|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
2 miesiące znajomości, wspólne wakacje i...chyba koniec
Cześć dziewczyny. Mam 32 lata a sama nie wiem czy to już ze mną jest coś nie tak? czy to ja jestem za bardzo przewrażliwiona i za szybko się poddaje co do związków..? Poznaliśmy 2 miesiące temu. Od początku wydawał się jakby zamknięty, skryty, spokojny. Rzadko kiedy usłyszałam komplement, nie czułam się nigdy jakoś szczególnie wyróżniona itp. Widywaliśmy się bardzo często, nie powiem, bo starał się, gotował dla mnie, przyjeżdzał, mogłam na niego liczyć. Wyjechaliśmy na wakacje..już kilka dni przed podróżą był cichy, przez tydzień mnie nie pocałował
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2 miesiące znajomości, wspólne wakacje i,,,,chyba koniec
Kobieto, daj sobie spokój
![]() Jakies fochy? Po co Ci to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Manipulant.
Juz teraz widzisz jak jest, lepiej nie bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
2 miesiące związku, pierwsze wakacje, powinno być bajkowo. Różowe okulary i klejenie się do siebie
![]() Ogólnie nie znoszę ludzi, którzy nie powiedzą o co chodzi tylko przestają się odzywać, 5 minut bym z takim nie wytrzymała ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny.. też tak myślę. Może miesiąc byłby dobrze, do kolejnej akcji. Dziwi mnie tylko to, że dwa miesiące nie dał nic po sobie poznać, a wystarczyło spędzić kilka dni ze sobą i proszę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No cóż, widocznie ten związek nie miał prawa się udać. On ma jakieś dziwnie przesadzone reakcje i strach cokolwiek przy nim powiedzieć, do tego czujesz się przy nim nieatrakcyjna, bo widzisz, że go nie kręcisz. Dla mnie to wygląda, jakby sam nie czuł się jakoś super w tym związku, ale usiłuje się "przekonać" do Ciebie. Może też sobie pomyślał, że szkoda skreślać, bo ciężko kogoś poznać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lokalna gwiazda
|
Są ludzie, którzy nie potrafią mówić komplementów, sama spotykałam się z takim. Ale widziałam jego maślany wzrok. I w ogóle
![]() A w twoim związku jest dziwnie. I nie wiadomo, o co chodzi. I foch niezrozumiały. Może to takie męskie księżniczkowanie? Masz odgadywać życzenia, czytać w myślach i cieszyć się, że jego łaskawe oko na tobie spoczęło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Uciekaj! To nieludzkie tkwić w związku, który po 2 miesiącach nie cieszy. A poza tym ten wszechobecny foch. No jakbym widziała mojego byłego. Tylko ja zmarnowalam prawie 4 lata. Nie idź tą drogą!
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Tez bylam z podobnym typem. Tylko,ze do tego potrafil jeszcze byc niemily i uszczypliwy. Po 3 miesiacach mi tylko wyslal smsa ze koniec i nara
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jak najdalej od takich mrukow i fochow. Widać że on ma nie rozwiązane problemy ze sobą. Znajdziesz sobie lepszego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#11 |
BAN stały
|
A wg mnie to ... oboje macie jazdy...
Wakacje ciepło, fajny klimat, ale plaża nie taka, słońce nie takie, na dworze się rozpuszczasz, nawigacja nie tu ustawiona. też ustawiam w aucie, nawigację, której używam w telefonie / tablecie bo sygnał GPS w pomieszczeniach czasem nie łapie i względem aktualnej lokalizacji nie wyznaczy się wtedy trasy, poza tym od razu mogę głośność ustalić odpowiednią itd. - no ale fakt, wybrałbym jakieś zacienione miejsce dla auta, albo klimatyzację włączoną, aby w środku nie było sauny. Ja akurat nie znoszę marud. I jego i Ciebie bym wysadził jeszcze w drodze na te wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ty marudzisz a on ma fochy jak ksiezniczka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nie moi drodzy, nie jestem księżniczką.. a to, że powiem że plaża gdzie indziej lepsza i że może następnym razem pojedziemy gdzie indziej to nic takiego złego nie jest... chyba normalne że jak się jest razem to można mówić o wszystkim...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Może i jesteś nieobiektywna, może księżniczkujesz, trudno ocenić. Z drugiej strony ja bym czuła się na tych wakacjach niechciana, jak 5 koło u wozu, skoro facet co chwile się obraża i nie odzywa. Co to za radość z wakacji? On był z urlopu zadowolony? Poza tym co to ma być, że tydzień Cię nie całuje. Wtf? To on w ogóle coś do Ciebie czuje? Wy w ogóle uprawiacie seks?
