|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Prośba o pomoc z kupieniem domeny www
Chciałabym kupić sobie adres www.mojanazwa.pl (podam swoje imie i nazwisko).
Widze ze jest wolny na home.pl oraz nazwa.pl I kosztuje 0 zł na home pl na 12 mcy, na 24 mcy 116 zl Ikosztuje 0 zl na nazwa.pl - nie moge wybrac na wiekszy czas, moze po zalogowaniu sie uda I co pozniej? Moge sobie podpiąć pod blogger albo wordpress tą nazwe i pisać stronę z panelem blogger lub wordpress? Opłaca sie bardziej home.pl czy nazwa.pl? Potem opłacam rocznie jeden raz, np 60 zł tak? Bede wdzieczna za pomoc bo nie ogarniam tego a zakladam firme i chce miec strone z koncowka .pl a pisac na niej przez panel blogger lub wordpress Jesli ktos mialby mi chec wyjasnic na whatsup tez bardzo doceniam, pewnie bedzie szybciej ![]() ![]() ![]() Może być oczywiście innej firmy, zależy mi żeby to zrozumieć i nie zapłacić najwięcej z innych opcji :P
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Prośba o pomoc z kupieniem domeny www
Cytat:
Hej, korzystałam z obu serwisów i oba są godne zaufania ze sprawną obsługą klienta. Nie szukałabym w innych. A jeśli chodzi o wybór, to moim zdaniem zależy tylko od ceny. Obecnie mam serwer i dwie domeny na nazwa.pl, jestem super zadowolona. Z tym blogiem to jest tak, że możesz zrobić przekierowanie z domeny na wordpressa, ale po przekierowaniu będzie twojanazwa.wordpress.com Jeśli chcesz korzystać z CMS Wordpressa, a warto! musisz go zainstalować na serwerze, czyli wykupić też serwer. Sprawdź więc ceny w kombinacji domena plus serwer. W ten sposób nie będziesz zależała od platformy np. bloggera. Zależy też, czy strona ma być tylko wizytówką, czy służyć do czegoś więcej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ma być wizytówka ale mają tam być moje galerie zdjęć
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
W takim razie nie ma co instalować Wordpressa moim zdaniem, wystarczy spokojnie blogspot plus podpięcie domeny. Na przykład ta strona mojej znajomej blogerki jest w ten sposób zrobiona agasuitcase.com.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ja polecam wykupić domenę i serwer na az.pl - tanio, nie ma haczyków z przedłużaniem usług za kosmiczne pieniądze. za ok. 50 zł można wykupić usługę premium konsultanta, gdzie każdy debilny problem z usługami rozwiążą w moment.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;80429666]ja polecam wykupić domenę i serwer na az.pl - tanio, nie ma haczyków z przedłużaniem usług za kosmiczne pieniądze. za ok. 50 zł można wykupić usługę premium konsultanta, gdzie każdy debilny problem z usługami rozwiążą w moment.[/QUOTE]
Ja mam z az.pl same złe doświadczenia, fatalna obsługa i brak zgodności z podstawowymi CMSami, wszystko takie prowizoryczne, ale to było 5 lat temu, więc może ewoluowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam na az.pl .... wahalam sie miedzy az.pl a ovh. no i mam problem z cms ![]() nie pozwala mi panel dodać A RECORD, a dokłądnie potrzebuję wkleić 4: Dodaj cztery rekordy A, które kierują do adresów IP Google. 216.239.32.21 216.239.34.21 216.239.36.21 216.239.38.21 (info z instrukcji tutaj https://support.google.com/blogger/a...406#ts=1734115) I wyskakuje mi taki błąd jak w załączniku. Nie pozwala mi panel dodać więcej niż 1 record, a wmawia mi jeszcze że już jest dodany, jak próbuję 4 różne wkleić.... dlaczego? Chcę korzystać z adresu MOJEGO ADRESU Robiłam przekierowanie w panelu blogger i az.pl wg tej instrukcji http://www.blogia.pl/blog-blogspot-p...na-domena/.com na moim bloggerze ![]() [1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;80429666]ja polecam wykupić domenę i serwer na az.pl - tanio, nie ma haczyków z przedłużaniem usług za kosmiczne pieniądze. za ok. 50 zł można wykupić usługę premium konsultanta, gdzie każdy debilny problem z usługami rozwiążą w moment.[/QUOTE] masz podpiete pod blogger lub wordpress? samą domenę bez hostingu? kupilam samą domene i chce podpiac pod blogger i jest blad... ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2018-01-14 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.