|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Chłopak z nałogami, uciekać?
Cześć, potrzebuje porady. Od ponad pół roku mieszkam z facetem, na początku jak to zwykle bywa układało się super, schody zaczęły się w momencie kiedy ja zostawałam sama w domu co drugą noc kiedy on mówił, że idzie do sklepu na 10 min, a wracał nad ranem, z reguły nawet nie odbierał telefonu, a jeżeli już to mówił, że do godziny będzie, oczywiście nie wracał. Sytuacja powtarza się notorycznie, wystarczy tylko jeden telefon od kolegi, żeby rzucił wszystko i wyszedł. Kiedy wraca-przeprasza, klęka przede mną i ciągle powtarza, że najlepiej jakbym wychodziła z nim, wtedy na pewno wróci do domu ze mną i nigdzie się po drodze "nie zgubi"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopak z nałogami, uciekać?
Po co utrzymujesz nieroba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy na prawdę nie ma fajnych NIE uzależnionych facetów? W imie czego sie męczysz??Co zrobiłaś złego w poprzednim życiu?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pyskatka
|
Beznadzieja! Nierób i narkoman. Znalazł sobie kure, która go utrzymuje i jak zakładam zajmuje sie domem. Co mu więcej chciec? Pogoń dziada!
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Lol, w ogóle nie wierzę w ten wątek. Wyobraziłam sobie, jak facet znika znienacka na całe noce, nie pracuje, pije, ćpa, potem klęka przed autorką, a on mu tak wszystko przebacza i pyta czy jest sens z nim rozmawiać. Jakaś abstrakcja.
Nie, nie warto z nim rozmawiać, takie typy to tylko zwiastuny nieszczęścia i należy oddalić się rączym truchtem, możliwie jak najdalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja bym go pogoniła czym prędzej. Za dobre życie ma z Tobą to prędko z nałogów nie wyjdzie (jeśli w ogóle). Pozostając z nim zmarnujesz swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
lol. po co rozmawiać i strzępić język? lepiej od razu nic się nie odzywać i dalej utrzymywać misia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Wiej póki w miarę racjonalnie oceniasz sytuacje.
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ReklaMO(D)żerca.
|
ja bym mu zaproponowała, żeby zamieszkał z tym kolegą, na stałe. I broń boże nie zawracał mi więcej tyłka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Po pracy w wolontariacie z narkomanami z czasów mojej młodości każdemu kto chce rozmawiać z osobą ciężko uzależnioną mogę powiedzieć tylko "goodnight and good luck". A tak na serio, instynktu samozachowawczego nie masz?
Z kasą nie masz co robić? Czy potrzebna Ci przygoda w formie leczenia się z bycia osobą współuzależnioną u psychiatry? A może pragniesz tego by policja zrobiła Ci przeszukanie mieszkania jeżeli on kiedyś wpadnie przez te narkotyki? Masz z nim chodzić, żeby się nie zgubił? Serio dorosły chłop oczekuje, że będziesz mu niańką i aniołem stróżem, a Ty musisz internetu pytać czy to jest ok? Czy Ciebie ktoś niańczy żebyś mogła normalnie funkcjonować z dnia na dzień? No widzisz... A skoro tak to chyba sama wiesz czy się ewakuować czy nie. Pewnie pogadać sobie z nim zawsze możesz. Tylko wiesz powiedzieć to można wszystko, nic z gadania nie wynika. A narkoman równie sensownie może gadać z drugim człowiekiem co z psem lub latarnią uliczną. Tu już niejedno widziałam. M.in, poważną filozoficzną rozmowę ze znakiem drogowym czy rozmowy o planach na wspólne,cudowne życie z psem Wilczurem, także tego...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.