|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | ||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Opłata za serwisanta???
Dwa lata i 4 mce temu kupiliśmy pralkę, dokupiliśmy do niej ubezpieczenie przedłużające gwarancję. Miesiąc temu mi nawaliła (łożyska). Zgłosiliśmy awarię do ubezpieczalni, przysłali serwisanta, który stwierdził awarię i miał wysłać wniosek do ubezpieczalni o zgodę na naprawę. Ubezpieczalnia nie udzieliła zgody na naprawę ponieważ to nie jest awaria tylko zużycie i tego ubezpieczenie nie obejmuje. Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta stwierdziliśmy że dodatkowe ubezpieczenie to wyrzucenie pieniędzy w błoto i kupiliśmy nową pralkę (nie dokupowaliśmy ubezpieczenia). Dziś przyszedł do nas list polecony z Ów ubezpieczalni z uzasadnieniem odmowy oraz z rachunkiem za serwisanta w kwocie 150zł. Jestem w szoku, nie dość że skasowali prawie 500zł za ubezpieczenie u nich to teraz wołają za przysłanie serwisanta. Mieliście taką sytuację? Zapłaciliście czy odwoływaliście się gdzieś?
![]() |
![]() |
#2 | |
O RLY?
|
Dot.: Opłata za serwisanta???
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | ||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Pytam z ciekawości. My będziemy się odwoływać ponieważ nie ma w umowie żadnej notki o pokrywaniu kosztów za przybycie serwisanta do sprzętu.
Edytowane przez monica82 Czas edycji: 2016-08-22 o 15:18 |
||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OWU to jest taka książeczka i jak znam życie, to pewnie jest tam taki zapis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Kolejny raz słyszę od kogoś, że dodatkowe ubezpieczenie / gwarancja g... daje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja dziękuje za wszelakie dodatkowe ubezpieczenia. Ludzie się nacinają bo nie znają/nie przeczytają OWU. A tam tyle zapisów i kruczków że głowa mała.
Nic nie da odwoływanie niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
sissy that walk
|
Ale jak to było: serwisant naprawił, wysłał wniosek i nie udzielono zgody na pokrycie kosztów, czy serwisant bez rozpoczynania pracy wysłał wniosek, a za samą wizytę ubezpieczyciel zażyczył sobie za to 150 zł? W pierwszym przypadku nic nie zrobisz, w drugim - przeczytaj dokumenty, ale generalnie nie brzmi to fair i warto byłoby zwrócić się z pytaniem do rzecznika praw konsumenta o opinię w tym temacie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lokalna gwiazda
|
Ja wiosną doprowadziłam do stanu wrzenia pana w sklepie, właśnie odmawiając dodatkowego ubezpieczenia i żądając okazania konkretnego zapisu, co mi to ubezpieczenie miało dać. Pan poległ w konfrontacji z głupią blondynką. Bo pytam, po kiego mi ubezpieczenie, skoro mam 10 lat gwarancji producenta na digital inwerter, a pozostałe części, to pierdoły?
Nie dajcie się ludzie na to łapać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.