|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tabletki antykoncepcyjne Rigevidon.
Hej dziewczyny!!Czy któraś z was bierze tabletki Rigevidon.Ja wzięłam pierwszą tabletkę wczoraj i strasznie mnie po niej głowa zaczęła boleć..Czy to normalne???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne Rigevidon.
Cytat:
![]() Stosowanie antykoncepcji hormonalnej to powazna sprawa, siegac po nia powinny osoby rozwazne i odpowiedzialne, a tego swiadectwem powinno byc co najmniej : 1. przeprowadzenie rozmowy z ginekologiem przepisujacym pigulki, zadanie mu pytan o niepokojace objawy. 2. Przeczytanie ulotki, ktora znajduje sie w pudelku, tuz obok listka z pigulkami ![]() W ten sposob, elementarne pytania uzyskuja odpowiedz Mam przed soba ulotke Rigevidonu, zapewne identyczna jak ty, i cytuje z niej dla Ciebie: " Stosowanie preparatu, nalezy natychmiast przerwac w nastepujacych sytuacjach: pkt. 2 pojawienie sie migreny lub nasilenie wczesniejszej, wystapienie bolow glowy(...)" Dla twojej wiadomosc powtorze informacje, ktora znalazlabyc przy odrobinie dobrej woli i wpisaniu w wyszukiwarke niniejszego forum: Bole glowy, przy pigulkach anty, moga swiadczyc o ryzyku wystapienia uaru mozgu, nie sa normalne i wymagaja odstawienia pigulek. Jesli zatem objaw ten sie utrzyma - odstaw pigulki i skontaktuj sie ze swym ginekologiem. EOT. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.