|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co myśleć o tym
Hej, mam pewien problem. Mój chłopak jesteśmy razem ponad dwa lata. Dodam że jesteśmy młodzi mamy po 21 lat. Boi się mi powiedzieć,że mnie kocha( kiedyś mi to mówił ale zmieniło się to po pewnej rzeczy jaką zrobił gdy na krótko się rostalismy. Teraz mówi że boi się tego mówić ze kocha ) Jak zaproponowalam wspólne wakacje to jakoś temat umilkl, a najgorsze jest chyba to,że podczas jakieś rozmowy powiedział,że dla niego myślenie o związku jako "my" to będzie dopiero jak zacznie myśleć na poważnie o ustatkowaniu sie i tym podobne rzeczy mówił. A jak przypadkowo natknęłam temat by razem wynająć mieszkanie ( od 2 lat razem studiujemy w tym samym mieście i nie jest to nasze miasto rodzinne ) to odparł,że nie chce oraz,że to za wcześnie i na pewno nie szybko będzie gotowy na to ( jak odparlam,że osoby młodsze od nas oraz które są krócej ze sobą wynajmują razem mieszkanie to powiedział,że teraz wszystko będę porównywać do innych)
Mówi,że mu na mnie zależy jak jeszcze na nikim innym i ze traktuje mnie poważnie. Co byście o tym pomyslaly, bo ja już nie ogarniam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co myśleć o tym
Moim zdaniem mu aż tak bardzo nie zależy. Nie chodzi nawe to mieszkanie razem, bo niektórzy faktycznie uważają to za bardzo poważny krok...
Ale to, że nie mówi "kocham", bo się boi? Leci ściemą na kilometr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż to za zdarzenie, po którym nie chce już mówić że Cię kocha?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Normalne podejście u chłopaka... 21 lat i wspólne mieszkanie - też sobie tego nie wyobrażam.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to facet coś mocno kręci.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Rowniez uwazam, ze mu nie zalezy na powaznej relacji... Raczej nic powaznego go nie interesuje i za chwilke moze sie wymixowac z tego zwiazku.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ze świeżo nabytego doświadczenia wiem już, że jeśli ktoś nie jest w stanie powiedzieć, że kocha, to nie kocha. I po takim czasie pewnie juz nie pokocha. Z twojego opisu, autorko, niestety nie ujawnia się obraz dobrze rokującej relacji.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie zgadzam się z tym w ogóle. Jak komuś zależy i myśli poważnie to nie sądzę żeby to miałby być aż taki duży problem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie wierz w takie bzdury, że nie mówi "kocham", bo się boi.. daj spokój to tak nie działa. Jeśli naprawdę kochamy to pokazujemy to, mówimy drugiej osobie o tym i tyle.
Moim zdaniem albo facetowi jest tak wygodnie, bo żyję z Tobą, ale ucieka od odpowiedzialności i Ty się na to godzisz. Albo po prostu nie ma jaj, żeby wprost przyznać przed sobą i Tobą, że to koniec, że uczucie wygasło.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie mówi, że kocha, to raczej nie kocha.
Jeśli mówi, że kocha ale nie wyobraża sobie wspólnego mieszkania, to znaczy, że nie jest gotowy na poważny związek w wieku 21 lat. I to jest bardziej niż normalne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie mówi kocha, bo nie kocha. Niestety, taka prawda.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
wymiksowuje się powoli z tej relacji
![]()
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do reszty. Też uważam, ze mu nie zależy. Mówi jasno, nie myśli o was jako "my", nie mówi kocham bo nie kocha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Gdyby po przeszło 2 latach związku ktoś "bał się" powiedzieć mi "kocham", to chyba bym padła. Wiek wiekiem, ale jakby kochał, to by mówił że kocha. A jakby się tak bał miłości, to by jako 19-latek nie szukał dziewczyny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Związek nie rokuje dlatego nie ma co się nastawiać na wspólne mieszkanie, a jesli nawet to po co robic to w tak mlodym wieku z facetem którego sie poznało mając 19 lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Co do tego mieszkania to się całkowicie nie zgodzę. Oczywiście, że jest to odważny krok w dorosłe życie, ale jednak STUDENCKIE życie. Oni nie chcą kupić mieszkania, jedynie wynająć na tą chwilę na okres studiów. Sama jestem studentką i znam bardzo dużo par, które wynajmują mieszakania czy to sami czy jeszcze dodatkowo z jakimiś współlokatorami. I oczywiście to zależy od ludzi i od tego jaki związek tworzą, ale jest miejsce i na zabawe i na naukę i na spontaniczne rzeczy. Jeśli związek ma przyszłość i tworzy się partnerski związek to takie mieszkanie wspólne w NICZYM nie powinno przeszkadzać, a wręćż pogłębiać relacje. Wspólne mieszkanie jedynie może umocnić związek, jeśli to coś ich łączy jest prawdziwe. Może być też tak, że wspólne mieszkanie otworzy im oczy i któreś z nich lub oboje stwierdzi, że to nie to i się pożegnają. Chyba lepiej, żeby zrobili to teraz w młodym wieku kiedy mają okazje wspólnie zamieszkać (PRZEJŚCIOWO, nikt nie mówi, że na zawsze) niż jakby mieli w przyszłości pakować się w ciemno razem w kredyty, kupno mieszkania i wtedy stwierdzić, że nie chcą być razem.
08.09.2015 ![]() 01.09.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Niemapomyslu Czas edycji: 2016-07-18 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Po prostu nie zamieszkiwać razem, by rozstania były prostsze. Mam na myśli nie zamieszkiwać, gdy jest się tak młodym. Mając 21 lat wolałam wystroić się i lecieć na randkę. A jeśli coś przestawało grać, to zakończyć to i facet znikał. Ja wspólne zamieszkanie widzę jako coś, co wypływa z potrzeby serca. Bo spotkania raz na jakiś czas, to za mało, a związek wyraźnie jest rozwojowy i dwie osoby tego chcą. Ale zamieszkiwanie razem, by testować się, czy wytrzymamy ze sobą, to dla mnie nieporozumienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Być może facet poczuł, że wywierasz na nim presję ślubu. Propozycja wspólnego mieszkania tylko go w tym utwierdziła. A żaden facet w wieku 21 lat nie chce stawać na kobiercu, gdyż to oznacza koniec z imprezami, wypadami na piwko i seks raz w miesiącu. Może tak nie jest, ale on najprawdopodobniej tak myßli. Jak to powiedział pewien starszy człowiek ''Dymaj wszystko co się rusza, a ßlub nie wcześniej niż po trzedziestce''.
,,Tolerancja jest zaprzeczeniem tożsamości człowieka''-Paolo Coelho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Otóż to ![]() Oczywiście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
lokalna gwiazda
|
Leszy, jeśli mi na kimś zależy, to mieszkanie razem czy oddzielnie tego nie zmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Niby tak, ale po jakimś czasie brak chęci na wspólne mieszkanie, może świadczyć o tym, że jednak nie do końca nam zależy.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
lokalna gwiazda
|
Jeśli masz na myśli chłopaka autorki, to jemu nie zależy ani trochę. I na jej miejscu spojrzałabym prawdzie w oczy. Z tego związku nic nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.