|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta- pytania i problemy
Hej, zakładam ten wątek bo mam pewien problem. Mój chłopak ma dość dużą nadwagę 115kg na 184cm, siedząca praca. Był już u dwóch dietetyków- jeden obliczając ppm i cpm stwierdził ze powinien zjadać ok 2100kcal już na redukcji, drugi natomiast ustalił ppm jako 1800kcal i na diecie redukcyjnej uznał że najlepsze będzie ok 1600kcal. Różnica jest ogromna. Wszyscy zawsze mówili, że nie można zjadać mniej już wynosi PPM, ale z drugiej storny na diecie redukcyjnej aż 2100kcal?
Czy móglby mi ktoś rozjaśnić temat? Z góry dziękuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta- pytania i problemy
Podobna sytuacja , jak pisałem w innym topicu.
wg mnie 2700kcal na początek. Zbyt szybkie ucinanie kaloryczności może popsuć trochę metabolizm i wyniki na wadze się zatrzymają w pewnym momencie. Dieta ma być przyjemna i przez to dłużej w niej wytrwamy. Ja mam obecnie Podopiecznego, który na redukcji ma 3500kcal i ładnie idzie w dół. Większy deficyt odbije się negatywnie na zdrowiu i zrobimy tzw "crash diet". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Te 2100 kcal jak dla ciebie na diecie pewnie było by za dużo ale przy jego masie będzie ok. Różnica może wynikać też z tego że często dietetycy od wyniku, który wyjdzie sami odejmują kilka set kalorii żeby zostawić margines błędu. Zacznij od tych 2100 kcal i niech obserwuje czy w ciągu miesiąca waga się zmniejszy.
CIEKAWY BLOG O ODCHUDZANIU Edytowane przez graczocholiczka Czas edycji: 2016-09-25 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no 2100 kalorii to nie jest dużo przy takim wzroście
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Pamiętaj też, że u mężczyzny, tym bardziej o takim wzroście,dieta powyżej 2000kcal dziennie to standard. Teraz na pewno spożywa dużo dużo więcej niż te wyliczone 2100, także stopniowe zejście w dół jest dobrą drogą. W końcu do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.