|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Międzyzdroje - gdzie warto jeść, gdzie warto iść, gdzie warto się bawić
Tak jak w temacie, z moim TŻ wybieram się na 2 tygodnie do Międzyzdrojów i chciałabym jadać obiadki w knajpkach dlatego proszę o sprawdzone namiary na dobre i niedrogie jedzenie (wiadomo, że nie chodzi o fast food
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Międzyzdroje - gdzie warto jeść, gdzie warto iść, gdzie warto się bawić
chyba najpopularniejsza na imprezy jest COPACABANA
![]() a jedzenie hmmm nie wiem bo jak byłam 2 lata temu to było mnie stać tylko na fast foody ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z Międzyzdrojów
![]() Absolutnie i niezaprzeczalnie polecam Smażalnię STRZECHA na Bazie Rybackiej (w stronę wydm), deptakiem też dojdziesz, aż się droga skończy, zapach wędzonych ryb Cię poprowadzi ![]() W smażalni rybki smaży na widoku za szybką sam właściciel, więc łatwo będzie odnaleźć. Ja jadłam rybki grillowane w sreberku (fajna obsługa zaproponowała, nie chciałam panierki ani ryby w cieście, ale co kto lubi ![]() Na Bazie smażalni jest mnóstwo, pierwsza to chyba MIZ-30, a Strzecha (ma dach z ciemnej słomy ![]() ![]() ![]() Dobre jedzenie jest też w Zapiecku, na rogu, naprzeciwko Restauracji Alle'Gorie, okolice kina, samo centrum, mają szyld z nazwą i stoliki z ceratką w biało-czerwoną kratkę ![]() Makarony smaczne, pizza też ok, smakował mi też kurczak grillowany, ceny za danie tak 23-25 zł. Na szybko i niedrogo Izmir Kebab - mniaaaaam kebab (na cienkim cieście, zwijają i zapiekają jak tortillę) i przystojne chłopaki ![]() Kawkę piłam tylko w kawiarni Carte d'Or, okolice Zapiecka, po schodkach ![]() ![]() Nie byłam, ale słyszałam, że domowe obiadki są dobre i tanie "U Marii willa 777", Ul. Krasickiego, zaraz za taką wysmakowaną knajpką z białymi sofami ![]() Mam nadzieję, że się przydadzą moje wywody ![]() Gdzie śpicie? ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Zapomniałam - na baletach byliśmy w "Paradise" pod molo, naprzeciwko "Dechy pod Molo". Co dzień coś się działo, plakaty z info co będzie w klubie znajdziesz na międzyzdrojskich drzewach ![]() Fajna muza dobiegała z Copacabany, ale nie byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Izmir Kebab odpada bo podchodzi mi to jednak pod fast fooda, ale dzięki za info może TŻ skonsumuje ![]() Hmm, czyli na imprezkę będziemy lecieć do Paradise i Copacabany ![]() A mieszkam gdzieś na ulicy Myśliwskiej. Musze dopytać TŻ ![]() Dzięki dziewczyny!
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W załączeniu znajdziesz wizytówkę Strzechy, wzięłam na pamiątkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzieki ogromne
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też już niedługo jadę na wakacje do Międzyzdrojów. Z niecierpliwością odliczam dni!
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hola! nikt w tym roku jeszcze nie był w Miedzyzdrojach? co tu tak cicho>
![]() Edytowane przez huba0 Czas edycji: 2014-07-23 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W "Zapiecku" faktycznie, pysznie jest i ładnie podane dania. Zawsze biorę grillowane kurczaka, a brat ostatnio wziął makaron "penne hot & sweet" - trochę ostre ale przepyszne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jak chcecie zobaczyć gdzie i co warto zjeść w Międzyzdrojach pobierzcie API Miedzyzdroje. http://api.info.pl/restauracje-miedzyzdroje/ tam jest baza restauracji z opisami i fotografiami oraz jest też navi jak dotrzeć. Pozdrawiam Marta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Myślałem że tutaj coś znajdę bo to mojej żony ulubiona strona
![]() Sylwestra spędziliśmy w Międzyzdrojach, strasznie zimno było... Szukaliśmy dobrego lokalu, ale większość pozamykana lub jedzenie gumowate = chyba mikrofala = masakra. Nowo poznani znajomi zaprosili nas w fajne klimatyczne miejsce które znaleźli chodząc po deptaku. Restauracja nazywa się Cornes, ich menu można znaleźć tutaj: xxx Napiliśmy się dobrego wina i zjedliśmy bardzo dobre jedzenie, a że mam duży żołądek to muszę powiedzieć że porcje są konkretne. Restauracja jest chyba odnowiona, albo Magda Gessler tu była ![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-07-10 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Podstawowe zasady żywienia poza domem. Można zjeść tam, gdzie jest dużo ludzi (bo pewnie smaczne i świeże), zamawiać jak najprostsze potrawy.
Żadnych bigosów i mieszanych potraw. Schabowy albo warzywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja obiadki zawsze jem na mieści. W Międzyzdrojachnie jest tanio ale każdy kto tam jedzie to chyba ma świadomość,ze jest to wieksza i dość droga miejscowość. Niemniej piękna, światowa z cudownym parkiem tak wiec warto. Jest bardzo wiele restauracji. Nie musicie jeść w centrum bo jest również wiele niedrogich miejsc ze smacznym jedzonkiem. Noclegi ostatnio rezerwowaliśmy na stronie: http://www.e-wczasy.pl/noclegi,swinoujscie Jest tam spory wybór apartamentów co jest moim zdaniem najlepszą opcją bo dzięki temu macie dostęp do kuchni i sami możecie sobie upichcić jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Tak, tak. Przy wejściu na Kawczą prawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.