A poza tym byłabym zła, że facet się czymś stresuje i przez tydzień nie powie mi o co chodzi, tylko łazi struty. Bez sensu. Z tego nic nie będzie. Strata czasu. Normalni ludzie ze sobą rozmawiają, a on z łaską powie, że zachowujesz się jak była i nic więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Po co w ogóle stałaś przy aucie jak on ustawiał ten gps, nie mogłaś wsiąść? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Ja bym dała sobie z tym spokój. Po miesiącach znajomości to powinno być bajkowo itd. a tu marudzenie i pretensje, chyba oboje nie pasujecie do siebie. Szkoda by mi było po prostu czasu, skoro od początku się to nie klei.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
jedno to to, że autorka pal licho, może i marudziła..
a drugie, że chłopak strzela fochy i nie mówi o co chodzi.. powiedziałby raz a dobrze, żeby np. przestała tyle pitolić, to byłoby jasne. a tak.. znam takiego jednego, co to potrafi obrazić się na swoją żonę i np nie odzywać 2 tyg. a ona nawet nie wie o co.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
On twierdzi inaczej,,,że się poznajemy.. i że uczy się na błędach. Przecież ja następnym razem będę się bała cokolwiek powiedzieć żeby go nie urazić. Pójdziemy do restauracji i nie będzie smakowało mi jedzenie i co? mam kłamać żeby nie pomyślał że mam do niego pretensje? Wciąż mam obiekcje. Widać że mu zależy bo biega teraz za mną jak głupi. Szkoda że teraz, szkoda że nie sprawił bym na wakacjach poczuła się happy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Szkoda Ciebie na niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
To tylko dwa miesiące. Za chwilę zapomnisz. Lepiej sobie spokój dać. Dziwne, że wytrzymałaś, bo ja bym z taką osobą chyba nie dała rady na tych wakacjach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
tylko stresu sie nabawisz,niech spada na drzewo tuman jeden, jak wyslowic sie nie potrafi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fochuje, milczy, jest oschły emocjonalnie, trzyma dystans. Nie znosi gdy masz własne zdanie, cokolwiek ocenisz, wypowiesz na głos - jego to zraża. Nie możesz niczego wymagać, a już napewno nie czegoś czego on nie chce Ci dać.Gdy zauważy, że mas własne zdanie, wymagania - zacznie się wycofywać. Na prawdę, dla swojego własnego dobra - skończ tą farsę. Opis Waszego urlopu mnie załamał ![]() ![]() Znam ten typ! Najgorszy, wiej od niego gdzie pieprz rośnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Osobiście po takich wakacjach, też bym miała obiekcje.
Autorka mogła według faceta "jeczec", ale wyraziła jedynie swoją opinię. Słusznie czy nie, nie mnie to oceniać. Przykre jest to,że facet ostentacyjnie pokazał swoje fochy. Zupełnie jak 5 letnie dziecko. Byłabym wściekła gdyby facet się do mnie nie odzywal, odwalal jakieś akcje w publicznym miejscu. Tak robią dzieci a nie dorośli mężczyźni. Przede wszystkim się rozmawia. Jeśli Ci Autorko zależy na facecie to usiądź i z nim porozmawiaj. Jasno wyraź swoje zdanie,ustal granice. I nie daj się zmanipulować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Myślę, że powinnaś spróbować z nim porozmawiać i to bardzo szczerze. A jeśli nic to nie wniesie, to - przynajmniej ja- bym się dalej w to nie pchała. Szkoda czasu na takich facetów, skoro "tuż za rogiem" może czekać szansa na wspaniały związek z kimś dużo lepszym.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Skonczyłam tą znajomość. Było mi ciężko..ale wszystko przemyślałam. Ileż się jednak nasłuchać musiałam, naczytać smsów... Czego mu brakuje, czego ja właściwie chce, czy jak wiem czego ja w ogóle chce? że nie potrafię żyć z druga osobą, że pewnie już innego znalazłam, czemu tak krzywdzę, tak traktuję, czym sobie na takie coś zasłużył, że może dorosnę, w porę się opamiętam, ale będzie za późno... nie mam już iły tego czytać... czy nie potrafi przyjąć do wiadomości że nie chcę z nim być? chciałam normalnie się rozstać, z klasą, możemy nawet pozostać znajomymi, czemu nie..? to tylko 2 miesiące, poczułam że to nie to, po tych wakacjach straciłam już całkowicie ochotę i nie chcę tego ciągnąć, mam doświadczenia z poprzednich związków, często coś przedłużałam myśląc że się zmieni, niestety było na odwrót. Gdy intuicja coś podpowiada trzeba jej słuchać, a mnie mówi ODEJDŹ! nie mogę powiedzieć na niego nic złego, to ogólnie raczej dobry facet, jednakże jego charakter mi się nie podoba, więc czemu mam coś robić z litości czy wbrew sobie. Ponadto ta powściągliwość, dystans, zero miłych słów..po co mi to? nie czuję się przy nim jak kobieta tylko jakaś 15latka z którą chodzi za rękę. Uffff dobrze że już po wszystkim, mam nadzieję że za kilka dni miną te emocje i wszystko wróci do normy, bo po jego smsach faktycznie poczułam się jak zimna s... która krzywdzi biednych mężczyzn. Potrafi wywołać w kimś mega poczucie winy. To mu dobrze wychodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak, dobra decyzja ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiedziałam..ale on się z tym nie zgadza. Tzn zaczyna teraz wymyślać, że humoru nie miał bo stresy w pracy i że nie był to dobry czas na wakacje, że wolał wrzesień. Powiedziałam że mógł mi to powiedzieć a nie psuć wakacji sobie i innym. Stwierdził że ma bardzo dobry charakter i że może mi to udowodnić zabierając gdziekolwiek będę chciała! Wiadomo że pilnowałby się teraz, by pokazać z jak najlepszej strony. Zresztą, nie chodzi tylko o te fochy, obrażania. Ja po prostu nie czuję wielkiego pociągu z jego strony... sorry, ale chodzę nago przed facetem a ten nawet nie spojrzy? i tłumaczy to tym, że nie chciał bym myślała że mu tylko w głowie jedno i bym nie uznała go za zboczeńca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.