Międzyzdroje - gdzie warto jeść, gdzie warto iść, gdzie warto się bawić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 14:27   #1
qatarynka
Raczkowanie

Talking

Międzyzdroje - gdzie warto jeść, gdzie warto iść, gdzie warto się bawić

Tak jak w temacie, z moim TŻ wybieram się na 2 tygodnie do Międzyzdrojów i chciałabym jadać obiadki w knajpkach dlatego proszę o sprawdzone namiary na dobre i niedrogie jedzenie (wiadomo, że nie chodzi o fast food . Plus będą już nad naszym szarym, polskim morzem - gdzie warto pójść w Międzyzdrojach i gdzie warto iść na imprezkę?
Stary 2012-07-30, 14:33   #2
jadzianm
Raczkowanie

Dot.: Międzyzdroje - gdzie warto jeść, gdzie warto iść, gdzie warto się bawić

chyba najpopularniejsza na imprezy jest COPACABANA
a jedzenie hmmm nie wiem bo jak byłam 2 lata temu to było mnie stać tylko na fast foody

Kosmetoloszka z pasją

jadzianm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 20:22   #3
aneczek
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z Międzyzdrojów
Absolutnie i niezaprzeczalnie polecam Smażalnię STRZECHA na Bazie Rybackiej (w stronę wydm), deptakiem też dojdziesz, aż się droga skończy, zapach wędzonych ryb Cię poprowadzi
W smażalni rybki smaży na widoku za szybką sam właściciel, więc łatwo będzie odnaleźć. Ja jadłam rybki grillowane w sreberku (fajna obsługa zaproponowała, nie chciałam panierki ani ryby w cieście, ale co kto lubi)
Na Bazie smażalni jest mnóstwo, pierwsza to chyba MIZ-30, a Strzecha (ma dach z ciemnej słomy) jest kilka kroków za nią. Jutro wrzucę skan wizytówki, dla unaocznienia Jadłam też w Złotej Wydmie na Bazie, nie polecam, taka typowa masówka
Dobre jedzenie jest też w Zapiecku, na rogu, naprzeciwko Restauracji Alle'Gorie, okolice kina, samo centrum, mają szyld z nazwą i stoliki z ceratką w biało-czerwoną kratkę
Makarony smaczne, pizza też ok, smakował mi też kurczak grillowany, ceny za danie tak 23-25 zł.
Na szybko i niedrogo Izmir Kebab - mniaaaaam kebab (na cienkim cieście, zwijają i zapiekają jak tortillę) i przystojne chłopaki też w centrum, niedaleko mola, okolice kina 7D.
Kawkę piłam tylko w kawiarni Carte d'Or, okolice Zapiecka, po schodkach smaczne latte, dobre ciasta
Nie byłam, ale słyszałam, że domowe obiadki są dobre i tanie "U Marii willa 777", Ul. Krasickiego, zaraz za taką wysmakowaną knajpką z białymi sofami

Mam nadzieję, że się przydadzą moje wywody
Gdzie śpicie?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Zapomniałam - na baletach byliśmy w "Paradise" pod molo, naprzeciwko "Dechy pod Molo". Co dzień coś się działo, plakaty z info co będzie w klubie znajdziesz na międzyzdrojskich drzewach
Fajna muza dobiegała z Copacabany, ale nie byłam
aneczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 09:54   #4
qatarynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jadzianm Pokaż wiadomość
chyba najpopularniejsza na imprezy jest COPACABANA
a jedzenie hmmm nie wiem bo jak byłam 2 lata temu to było mnie stać tylko na fast foody
Czyli Copacabana wpisana do notesika żeby tam trochę pokręcić tyłkiem Dzięki!

Cytat:
Napisane przez aneczek Pokaż wiadomość
Absolutnie i niezaprzeczalnie polecam Smażalnię STRZECHA na Bazie Rybackiej (w stronę wydm), deptakiem też dojdziesz, aż się droga skończy, zapach wędzonych ryb Cię poprowadzi
W smażalni rybki smaży na widoku za szybką sam właściciel, więc łatwo będzie odnaleźć. Ja jadłam rybki grillowane w sreberku (fajna obsługa zaproponowała, nie chciałam panierki ani ryby w cieście, ale co kto lubi)
Na Bazie smażalni jest mnóstwo, pierwsza to chyba MIZ-30, a Strzecha (ma dach z ciemnej słomy) jest kilka kroków za nią. Jutro wrzucę skan wizytówki, dla unaocznienia Jadłam też w Złotej Wydmie na Bazie, nie polecam, taka typowa masówka
Dobre jedzenie jest też w Zapiecku, na rogu, naprzeciwko Restauracji Alle'Gorie, okolice kina, samo centrum, mają szyld z nazwą i stoliki z ceratką w biało-czerwoną kratkę
Makarony smaczne, pizza też ok, smakował mi też kurczak grillowany, ceny za danie tak 23-25 zł.
Na szybko i niedrogo Izmir Kebab - mniaaaaam kebab (na cienkim cieście, zwijają i zapiekają jak tortillę) i przystojne chłopaki też w centrum, niedaleko mola, okolice kina 7D.
Kawkę piłam tylko w kawiarni Carte d'Or, okolice Zapiecka, po schodkach smaczne latte, dobre ciasta
Nie byłam, ale słyszałam, że domowe obiadki są dobre i tanie "U Marii willa 777", Ul. Krasickiego, zaraz za taką wysmakowaną knajpką z białymi sofami

