|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
6 lat w związku, rozpad i...
Jak już kiedyś pisałem byłem 6 lat w związku. Wszystko rozpadło się w listopadzie 2015 r. Głównie z mojej winy. Przyjąłem to na klatę, racjonalnie wytłumaczyłem sobie, że wszystko skończone i trzeba patrzeć wprzód.
Niestety, wczoraj ex zadzwoniła, że chce się "pożegnać". Byłem na tyle głupi, że się zgodziłem. Wiedziałem, że ma chłopaka (od stycznia). Zaręczyli się i wyjeżdża na drugi koniec Polski. Racjonalnie od dawna wiem, że jest koniec. Natomiast emocjonalnie coś nie gra, nie dodaje się to wszystko. Błądzę. Nie potrafię zaangażować się emocjonalnie w nic nowego, odrzuca mnie na myśl o czymkolwiek. Nie wiem co o tym sądzicie. Myślałem, że po takim czasie będzie to za mną, tymczasem, czuję się jakbym stał w miejscu. PS. Jestem wściekły na siebie, że się zgodziłem. Absurdalne. Edytowane przez Tsarov Czas edycji: 2016-06-28 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 6 lat w związku, rozpad i...
Jak sie nie czujesz na silach, to odwolaj spotkanie.
A ona czego chce ? Edytowane przez atimaF Czas edycji: 2016-06-28 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jakie pożegnać ? Chyba się już pożegnała z Toba w ubiegłym roku ? Odwołaj to, potrzebne Ci to jak rybie ręcznik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Spotkanie, niestety, już się odbyło. Popełniłem fatalny błąd, że się zgodziłem. Nie wiem co mną kierowało, na pewno nie rozum. Rozdrapywanie ran.
Po co te spotkanie było? Jej zdaniem, żeby się pożegnać, zakomunikować mi, że rozpoczyna nowe życie z narzeczonym. Tylko to be honest? Po co mi ta wiedza? Po co jej było te spotkanie? Jeszcze raz - błąd że się zgodziłem, bo zaburza "terapię" zwaną zrywanie wszelkiego kontaktu i zapominanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zacznij może bardziej aktywnie się z niej otrząsać. Czym się na co dzień zajmujesz? Jakieś hobby? Znajomi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dłuższe wolne chwile w górach. Sport w zasadzie najistotniejszy do "otrząsania", charakter pracy spokojny, natomiast fizyczne skatowanie organizmu jest czymś fantastycznym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No to jak piszesz już doktorat to najwyższy czas przestać podchodzić do związków jak nastolatek. Swoje perypetie opisujesz tak, że sądziłam, że możesz mieć z 16-20 lat.
Jeśli to był Twój pierwszy poważny związek no to jeszcze jestem w stanie to zrozumieć. Ale jeśli nie no to warto jednak choćby coś poczytać na temat związków dorosłych ludzi bo naprawdę postępujesz jak małolat. Co do niej- może chciała Cię zaprosić na ślub? Choć nie rozumiem po co. Możliwe, że sama nie wie czego chce, ale to chyba już nie Twój problem skoro się z Tobą rozstała, prawda? Po rozstaniu warto się całkowicie odciąć, przynajmniej na pewien czas. To zawsze działa.
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nic nie wspominasz o innych ludziach, może spróbuj więcej się spotykać ze znajomymi? Znaleźć jakieś hobby, które daje kontakt z ludźmi, coś do pogadania, posiedzenia.
W swoim pierwszym wątku napisałeś, że straciłeś większość znajomych, bo ona była chorobliwie zazdrosna. Odnowiłeś jakieś znajomości? Nawiązałeś nowe? Z mojego doświadczenia - kontakt z ludźmi bardzo pomaga otrząsnąć się po związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nie depcze krokusów
|
Nieźle Cię zmanipulowała. Spotkanie pożegnalne w pół roku po zakończeniu związku? To żałosne.
Zerwij kontakt, ta znajomość nie ma sensu. Wyjedzie, ale i tak co jakiś czas będzie się odzywać, by upewnić się, że nie masz nikogo, bo nie potrafisz się po niej pozbierać. Wycieczki górskie to świetna okazja, by poznać nowe, nietoksyczne towarzystwo ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mądrze prawicie.
Przyznam, miałem względny spokój, do wczoraj. Dzisiaj już mi zdecydowanie oddaje, a że się upewnia? Who knows, wielce możliwe, patrząc na jej wcześniejsze, chorobliwie zazdrosne podejście. Nie mam w chwili obecnej ochoty być z nikim w związku, stąd może odczytywać to jako wewnętrzną "satysfakcję". Natomiast wynika to tylko i wyłącznie z tego, że nie jestem gotowy i nie chcę, żeby druga strona, która ewentualnie się zaangażuje cierpiała. Znajomi, jak najbardziej, z tym, że jak to w XXI-wieku, doby brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja mysle ze ona chciala sie upewnic, ze juz nic do Ciebie nie czuje- przypomina mi to scenę z filmu - tylko Ciebie chce, gdzie głowna bo haterka jest zareczona ale chce sie spotkac z bylym, by utwierdzic sie w swoich uczuciach..wykorzystała Cie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie chciała, żebyś sobie na nią popatrzył, że taka szczęśliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pewnie jak juz dziewczyny zauwazyly chciala Ci pokazac jaka to ona szczesliwa i jak dobrze sie u niej wiedzie. No coz, nastepnym razem sie z nia nie spotykaj i nie utrzymuje kontaktu to szybciej sie wyleczysz.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.