|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dobry krem na lato
Babeczki, doradzciemi coś, ślicznie prosze
![]() Poszukuje dla siebie kremu na dzień o następujących parametrach: * dla cery wrażliwej, alergicznej - mieszanej * posiadający filtry p/słoneczne (UVA, UVB) * dobrze nawilżający * nie pozostawiający tłustego filmu/dobrze wchłaniający się * w cenie do 25zł Przejrzałam KWC i na prawdę nie wiem co kupić ![]() Liczę na Waszą pomoć Papa ![]() anuszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Dobry krem na lato
Iwostin spf20
eris spf30 do cery fotowrazliwej (nie chroni przed pełnym spektrum UV) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
też polecam ci Iwostin, Intensywny krem nawilżający z filtrem UVA/B http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2879
Pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Niestety Iwostin odpada - używałam go jakiś czas temu, na początku byłam nim zachwycona, potem mój zachwyt stopniowo topniał (niestety), bo krem niewystarczająco nawilżał
![]() ![]() Erisa do fotowrażliwej mnie uczulał, więc też odpada ![]() A co sądzicie a tym kremie na lato Oceanica? Czy ktoś wie dokładnie jakie filtry zawiera? Czy chroni pzred UVA? No i cena by mnie interesowała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
starsza wersja iwostinu (spf15) nawilżała słabiutko. ale nowa wersja z spf20 jest pod tym względem dużo lepsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja używam Oceanic ten na lato SPF8. Nie jest to może niewiadomo jaka ochrona ale nie mogę podobnie jak Ty używać Erisu (uczulenie), a na droższe nie mam funduszy. Kremik ten ma fajną konsystencję i polecam. Jest go 75 ml, więc na lato wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Beatko! Pomóż!
Mam ogromniastą prośbę
![]() Chciałam się dowiedzieć co w kremie o następującym składzie spełnia funkcję filtrów p/słonecznych??? Skład: Aqua, Glycerin, Octyl Stearate, Shea Butter, Steareth-2, Dicapryl Ether, Steareth-21, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Citrate, Triisononanoin, Glucoproteins and Yeast Extract and Aleuretic Acid and Glyceryl Polymethacrylate, Tocopheryl Acetate, Cyclomethicone and Dimethicone, Methylparaben and Propylparaben, Panthenol, Dimethicolon, Allantoin, Methyldibromo Glutaronitrile and Phenoxyethanol Producent twierdzi, że krem ten ma filtry p/ UVA i UVB , ale szczerze powiedziawszy nie wydaje mi się ![]() Studiowałam ten skład porównując poszczególne składniki w odniesieniu do Słownika Składników Kosmetycznych jak i do Twojego artykułu o filtrach i nijak nie mogę znaleźć tych obiecywanych filtrów ![]() Proszę o odpowiedz!! anuszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Re: Beatko! Pomóż!
masło shea- naturalny filtr UV, na który jednak nie mozna liczyc, jeśli faktycznie chce się być chronionym przed UV.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Polecam dr.Eris seria Lirene krem-emulsję ultranawilżajacą.
Jest dobra i nie droga bo ok.15 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
wyprobuj Hydraphase XL moze nie ma duzego filtr ale to mozesz nalozyc jakis specjalny bloker. Wlasnie testuje go jest bardzo fajny , a myslalam ze do mojej mieszanej cery bedzie za ciezki. Chcialm wersje bez filtrow do mieszanej wyprobowac ale pani w aptece miala tylko ten i bardzo fajny. Uzywam tylko na dzien a na noc klade Toleriane do mieszanej(nie ma filtrow) Nie ma sensu zeby klasc ten Hydraphase z filtrami na noc. Koncze pomalu pierwsza probke mam jeszcze jedna i jak mi niec nie bedzie to moze kupie cale opakowanie. Chodz ja wlasciwie ma probke Aveve 60 ale w tej lzejszej wersji (bardzo wydajna) wiec niepotrzebuje kremu pielegnacyjnego z filtrem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hej Moni
![]() Ale coś mi sie zdaje że ten krem LRP kosztuje więcej niż 25zł? Poza tym ja też na noc nie stosuje kremów z filtrami, bo po co! Teraz smaruje się półtłustym z Oceanica (Naturamed) i jest całkiem ok! Tylko ten krem na dzień! Szczerze mówiąc to sie przeraziłam po przeczytaniu artykułów Basi i koniecznie MUSZĘ chronić buźke przed tymi paskudnymi promieniami. Jeśli chodzi o te masło shea - naturalny filtr to chyba za bardzo nie chroni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry krem na lato
Hej! W końcu znalazłam dobry krem na lato, który długotrwale nawilża a nie zapycha mojej problematycznej skóry.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-03 o 12:51 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dobry krem na lato
Długo szukałam odpowiedniego kremu do swojej problematycznej, przesuszonej (miejscowo) wrażliwej cery naczynkowej i moim faworytem jest Avene hydrance (niestety jest trochę droższy). Zadowolona też byłam z Pharmaceris serii A.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.