Mam nadzieję, że się przydadzą moje wywody
Gdzie śpicie?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Zapomniałam - na baletach byliśmy w "Paradise" pod molo, naprzeciwko "Dechy pod Molo". Co dzień coś się działo, plakaty z info co będzie w klubie znajdziesz na międzyzdrojskich drzewach
Fajna muza dobiegała z Copacabany, ale nie byłam
Supera, informacje na żywo prawie Strzecha wpisana Z tym sreberkiem idealnie bo nie chce wrócić z wypoczynku o kilka kilogramów cięższa :P Z cenami w granicach 25 zł jest bardzo ok. Nastawiałam się, że będzie drożej choć z drugiej strony jak byłam rok temu w Mielnie to się pozytywnie zdziwiłam.
Izmir Kebab odpada bo podchodzi mi to jednak pod fast fooda, ale dzięki za info może TŻ skonsumuje

Hmm, czyli na imprezkę będziemy lecieć do Paradise i Copacabany

A mieszkam gdzieś na ulicy Myśliwskiej. Musze dopytać TŻ

Dzięki dziewczyny!
Stary 2012-07-31, 12:50   #5
aneczek
Raczkowanie

W załączeniu znajdziesz wizytówkę Strzechy, wzięłam na pamiątkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg strzecha.jpg (39,1 KB, 114 załadowań)
aneczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 18:44   #6
qatarynka
Raczkowanie

Cytat:
W załączeniu znajdziesz wizytówkę Strzechy, wzięłam na pamiątkę
Dzieki ogromne
Stary 2012-08-07, 13:22   #7
Megi1985
Raczkowanie

Ja też już niedługo jadę na wakacje do Międzyzdrojów. Z niecierpliwością odliczam dni!

http://justmemagda.blogspot.com/
Megi1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 20:56   #8
huba0
Przyczajenie

hola! nikt w tym roku jeszcze nie był w Miedzyzdrojach? co tu tak cicho>

Edytowane przez huba0
Czas edycji: 2014-07-23 o 17:42
huba0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 17:16   #9
tur3cka
Raczkowanie

W "Zapiecku" faktycznie, pysznie jest i ładnie podane dania. Zawsze biorę grillowane kurczaka, a brat ostatnio wziął makaron "penne hot & sweet" - trochę ostre ale przepyszne!
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-17, 18:49   #10
martaunia84
Przyczajenie

Jak chcecie zobaczyć gdzie i co warto zjeść w Międzyzdrojach pobierzcie API Miedzyzdroje. http://api.info.pl/restauracje-miedzyzdroje/ tam jest baza restauracji z opisami i fotografiami oraz jest też navi jak dotrzeć. Pozdrawiam Marta
martaunia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 10:55   #11
lukaszlos
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Międzyzdroje - gdzie warto jeść, gdzie warto iść, gdzie warto się bawić

Myślałem że tutaj coś znajdę bo to mojej żony ulubiona strona
Sylwestra spędziliśmy w Międzyzdrojach, strasznie zimno było...
Szukaliśmy dobrego lokalu, ale większość pozamykana lub jedzenie gumowate = chyba mikrofala = masakra.
Nowo poznani znajomi zaprosili nas w fajne klimatyczne miejsce które znaleźli chodząc po deptaku. Restauracja nazywa się Cornes, ich menu można znaleźć tutaj: xxx
Napiliśmy się dobrego wina i zjedliśmy bardzo dobre jedzenie, a że mam duży żołądek to muszę powiedzieć że porcje są konkretne.
Restauracja jest chyba odnowiona, albo Magda Gessler tu była

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-07-10 o 09:33
lukaszlos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-06, 20:04   #12
mikoryza
Przyczajenie

Podstawowe zasady żywienia poza domem. Można zjeść tam, gdzie jest dużo ludzi (bo pewnie smaczne i świeże), zamawiać jak najprostsze potrawy.
Żadnych bigosów i mieszanych potraw. Schabowy albo warzywa.
mikoryza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 05:46   #13
izzsa
BAN stały

Ja obiadki zawsze jem na mieści. W Międzyzdrojachnie jest tanio ale każdy kto tam jedzie to chyba ma świadomość,ze jest to wieksza i dość droga miejscowość. Niemniej piękna, światowa z cudownym parkiem tak wiec warto. Jest bardzo wiele restauracji. Nie musicie jeść w centrum bo jest również wiele niedrogich miejsc ze smacznym jedzonkiem. Noclegi ostatnio rezerwowaliśmy na stronie: http://www.e-wczasy.pl/noclegi,swinoujscie Jest tam spory wybór apartamentów co jest moim zdaniem najlepszą opcją bo dzięki temu macie dostęp do kuchni i sami możecie sobie upichcić jedzenie.
izzsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 08:33   #14
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli od mola w prawo? W kierunku Kawczej?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 11:31   #15
aniolaga
Przyczajenie

Tak, tak. Przy wejściu na Kawczą prawie.
aniolaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości