|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do Emilii i innych wizazanek w sprawie kremów
Witajcie!
Po nieudanej kuracji brevoxylem postanowilam przezucic sie na Effaklar k. Mam nadzieje, ze pomoze, bo mam cala twarz w zaskornikach i podskornych grudkach. Wiem, ze przy kwasach nalezy uzywac rowniez kremu z filtrem. Mam w zwiazku z tym pytanie: jaki krem bylby odpowiedni? Dodam, ze mam cere wrazliwa i przy brevoxylu mialam przesuszona i luszczaca sie skore. Czytalam o Iwostinie, ale niektore kremy tej firmy maja zapychajace skladniki. Zalezy mi tez na tym, by krem nie zostawial tlustej warstwy, bo pomimo luszczacej sie skory twarz mi sie swieci. Prosze o rady i goraco pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do Emilii i innych wizazanek w sprawie kwasow
Takiego stabilnego i wysokiego filtra w Polsce nie znajdziesz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do Emilii i innych wizazanek w sprawie kwasow
Juz po raz enty pisze o sobie i kwasach, moze ktos skorzysta
![]() Jaki krem? Nie wiem, bo uzywam toniku z kwasem a na to oliwke HiPP. Na blyszczaca skore polecam skrobie (ja uzywam zwyklej), np. dry flo z Mazidel. Niekomedogenna, wiec bezpieczna dla osob z tlusta skora. To chyba tyle ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Emilii i innych wizazanek w sprawie kremów
Cytat:
filtry takie jak Vichy dla cer tłustych , Anthelios Dermo - Pediatrics 60+ La Roche Posay jak podał Arnika są rzeczywsie lzejsze od takich jak Avene , czy iwstin 50 , aczkolwiek 40 juz jest o wiele lzejszej konsystencji niz 50 aczkolwiek matu nie daje i jak piszesz zapychyac moze. , anthelios 40 w zelu jest tez lekki , anthelios xl 60 fluid ma tez przyjemną konsystencje, bioderme w sparyu tez chwalilam jako lzejsza wersje , chociaz mimo iz mam tłusta skore lubię tresciwsze konsystencje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi.
radzicie mi wysokie filtry, a nie wystarczy np. 20? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam rowniez pytanie do Emilii.
![]() 1.Czy moge na Juvit uzywac filtr Avene spf40 mleczko?? 2.Czy na filtr avene spf40 moge uzywac podkladow?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wiolinko, SPF określa wysokość ochrony przed UVB, zaś w przypadku stosowania kwasów ważna jest też ochrona przed UVA (określa ją wskaźnik PPD). w praktyce jest tak, że im wyższe SPF, tym wyższe PPD, dlatego staramy się stosować jak najwyższe filtry, min. SPF 40. lekkie filtry, o których tu chyba jeszcze nie wspomniano, ma Bioderma (fluid i krem SPF 50+, spray do ciała SPF 40).
Shafira, możesz nakładać Juvit pod każdy filtr. a na filtry Avene możesz nakładać dowolny podkład. na inne filtry też możesz używać podkładów, ale pod warunkiem, że nie zawierają one filtrów, talku i miki.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
o biodermie wspomniałam , to tez lekki filtr w miare,
Wiolinka chodzi nie tylko o ochrone przed uvb to potrafi kazdy filtr , wazniejsze jest oznaczenie ppd i ipd , promieniowanie uva jest w 80% az odpowedizalne za starzenie sie skory! Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.