|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak sie nakłada róż na policzki ??
Tak jak w tytule.. bo mam zamiasr sobie kupic roż i nie wiem w jakiej konsystencji i wogole.. nigdy tego nie uzywalam... dodaje to uroku??
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak sie nakłada róż na policzki ??
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jeśli dopiero zaczynasz, to kup sobie loreal blush delice
![]() ![]() Czy dodaje uroku? Dodaje ![]() Acha, jeszcze zależy czy chcesz wyszczuplać twarz, czy chodzi raczej o urocze rumieńce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja uzywam róż Inglota nr 73. To mój pierwszy w zyciu róż wcześniej wydawało mi się że zrobie sobie tym straszne placki i będe wyglądać jak rosyjska lalka. Spróbowałam i tak nie jest. Nakładam go pędzlem do różu bardzo delikatnie stopniując natężenie koloru. Naprawde nie jest potrzebna olbrzymia wprawa tylko trzeba utrafić z kolorem. Mnie się udało i już nie rozstaje się z różem. Teraz przymierzam się żeby kupić coś z jakiejś lepszej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Robisz dzióbek i muskasz kości policzkowe
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny... tylko jak mam trafic z kolorem rózu?, bo z podkąłdem to łatwo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Czuczenko to sie nauczysz
![]() ![]() ![]() Co do koloru to zalezy od cery i typu. Cieple typy ida w kierunku cegielki, moreli, brzoskiwnii a chlodne rozy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
jeśli masz problem z kolorem po prostu maźnij się pomadkami w różnych odcieniach i zobacz, w któym wyglądasz najlepiej. Aha, i koniecznie zaopatrz się w duuuuży pędzel do różu, te, które są w opakowaniach zazwyczaj się nie nadają. I oczywiście otrzep nadmiar jak go nałożysz na pędzelek, różu lepiej dołożyć niż zetrzeć. A co do dodawania uroku, to jest to mój podstawowy kosmetyk po podkładzie, mogę nie mięc tuszu, ale róż koniecznie
![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Wszystko zależy od tego, czy zamierzasz podkreślić swoje rysy twarzy, czy zamaskować jej mankamenty, np. optycznie ją wyszczuplić. W dobrym sklepie ekspedientka z pewnością doradzi Ci co do kolorystyki różu. Nie nakładaj różu pędzelkami dołączonymi do pudełeczka z cieniem- taki pędzlek się do tego kompletnie nie nadaje. Najlepiej użyć skośnego pędzla, a róż lepiej nabierać kilka razy w małych ilościach. Jeśli na początku zrobisz sobie placka-makijaż na nic.
Reguła jest taka- jeśli się ma regularne rysy i jest się szczęsliwą posiadaczką owalnej twarzy-róż nakładach prawie na środku policzka i ciągniesz lekko w górę ku skroniom. Jeśli mogę doradzić- to polecam zamiast różu stosować np. puder w kamieniu o ton ciemniejszy niż nasza karnacja. Efekt będzie bardzo naturalny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.