|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Pulsomierz? Polar? Co kupic?
hej dziewczyny,
Mam pytanie do tych, ktore orientuja sie w temacie pulsomierzy ... Chcialabym kupic sobie pulsomierz, dzieki ktoremu bede wiedziec jak kontrolowac moja aktywnosc fizyczna. Ktos mi kiedys powiedzial ze te zegarki Polar ( A300 to chyba ten tanszy) maja taka funkcje: podczas np. biegania zegarek pika ( ?) i daje znak, kiedy nasz wysilek jest za niski lub za wysoki .. Slowem ulatwia kontrolowanie. Zalezy mi na tym, poniewaz chcialabym po 1 sprawdzic ile kcal spalam cwiczac, a takze uprawiac marszo-biegi lub biegac i wiedziec w jakim tempie mam to robic, aby to bylo efektywne. Polecacie jakies modele, ktore spelnia te wymagania?
|
|
#2 |
|
Świeżynka
|
Dot.: Pulsomierz? Polar? Co kupic?
Ja się podpinam do pytania, z tym że ja szukam zegarka lub opaski, która cały dzień będzie śledzić liczbę kroków i kcal, a przy tym też automatycznie zacznie liczyć km, kiedy wsiądę na rower. Ktoś coś widział, ktoś coś wie?
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi Ci jedynie o obliczanie dystansu, to to powinno wystarczyc
|
|
|
#4 | |
|
Świeżynka
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ah to racja ...
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, a do jakiej kwoty?
Znajomi mają polara m400, z tym, że z pasem HR kosztuje 600 zł. Całkiem fajnie wygląda na ręce, nie przypomina ogromnej treningowej cebuli. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem głucha i zamiast Polara M400 szarpnęłam się na V800 bo ma wibracje
chyba poza tym nie różnią się drastycznie, fajnie wszystko mierzy liczy i pokazuje na wykresach. Z drugiej strony to taki bajer na chwilę jeśli ktoś nie planuje układać treningów w strefach tętna czy prędkości... tzn myślę, że takie patrzenie na spalone kalorie czy tętno bez jakiegokolwiek odniesienia po prostu szybko się znudzi Ja dużo biegam i jest mi wygodnie kontrolować tempo, pomiary są dużo lepsze niż z endo, fajna sprawa. Noszę go cały czas ale na fitnesach wcale się nie sprawdza, tzn. nawet z pulsometrem nie jest w stanie ogarnąć intensywności ćwiczeń na brzuch w leżeniu, gdzie ja wypluwam wnętrzności a on pokazuje trening regeneracyjny Tak samo codzienna aktywność, mama się ze mnie śmiała, że jak sięgam co chwila ręką po jedzenie (na szczęście to sałata z paczki a nie chipsy) to mi kroki liczy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
ja korzystam z modelu PLATINET PHR207 , kupiłam go za 100 zl na serwisie aukcyjnym. Mam go parę dni i jestem zadowolona , chociaż nie rozgryzłam funkcjonowania wszystkich funkcji :P dla mnie ważne że ustawiłam sobie tam zakres tętna i moje parametry i na siłowni staram się ćwiczyć w zakresie 65-80 hr max. Model jest odrazu z pasem który automatycznie mi się łączy z bieżnią więc nie murze co chwila spoglądać na zegarek
![]() jedynym minusem jest to ze go nie połączysz z telefonem
Edytowane przez maudy Czas edycji: 2016-07-10 o 21:14 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

chyba poza tym nie różnią się drastycznie, fajnie wszystko mierzy liczy i pokazuje na wykresach. Z drugiej strony to taki bajer na chwilę jeśli ktoś nie planuje układać treningów w strefach tętna czy prędkości... tzn myślę, że takie patrzenie na spalone kalorie czy tętno bez jakiegokolwiek odniesienia po prostu szybko się znudzi