|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Męczący problem
Dziewczyny .. od bardzo dawna miałem problemy z trądzikiem który z czasem stawał sie coraz mniejszy i mniejszy , aktualnie mam 21 lat ale od czasu do czasu wyskoczy coś na twarzy ale nie przejmuje sie tym ponieważ do tego co było kiedyś jest baaaardzo dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Męczący problem
Użyj mąki ziemniaczanej jako pudru. Nie jest widoczna, a matuje, moim zdaniem, na dłużej niż puder
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To tak poważnie z tą mąką ? nie dodałem że mam jakby czerwoną skórę twarzy ;/ po prostu mi sie czerwieni , ale nie jest to trądzik różowaty , co mam zrobić z takim przypadkiem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nikt nie odpowie na moje pytania ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Puder lub mąka to dobry pomysł. Osobiście wolę puder, ale to chyba kwestia gustu jest. No i krem nawilżający koniecznie. Przesuszona skóra broni się wydzielaniem większej ilości sebum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a co z tą zaczerwienioną skórą twarzy ? po prostu robie sie czerwony gdy zrobi się troche cieplo , lub wejde do pomieszczeń ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja używam ivostinu zielonego, i smaruję twarz kremem nawilżającym na noc, czasami skóra się świeci bo jest odwodniona. Spróbuj z kremem i zobaczysz różnice tylko potzebny jest taki który bardzo dobrze się wchłania
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.