pralkę (nie dokupowaliśmy ubezpieczenia). Dziś przyszedł do nas list polecony z Ów ubezpieczalni z uzasadnieniem odmowy oraz z rachunkiem za serwisanta w kwocie 150zł. Jestem w szoku, nie dość że skasowali prawie 500zł za ubezpieczenie u nich to teraz wołają za przysłanie serwisanta. Mieliście taką sytuację? Zapłaciliście czy odwoływaliście się gdzieś?
jesli jest taki zapis w OWU to nie ma znaczenia co by zrobily wizazanki.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 15:16   #3
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
jesli jest taki zapis w OWU to nie ma znaczenia co by zrobily wizazanki.
Pytam z ciekawości. My będziemy się odwoływać ponieważ nie ma w umowie żadnej notki o pokrywaniu kosztów za przybycie serwisanta do sprzętu.

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!

Edytowane przez monica82
Czas edycji: 2016-08-22 o 15:18
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 17:01   #4
wordila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
Pytam z ciekawości. My będziemy się odwoływać ponieważ nie ma w umowie żadnej notki o pokrywaniu kosztów za przybycie serwisanta do sprzętu.
to nie chodzi o umowę, chodzi o OWU- ogólne warunki ubezpieczenia, które powinnaś dostać z umową, może będą też na stronie www
OWU to jest taka książeczka i jak znam życie, to pewnie jest tam taki zapis
wordila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 17:48   #5
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wordila Pokaż wiadomość
to nie chodzi o umowę, chodzi o OWU- ogólne warunki ubezpieczenia, które powinnaś dostać z umową, może będą też na stronie www
OWU to jest taka książeczka i jak znam życie, to pewnie jest tam taki zapis
NA STRONIE INTERNETOWEJ TEŻ będzie
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 21:03   #6
201803290936
Konto usunięte

Kolejny raz słyszę od kogoś, że dodatkowe ubezpieczenie / gwarancja g... daje.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 21:07   #7
I ona
Zakorzenienie

Ja dziękuje za wszelakie dodatkowe ubezpieczenia. Ludzie się nacinają bo nie znają/nie przeczytają OWU. A tam tyle zapisów i kruczków że głowa mała.
Nic nie da odwoływanie niestety.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 05:27   #8
mary_poppins
sissy that walk

Ale jak to było: serwisant naprawił, wysłał wniosek i nie udzielono zgody na pokrycie kosztów, czy serwisant bez rozpoczynania pracy wysłał wniosek, a za samą wizytę ubezpieczyciel zażyczył sobie za to 150 zł? W pierwszym przypadku nic nie zrobisz, w drugim - przeczytaj dokumenty, ale generalnie nie brzmi to fair i warto byłoby zwrócić się z pytaniem do rzecznika praw konsumenta o opinię w tym temacie.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-27, 09:36   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Ja wiosną doprowadziłam do stanu wrzenia pana w sklepie, właśnie odmawiając dodatkowego ubezpieczenia i żądając okazania konkretnego zapisu, co mi to ubezpieczenie miało dać. Pan poległ w konfrontacji z głupią blondynką. Bo pytam, po kiego mi ubezpieczenie, skoro mam 10 lat gwarancji producenta na digital inwerter, a pozostałe części, to pierdoły?
Nie dajcie się ludzie na to łapać.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości