Kryzys przed ślubem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-30, 17:41   #1
krecha126
Przyczajenie

Kryzys przed ślubem

Witam wszystkich. Otóż ja i moja narzeczona jesteśmy już za pare dni roczek ze sobą, albo tylko. To była wyjatkowa miłość, poznałem ją w pracy, obserwowałem rok czasu. Bardzo mi sie spodobała, ale nie miałem odwagi podejść, zagadac. Uważałem ja za ideał, za prawdziwą Polską żonę, co potrafi zająć sie domem, itp. Gdy w końcu nabralem odwagi to wszysko poszlo tak szybko, bylo cudownie. Do zareczyn. W dzień zareczyn strasznie sie poklocilismy, nie podobało jej sie zbytnio miejsce, zbyt malo orginalne wg. Niej. Bylo to miejsce na promenadzie, gdzie pierwszy raz wyznalismy sb miłość. Pierścionek też jej sie chyba nie bardzo podobał. Jeszcze przed zareczynami postanowilismy zyc do slubu bez seksu co bylo dla mnie bardzo trudne bo jak to mowila robila to codziennie przez prawie dwa lata. Cholernie trudne dla mnie. Ale dajje raade.

Przechodząc do sedna, postanowilismy iść na mieszkanie przed slubem, umowa podpisana. Czekalismy tylko na klucze. No i sie zaczelo, im blizej tym wiecej obaw w jej głowie. A zaczunamy od zera nic nie mamy musimy wszystko zorganizować sami. Puste mieszkanie totalnie. Trzeba uzbierać opał na zimę. Duze wydatki jeszcze w sierpniu czekają lub czekaly dwa wesela. Wiadomo koszt. Ja opal chcialem zacząć gromadzić po tych weselach jak sie troche urzadzimy i odetchniemy finansowo. Ale juz sondowalem rynek na olx . Sprawdzalem po ile opal po ile transport. Wedlug niej to totalnie smieszne. Powiedziała, ze ona musi sama wszystko załatwiać. Ja jej na to, ze jak do tej pory nic jeszcze nie zrobila i nie potrafi przewidzieć wydatków , ile ich mamy. No i sie obrazila, nie odzywala sie trzy dni. Napisalem, ze nie bede za nią biegał z kwiatami bo nic zlego nie zrobilem. Mam tylko inne zdanie od niej. To tylko poglebilo jej wscieklizne. No i po trzech dniach napisała mi o co jej chodzi. Ze ja nie potrafie zapewnić jej przyszłości, szukam totalnie smiesznie opalu transportu, wszystko przez internet. Ma obawy , bo nie chce cale zycie brac kredytow, pożyczać pieniędzy. Myśli, ze ja nie potrafie sprostać obowiazkom faceta. Nie mam zadnych kredytów, pracuje po dziewięć godzin , zarabiam 2500 tys na reke a mam 23 lata. Dla niej to chyba mało. Jeszcze mnie do kogoś porownala. To przlelalo czare goryczy bo to nie bylo pierwszy raz, juz kiedyś tez tak bylo i skonczylo sie podobnie. Tylko wtedy nie napisalem jej w zlosci, ze z nami koniec. Teraz napisałem. Chociaz obiecalem, ze nigdy jej tego w ten sposób nie powiem. Na drugi dzień już strasznie tego zalowalem. Ona teraz nie moze na mnie patrzeć. twierdzzi, ze stracila do mnie zaufanie. Nie wie czy da rade sie to jeszcze posklejac, nie wie czy bedzie mi potrafila okazac uczuciie. Przeprosilem blagalem o wybaczenie, ze te slowa to nie bylo to czego chce. Nie pomoglo, jest tylko chłód. Prosi mnie abym zaczekal, ze ma nadzieje, ze jej sie odwróci. Caly czas zapewnia mnie o swojej wielkiej miłości. Gdy sie spotkaliśmy oddała mi maszyne do szycia, chciala oddac prezent na rocznice dla mnie chociaz jeszcze czas. Boje sie, ze mnie zostawi, swiata bez niej dla mnie moze juz nie być. Co radzicie ?
krecha126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 14:35   #2
NattiTt
Wtajemniczenie

Dot.: Kryzys przed ślubem

Trochę dziecięco to brzmi.
Nie za szybko wszystko? Po roku już zaręczeni?
Dziewczyna pretensje do miejsca, do pierścionka, do opału, do ciebie.
Chyba ona po prostu za bardzo nie chce.

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 16:55   #3
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krecha126 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Otóż ja i moja narzeczona jesteśmy już za pare dni roczek ze sobą, albo tylko. To była wyjatkowa miłość, poznałem ją w pracy, obserwowałem rok czasu. Bardzo mi sie spodobała, ale nie miałem odwagi podejść, zagadac. Uważałem ja za ideał, za prawdziwą Polską żonę, co potrafi zająć sie domem, itp. Gdy w końcu nabralem odwagi to wszysko poszlo tak szybko, bylo cudownie. Do zareczyn. W dzień zareczyn strasznie sie poklocilismy, nie podobało jej sie zbytnio miejsce, zbyt malo orginalne wg. Niej. Bylo to miejsce na promenadzie, gdzie pierwszy raz wyznalismy sb miłość. Pierścionek też jej sie chyba nie bardzo podobał. Jeszcze przed zareczynami postanowilismy zyc do slubu bez seksu co bylo dla mnie bardzo trudne bo jak to mowila robila to codziennie przez prawie dwa lata. Cholernie trudne dla mnie. Ale dajje raade.

Przechodząc do sedna, postanowilismy iść na mieszkanie przed slubem, umowa podpisana. Czekalismy tylko na klucze. No i sie zaczelo, im blizej tym wiecej obaw w jej głowie. A zaczunamy od zera nic nie mamy musimy wszystko zorganizować sami. Puste mieszkanie totalnie. Trzeba uzbierać opał na zimę. Duze wydatki jeszcze w sierpniu czekają lub czekaly dwa wesela. Wiadomo koszt. Ja opal chcialem zacząć gromadzić po tych weselach jak sie troche urzadzimy i odetchniemy finansowo. Ale juz sondowalem rynek na olx . Sprawdzalem po ile opal po ile transport. Wedlug niej to totalnie smieszne. Powiedziała, ze ona musi sama wszystko załatwiać. Ja jej na to, ze jak do tej pory nic jeszcze nie zrobila i nie potrafi przewidzieć wydatków , ile ich mamy. No i sie obrazila, nie odzywala sie trzy dni. Napisalem, ze nie bede za nią biegał z kwiatami bo nic zlego nie zrobilem. Mam tylko inne zdanie od niej. To tylko poglebilo jej wscieklizne. No i po trzech dniach napisała mi o co jej chodzi. Ze ja nie potrafie zapewnić jej przyszłości, szukam totalnie smiesznie opalu transportu, wszystko przez internet. Ma obawy , bo nie chce cale zycie brac kredytow, pożyczać pieniędzy. Myśli, ze ja nie potrafie sprostać obowiazkom faceta. Nie mam zadnych kredytów, pracuje po dziewięć godzin , zarabiam 2500 tys na reke a mam 23 lata. Dla niej to chyba mało. Jeszcze mnie do kogoś porownala. To przlelalo czare goryczy bo to nie bylo pierwszy raz, juz kiedyś tez tak bylo i skonczylo sie podobnie. Tylko wtedy nie napisalem jej w zlosci, ze z nami koniec. Teraz napisałem. Chociaz obiecalem, ze nigdy jej tego w ten sposób nie powiem. Na drugi dzień już strasznie tego zalowalem. Ona teraz nie moze na mnie patrzeć. twierdzzi, ze stracila do mnie zaufanie. Nie wie czy da rade sie to jeszcze posklejac, nie wie czy bedzie mi potrafila okazac uczuciie. Przeprosilem blagalem o wybaczenie, ze te slowa to nie bylo to czego chce. Nie pomoglo, jest tylko chłód. Prosi mnie abym zaczekal, ze ma nadzieje, ze jej sie odwróci. Caly czas zapewnia mnie o swojej wielkiej miłości. Gdy sie spotkaliśmy oddała mi maszyne do szycia, chciala oddac prezent na rocznice dla mnie chociaz jeszcze czas. Boje sie, ze mnie zostawi, swiata bez niej dla mnie moze juz nie być. Co radzicie ?
czy czasami nie jest tak że pokochałeś jej wyobrażenie? A nie prawdziwą dziewczynę? Moim zdaniem nie dorośliście ani do zaręczyn ani do małżeństwa, ani do wspólnego zamieszkania. Nie znacie się, nie umiecie dogadać, ani nawet specjalnie nie lubicie.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 17:43   #4
krecha126
Przyczajenie

Wydaję mi się, ze az tak zle nie było. Naprawdę było wiecej cudownych chwil, wspomnień niz tych nie dobrych. Wiem co do niej czuję, wiem co ona do mnie. Jak bylo miedzy nami. Tylko czy jak sie twierdzzi, ze sie kocha to mozna sie tak po prostu rozstać ?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Chciałbym to poskładać. Ale mam odczucia, ze ona nie chce. Nie chce żyć ze świadomością, ze stracilem miłość swojego zycia bo nic nie zrobilem. To wszystko już wplywa na mnie destrukcyjnie. Nie moge sie skupić, spac, jeść. Wszystko kreci sie wokół niej.
Stary 2016-07-01, 22:26   #5
201803090921
Konto usunięte

Czegoś nie rozumiem? Czy Ty żenisz się z panną, która jest w jakiś sposób niepełnosprawna? Jej zdaniem masz jej zapewnić przyszłość, a ona co? Rączki na wojnie urwało? Cokolwiek jej pasuje w Waszym związku, czy o wszystko wali fochy z d.upy? Bo jesli to drugie, to kopnij księżniczkę w dupsko i niech szuka innego jelenia - bo najwyraźniej tym właśnie dla niej jesteś.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-02, 02:02   #6
krecha126
Przyczajenie

Już koniec , odeszła.
Stary 2016-07-02, 08:30   #7
krecha126
Przyczajenie

Normalnie funkcjonuje ale jest chora. To sa powazne choroby.Postanowiła odejść. Nie wierzę, ze jak sie naprawdę kocha to jedno slowwo rzucone przeze mnie zakończyć to naprawdę. Było przykre, bolesne. Ale przez caly zwiazek popelnilem teb jeden błąd. Raz powiedziałem o jej wadach i to ja tak zabolało aby odejść.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-02, 09:21   #8
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Jakby jej zależało - to, co powiedziałeś nie miałoby znaczenia. Może szukała pretekstu by zerwać?
Stary 2016-07-02, 10:50   #9
krecha126
Przyczajenie

Nie wiem , nie rozumiem. Zanim podpisaliśmy umowe o mieszkanie bylo miedzy nami bardzo dobrze. Nie mogę sie pozbierać, coś straciło sens.
Stary 2016-07-02, 14:27   #10
krecha126
Przyczajenie

Napisała, ze odchodzi bo nigdy nie traktowalem jej poważnie. Po tych slowach to zrozumiala. Miala nadzieję, ze po tym co mi napisała bede walczyl, bedziemy abym sie taki stał. Byc być dla niej jak najlepszym mezem na świece.
Stary 2016-07-02, 14:38   #11
201607051619
Konto usunięte

Thumbs down Dot.: Kryzys przed ślubem

.

Edytowane przez 201607051619
Czas edycji: 2016-07-05 o 14:20
201607051619 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 10:17   #12
krecha126
Przyczajenie

Moze któraś z kobietek mi powie jak to jest u was z zaufaniem ? Na przestrzeni calego związku, nigdy jej nie oszukalem, nie zdradzilem . Bylem z nia szczery jak z nikim innym. Dowiedziala sie o mnie wszystkiego, doslownie.

Czy to jedno słowo ktore powiedzialem w mega nerwach, gdy poczulem sie ponizony juz drugi raz (obiecala, ze juz mi tak nie powie) można stracic cale zaufanie ? Gdy sie kogoś zapewnia o ogromnej miłości. Jakie to zaufanie wtedy musialo być liche.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Jeszcze pare dni przed rozstaniem, gdy juz nie rozmawialismy. Jakiś typ ja obrazal. Dostal w rylo, to nawet nie zadzialalo specjalnie na nią.
Stary 2016-07-04, 14:25   #13
krecha126
Przyczajenie

Odświeżam
Stary 2016-07-06, 07:51   #14
skazana_na_bluesa
.

przestań się zachowywać jak dzieciak z piaskownicy. bicie ludzi to nie jest sposób na rozwiązanie konfliktów. oboje jesteście dzieciakami, więc lepiej, że do ślubu nie doszło, bo byłby szybki rozwód.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 15:17   #15
mary_poppins
sissy that walk

Zabawne i straszne jednocześnie, że laska odchodzi i nie może na Ciebie patrzeć bo jej coś powiedziałeś w nerwach, podczas gdy sama zarzuca Ci brak męskości, słabe zarobki, "śmieszność" robienia zakupów przez internet (jakby w XXI wieku człowiek nie miał większego komfortu siąść wygodnie przed kompem i poprzeglądać oferty firm, aniżeli jeździć od wioski do wioski szukając, gdzie tanio wungiel dają ). Śmieszna ta laska, aż dziw że tego nie widzisz i jeszcze nazywasz ją "miłością życia".
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 09:32   #16
krecha126
Przyczajenie

Moze to strach przed samotnością.
Stary 2016-07-07, 19:12   #17
krecha126
Przyczajenie

Jak zapomnieć, jak poskładać to wszystko na nowo? To jest cholernie trudne, wlasnie. Zapomnieć.
Stary 2016-07-07, 19:20   #18
amelj
Wtajemniczenie

Ona nie chciała z Toba byc i szukała na moje pretekstu z du** do zerwania. Sorry, nie ma kogo wspominać
chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich,
nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc,
walcz, walcz gdy światło traci swoją moc."
amelj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 19:38   #19
krecha126
Przyczajenie

Akurat, ona byla calkowicie inna. Nie rozumiem jej do dzis. Jeszcze kilka tyg temu, jak mówiłem jej wprost, ze mogę odejść to prosiła bym nie odchodził, tulila się itp. U niej zaczyna sie coś dziać z głowa jak sa problemy. Od dluzszego momentu nie ukladalo jej sie z mamą. Powód jej mama twierdzi, ze ona nie widzi swoich win, wad. Na początku uważałem jej mame za lekko stuknieta. Teraz zaczynam rozumieć. Tylko problem jest w tym, ze kurewsko ja pokochalem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 19:51   #20
amelj
Wtajemniczenie

Nie umiem Cię pocieszyć, ale jeśli nawet jest tak jak piszesz, to uwierz mi, że na dłuższą mete taki zwiazek jest destrukcyjny, tzn byłby dla Ciebie. Ja jednak dalej uwazam, ze laska dziwna, pierwsze problemy się pojawiły, a ona zwyczajnie dała nogę.
Stary 2016-07-07, 20:02   #21
krecha126
Przyczajenie

Zaczynam to rozumieć. Rozmawialiśmy sie niby w zgodzie, ale teraz jak mijamy sie w pracy widze nienawiść. Jej smsy są straszne, jak do śmiecia. A na koniec byly pocałunki, Przytulanka . Zapraszala mnie na mieszkanie jak sie urzadz, co mieliśmy isc razem. Niby to ja wypowiedzialem te okropne słowa, ale na drugi dzień przeprosilem i to nie bylo zwykłe przepraszam. Najbardziej mnie boli, ze za jej typkami kiedyś biegała rok czasu jak ja olewal. Ja popełniłem jeden błąd i dowidzenia.
Stary 2016-07-08, 08:26   #22
amelj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krecha126 Pokaż wiadomość
Zaczynam to rozumieć. Rozmawialiśmy sie niby w zgodzie, ale teraz jak mijamy sie w pracy widze nienawiść. Jej smsy są straszne, jak do śmiecia. A na koniec byly pocałunki, Przytulanka . Zapraszala mnie na mieszkanie jak sie urzadz, co mieliśmy isc razem. Niby to ja wypowiedzialem te okropne słowa, ale na drugi dzień przeprosilem i to nie bylo zwykłe przepraszam. Najbardziej mnie boli, ze za jej typkami kiedyś biegała rok czasu jak ja olewal. Ja popełniłem jeden błąd i dowidzenia.
Bo ona widocznie lubi jak ktoś ją olewa, szmaci i sponsoruje życie. Koooleś olej ciepłym moczem
Stary 2016-07-08, 13:48   #23
krecha126
Przyczajenie

Próbuje ;-) , ale słabo mnie to idzie. Nie moge wierzyć taka gorliwa katoliczka a nawet nie potrafi normalnie rozmawiać. Niby zniechecilem ja do siebie :-D Pamietam poczatki zwiazku gdy ja olewalem, mialem w dupie jej fochy. Wyciszalem telefon i spać. Rano pelno nieodebranych połączeń, sms. Im więcej jej ciepla chcialem dac tym gorzej. Gdy chcialem ja przytulić, wyciskać to słyszałem nie dotykaj mnie nawet czasem. Panowie, nie popelnicie moich błędów. Nie pozwólcie sobie aby to kobieta zaczęła mieć na nami władze, zresztą prawie zawsze przegrywamy :-D
Stary 2016-07-16, 22:39   #24
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Ona Cię po prostu nie kochała więc lepiej dla Ciebie, że ten związek się skończył. Zakochana kobieta byłaby szczęśliwa, że jej mężczyzna się stara i okazuje jej czułość. Znajdziesz lepszą. Chyba prawie każdy musi przejść przez fazę 'robaczywek' żeby trafić na pełnowartościowego i kochającego partnera.
Stary 2016-07-17, 13:03   #25
krecha126
Przyczajenie

Może macie rację. Być może tak nagle stwierdziła, ze mnie nie kocha. Nie wiem. Wiem, ze jak sie kogoś kocha, ten ktoś jest komuś bardzo bliski, to chyba jest niemożliwe zerwać jaki kolwiek kontakt tak z dnia na dzień. Gdy spotkalismy sie przypadkiem na miescie to myślała, ze ja prześladuje. To juz jest absurd. Wiem, ze jeszcze dlugo pozostanie w moim sercu i głowie. Być może już na zawsze, bo uczucie jakim ją obdarzylem bylo prosto z serca. Ona teraz milczy w ogóle się nie odezwie, nie wiadomo czego bym się dopuścił. Nawet nie wiecie jak bardzo chciałbym zapomnieć, nie myśleć. Ułożyć sobir życie na nowo. Będzie mi bardzo ciężko i ten proces bedzie trwal dlugo, widuję ja codziennie w pracy mieszkamy w tym samym mieście, bedzie ciężko.
Stary 2016-07-23, 17:01   #26
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Będzie ciężko, ale nie daj się. Olej ją, nie ulegaj, nawet gdyby "coś się jej odwidziało". To nie była miłość, nie jestem pewna nawet czy był to prawdziwy związek. Jak się kogoś kocha, to nie postępuje się jak ta dziewczyna, uwierz.
Stary 2016-07-24, 12:07   #27
krecha126
Przyczajenie

Wiesz z każdym dniem uswiadamiam sobie, ze ten związek by nie przetrwał. Pierwsza jakas taka ostra klotnia i ona daje noge. Pojawia sie prawdziwe życie, czasami może być mniej kasy , uświadomiła sobie, ze budowa domu to spory koszt. Ogółem, ze czlowiek dorabia się cale życie. A takie jak zycie jak ona by chciaala bez kredytów itp to wiadomo nie realne. W dodatku sama ma skonczony tylko ogolniak, dalej nie zrobiła nic bo jej ex wrrr. A ode mnie oczekiwala cudów. Chociaż każdy mi mówi, ze jak na swój wiek jestem bardzo dojrzały. Nawet moja była tesciowa tak twierdzi. Tylko moja ukochana watpila. Nie ufala mi, glupio się dowiedzieć o braku zaufania, wsparcia na samym końcu. Mam nadzieję, ze jeszcze jakoś mi się życie ułoży, zapomnę. Zmieniam swoje życie, wyprowadzam się na swoje, zaczynam nowy etap. Jak bedzie czas pokaże.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości