Brak spontaniczno¶ci w zwi±zku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-07-26, 00:04   #1
Noeeemi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

Brak spontaniczno¶ci w zwi±zku

Jestem w zwi±zku z moim ch³opakiem od ponad roku. Ten zwi±zek to nie by³o jakie¶ wielkie zauroczenie, przys³owiowa strza³a amora. Zanim zostali¶my par± to bardzo du¿o ze sob± rozmawiali¶my i w sumie miêdzy nami iskrzy³o ale bardzo zdrowo-rozs±dkowo do tego podchodzili¶my... tak wiêc wszystko zaczyna³o siê stopniowo, powoli. Mia³am czas, aby dobrze poznaæ mojego faceta, a on mnie. Tylko, ¿e dopiero teraz widzê, ¿e ja du¿o szybciej siê przed nim "ujawni³am". Ogólnie jestem osob± raczej skryt±, ale kiedy zaczynam z kim¶ nadawaæ na tych samych falach to wtedy mogê bardzo szybko siê otworzyæ i daæ siê komu¶ lepiej poznaæ. On by³ dla mnie zagadk± i ca³y czas w pewnym stopniu ni± jest, poniewa¿ sporo w nim sprzeczno¶ci. Rozmawiali¶my na bardzo ró¿ne tematy, ale on nie opowiada³ o sobie zbyt wiele, jedynie "suche fakty", niewiele wiem o jego przesz³o¶ci. W ka¿dym razie do sedna: mój facet nie jest w ogóle spontaniczny. Wszystko zwykle ja proponujê, aby gdzie¶ pojechaæ, co¶ zobaczyæ, gdzie¶ pój¶æ. Bardzo rzadko s³yszê od niego jak±kolwiek propozycjê. On nie jest cichym, zamkniêtym w sobie ch³opakiem - wrêcz przeciwnie, jest bardzo pozytywnie nastawiony do ¿ycia, wygadany, nigdy na nic nie narzeka i potrafi dobitnie podkre¶liæ swoje zdanie. Jednak mimo tego kiedy on do mnie przyje¿d¿a to najchêtniej ogl±da³by ze mn± tv... a mnie nosi, wtedy proponujê mu rower i on siê zawsze na wszystko zgadza, ale jak zwykle to moja inicjatywa. Chcia³abym ¿eby kiedy¶ przyjecha³ do mnie i powiedzia³, ¿e mnie zabiera na spacer czy basen, cokolwiek. Po prostu chcia³abym ¿eby sam od siebie mi co¶ zaproponowa³, spontanicznie. Marzy mi siê równie¿ moment w którym on przyjecha³by niespodziewanie w nocy i zabra³ mnie, aby obejrzeæ gwie¼dzist± noc, le¿±c sobie na kocu... niby nic, ale dla mnie znaczy³oby to bardzo wiele. On okazuje mi bardzo du¿o mi³o¶ci, czu³o¶ci, ogólnie jest bardzo uczuciowy i oddany. Bardzo go kocham, rzadko siê k³ócimy, a je¶li ju¿ to o nic powa¿nego. Tylko, ¿e zaczynam siê potwornie nudziæ. Brakuje mi ma³ego szaleñstwa. Dodam jeszcze, ¿e kiedy siê nie widzimy to on wcale nie siedzi w domu przed tv, tylko zawsze jest czym¶ zajêty. Czasem jest mi z tego powodu bardzo przykro, bo nie wiem co mam my¶leæ, dlaczego u mnie od razu k³adzie siê na ³ó¿ko i odpala tv, nigdy niczego nie zaproponuje, a nie widz±c siê ze mn± odwiedza kolegê, jedzie gdzie¶ kogo¶ zawie¼æ,wybiera siê na zakupy do galerii, po prostu nieustannie co¶ robi. Rozmawia³am z nim o tym ju¿ nie raz. Wtedy On zaproponowa³ mi aby co¶ porobiæ (góra 2x i brzmia³o to mega sztucznie), a pó¼niej znowu by³o to samo, czasem zarzuca³ mi te¿, ¿e zachowuje siê tak, jakbym mia³a go dla rozrywki. Tylko, ¿e to nie jest prawda, bo ja siê nie nudzê bêd±c sama, potrafiê zaplanowaæ sobie dzieñ, tylko chcia³abym aby w naszym zwi±zku by³o bardziej spontanicznie, wiêcej siê dzia³o, ¿eby¶my mogli razem spêdzaæ ciekawe, fajne chwile, ale nie przed tv.
Noeeemi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 09:58   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576
Dot.: Brak spontaniczno¶ci w zwi±zku

A wyja¶ni³ DLACZEGO nie wykazuje za bardzo inicjatywy w kwestii spêdzanego wspólnie czasu? Czy tylko na odczepnego us³ysza³a¶, ¿e w takim razie poróbcie co¶ tam, po czym wszystko wróci³o do normy?
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 10:19   #3
Hank_Moody
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173

Pogadaj z nim o tym, my faceci czesto lubimy taka rutyne, ja tez uwielbiam lezec przed TV ze swoja kobieta

Jezeli Ty ciagle mu cos proponujesz i na dodatek nie mowisz mu ze Ci sie to nie podoba to skad on ma to wiedziec? Pogadaj
Hank_Moody jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 12:41   #4
maminsynka
Ostrzy no¿e

Wiadomo¶ci: 6

Cytat:
Napisane przez Lexie Poka¿ wiadomo¶æ
A wyja¶ni³ DLACZEGO nie wykazuje za bardzo inicjatywy w kwestii spêdzanego wspólnie czasu? Czy tylko na odczepnego us³ysza³a¶, ¿e w takim razie poróbcie co¶ tam, po czym wszystko wróci³o do normy?
Dok³adnie, najpierw powinni¶cie chyba ustaliæ co¶ w rodzaju ¼ród³a problemu, bo taka zmiana-chwilówka jak ty go poprawisz - nie o to chodzi, prawda?
Zamiast stawiaæ sprawê w czarno-bia³ym ¶wietle (ty nie jeste¶ spontaniczny, zuy facet, zuy) mo¿e porozmawiaj z nim o tym, dlaczego tak a nie inaczej spêdza z tob± czas, skoro przy innych siê tak nie zachowuje?
Wtedy bêdziesz wiedzia³a na czym stoisz i gdzie tu mo¿na wypracowaæ kompromis, bo przecie¿ mo¿na. Wspomnia³a¶, autorko, ¿e wiele z sob± rozmawiali¶cie od samego pocz±tku - komunikacja jest, nie powinno byæ problemu, je¶li podejdziesz do tego neutralnie (on te¿), a nie z zarzutem i d±sem na wstêpie. To tak asekuracyjnie, rozumiem, ¿e mo¿esz siê byæ wkurzona, skoro ciebie jedyn± traktuje jak dodatek do ogl±dania wiadomo¶ci (:
PS. Jego oczekiwania wzglêdem zwi±zku siê tu chyba k³aniaj±.
maminsynka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 13:05   #5
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

Cytat:
Napisane przez Noeeemi Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem w zwi±zku z moim ch³opakiem od ponad roku. Ten zwi±zek to nie by³o jakie¶ wielkie zauroczenie, przys³owiowa strza³a amora. Zanim zostali¶my par± to bardzo du¿o ze sob± rozmawiali¶my i w sumie miêdzy nami iskrzy³o ale bardzo zdrowo-rozs±dkowo do tego podchodzili¶my... tak wiêc wszystko zaczyna³o siê stopniowo, powoli. Mia³am czas, aby dobrze poznaæ mojego faceta, a on mnie. Tylko, ¿e dopiero teraz widzê, ¿e ja du¿o szybciej siê przed nim "ujawni³am". Ogólnie jestem osob± raczej skryt±, ale kiedy zaczynam z kim¶ nadawaæ na tych samych falach to wtedy mogê bardzo szybko siê otworzyæ i daæ siê komu¶ lepiej poznaæ. On by³ dla mnie zagadk± i ca³y czas w pewnym stopniu ni± jest, poniewa¿ sporo w nim sprzeczno¶ci. Rozmawiali¶my na bardzo ró¿ne tematy, ale on nie opowiada³ o sobie zbyt wiele, jedynie "suche fakty", niewiele wiem o jego przesz³o¶ci. W ka¿dym razie do sedna: mój facet nie jest w ogóle spontaniczny. Wszystko zwykle ja proponujê, aby gdzie¶ pojechaæ, co¶ zobaczyæ, gdzie¶ pój¶æ. Bardzo rzadko s³yszê od niego jak±kolwiek propozycjê. On nie jest cichym, zamkniêtym w sobie ch³opakiem - wrêcz przeciwnie, jest bardzo pozytywnie nastawiony do ¿ycia, wygadany, nigdy na nic nie narzeka i potrafi dobitnie podkre¶liæ swoje zdanie. Jednak mimo tego kiedy on do mnie przyje¿d¿a to najchêtniej ogl±da³by ze mn± tv... a mnie nosi, wtedy proponujê mu rower i on siê zawsze na wszystko zgadza, ale jak zwykle to moja inicjatywa. Chcia³abym ¿eby kiedy¶ przyjecha³ do mnie i powiedzia³, ¿e mnie zabiera na spacer czy basen, cokolwiek. Po prostu chcia³abym ¿eby sam od siebie mi co¶ zaproponowa³, spontanicznie. Marzy mi siê równie¿ moment w którym on przyjecha³by niespodziewanie w nocy i zabra³ mnie, aby obejrzeæ gwie¼dzist± noc, le¿±c sobie na kocu... niby nic, ale dla mnie znaczy³oby to bardzo wiele. On okazuje mi bardzo du¿o mi³o¶ci, czu³o¶ci, ogólnie jest bardzo uczuciowy i oddany. Bardzo go kocham, rzadko siê k³ócimy, a je¶li ju¿ to o nic powa¿nego. Tylko, ¿e zaczynam siê potwornie nudziæ. Brakuje mi ma³ego szaleñstwa. Dodam jeszcze, ¿e kiedy siê nie widzimy to on wcale nie siedzi w domu przed tv, tylko zawsze jest czym¶ zajêty. Czasem jest mi z tego powodu bardzo przykro, bo nie wiem co mam my¶leæ, dlaczego u mnie od razu k³adzie siê na ³ó¿ko i odpala tv, nigdy niczego nie zaproponuje, a nie widz±c siê ze mn± odwiedza kolegê, jedzie gdzie¶ kogo¶ zawie¼æ,wybiera siê na zakupy do galerii, po prostu nieustannie co¶ robi. Rozmawia³am z nim o tym ju¿ nie raz. Wtedy On zaproponowa³ mi aby co¶ porobiæ (góra 2x i brzmia³o to mega sztucznie), a pó¼niej znowu by³o to samo, czasem zarzuca³ mi te¿, ¿e zachowuje siê tak, jakbym mia³a go dla rozrywki. Tylko, ¿e to nie jest prawda, bo ja siê nie nudzê bêd±c sama, potrafiê zaplanowaæ sobie dzieñ, tylko chcia³abym aby w naszym zwi±zku by³o bardziej spontanicznie, wiêcej siê dzia³o, ¿eby¶my mogli razem spêdzaæ ciekawe, fajne chwile, ale nie przed tv.
Trzy drogi do wyboru: próbowaæ KONKRETNIE rozmawiaæ i po prostu uczyæ faceta takich zachowañ, do znudzenia powtarzaæ czego siê potrzebuje (super spontanicznie nigdy nie bêdzie, ale mo¿e pojawi siê jaka¶ inicjatywa z jego strony), albo zaakceptowaæ lub zerwaæ. Jak na moje oko, to nie iskrzy miêdzy Wami na tyle, aby by³y jakie¶ porywy i uniesienia serca. I mo¿e tak naprawdê tego Ci brakuje. Ty po prostu chyba chcia³by¶, aby by³ inny, ni¿ jest i czu³ nieco wiêcej, ni¿ czuje. Gdzie¶ siê nie umiecie niestety zgraæ i spotkaæ w pó³ drogi. Mo¿e za bardzo poszli¶cie w pewnym momencie w stronê pragmatyzmu, tego ¿e zwi±zek ma byæ po co¶, zadaniowo, a za ma³o w stronê uczuæ, takiego pozytywnego chaosu, zakochania jako takiego. I teraz facet widzi to tak, jak Ci powiedzia³ - ¿e co? Jest tylko dla rozrywek? Oczywi¶cie przesadza, bo piszesz o wielu aspektach, ale on na to patrzy inaczej. Po roku nuda i zw±tpienie? Mo¿e ju¿ na starcie by³o z³e podej¶cie i zbyt du¿o zdroworozs±dkowego kombinowania. Wybieraæ partnera jasne, trzeba te¿ g³ow±, ale je¿eli jest za du¿o tej g³owy, a za ma³o serca, dr¿enia palców, chemii, to potem tak to mo¿e wygl±daæ.

Chcesz fajnej randki z nim? Na spontanie? Sama j± zorganizuj, nieco go mo¿e uprzedzaj±c, a potem zobacz jak zareaguje, jak bêdzie.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2016-07-26 o 13:08
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 13:48   #6
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 289

Hahah jakbym czyta³a o swoim facecie Nie powiem, mój facet potrafi mnie zaskoczyæ, ale robi to rzadko. Za rzadko jak dla mnie, bo jestem osob±, która lubi byæ w ruchu, robiæ wycieczki, zwiedzaæ itp. i nie ¿e tylko w weekend, ale ogólnie codziennie robi³abym co¶ nowego. Rozmawia³am z nim kilka razy, niby przyjmowa³ do wiadomo¶ci, ale mimo wszystko jego propozycje polegaj± na np. zaproponowaniu d³ugiego fajnego spaceru, ja mówiê ok, na to on: to gdzie chcesz jechaæ?
Ja ju¿ siê chyba z tym pogodzi³am albo po prostu przesta³o mi to przeszkadzaæ.

Na twoim miejscu pogada³abym z nim jeszcze raz. Albo ustalcie, ze na zmianê bêdziecie co¶ wymy¶laæ. Mo¿ecie te¿ razem zebraæ pomys³y i danego dnia wybieraæ jeden z nich.

Pamiêtaj, ¿e niektórzy nie czuj± potrzeby spontaniczno¶ci i lubuj± siê w rutynie. Kiedy¶ ch³opak ze mn± zerwa³, bo stwierdzi³, ¿e siê przy mnie mêczy, bo on by wola³ zamiast licznych wyj¶æ po prostu posiedzieæ w domu i obejrzeæ filmy
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 13:51   #7
Noeeemi
Przyczajenie

Na samym pocz±tku zwi±zku by³o wiêcej tych uniesieñ i szaleñstwa , dla przyk³adu potrafili¶my razem przebywaæ do bardzo pó¼nej nocy i nie przeszkadza³o mu to, ¿e on musi wstaæ rano do pracy, czasem odje¿d¿a³ ode mnie o 3, a nawet 4 w nocy. Oczywi¶cie nie oczekujê tego, ze on teraz równie¿ za ka¿dym razem bêdzie ze mn± spêdza³ tyle czasu, bo trzeba wróciæ do rzeczywisto¶ci ;-). Jednak kiedy nadchodzi weekend to nawet wtedy on ci±gle mówi o pracy, ¿yje prac±, a w niedzielê to ju¿ kompletnie jest "wy³±czony z ¿ycia", niby jest ze mn±, a przesiaduje na internecie szukaj±c potrzebnych materia³ów do pracy, wszystko krêci siê wokó³ tego, wyczekuje tylko, ¿eby móc jechaæ do domu, bo przecie¿ jutro praca. On prowadzi w³asn± firmê od kilku lat, rzeczywi¶cie ma trochê na g³owie. Tyle tylko, ¿e z jednej strony bardzo siê przejmuje ( a posiada bardzo du¿o klientów, zwykle ma wolne terminy dopiero za miesi±c), ci±gle dodaje og³oszenia, pracuje nad reklam± i prze¿ywa, ¿e powinno wiêcej klientów dzwoniæ, a z drugiej strony zjawia siê w pracy bardzo czêsto dopiero o 9 czy 10, bo nie chce mu siê tak wcze¶nie wstawaæ. Mimo, ¿e to fizyczna praca, to on naprawdê rzadko pracuje po 8 h dziennie jak zwykle ka¿dy, czasem s± to 4h, czasem 5... czêsto pytam czy jest zmêczony, a on mówi, ¿e bol± go plecy czy miê¶nie, ale, ¿e nie odczuwa jakiego¶ du¿ego zmêczenia. Dodam jeszcze, ¿e oczywi¶cie ma swoich pracowników i nie zawsze jest tak, ¿e on pracuje z nimi, czasem musi gdzie¶ jechaæ co¶ za³atwiæ czy obejrzeæ kolejn± pracê. Kiedy rozmawia³am z nim dlaczego wiêc nie wykazuje ¿adnej inicjatywy, aby cokolwiek porobiæ, kiedy jest u mnie to wtedy nagle rzuca ró¿ne propozycje, ale tak jakbym mia³a po prostu daæ mu spokój i ju¿ nie truæ, pó¼niej i tak znowu jest to samo... poza tym jeszcze kiedy ja co¶ proponujê - to fakt faktem on nigdy nie odmawia, ale nie podchodzi do niczego z ¿adnym entuzjazmem, wykonuje po prostu powierzone mu zadanie, bo raczej nie traktuje tego jako fajne spêdzenie czasu. Przyk³adem mo¿e byæ ostatni wypad nad jezioro. Ja wskoczy³am do wody, a on wszed³ i stwierdzi³, ¿e woda jest zbyt zimna i nie bêdzie siê k±paæ (woda wcale nie by³a taka zimna), tak samo jest gdy proponujê, aby¶my pograli sobie w pi³kê we wodzie - niee,bo to dziecinada. Wygl±da wiêc to tak, ¿e niby pojedzie ze mn± nad jezioro, ale nie zawsze chce siê k±paæ czy pograæ. Ja lubiê tak aktywnie spêdzaæ czas, nie umiem odpoczywaæ le¿±c na ³ó¿ku, wtedy nachodz± mnie ró¿ne my¶li i jeszcze gorzej to na mnie wp³ywa, chyba, ¿e za oknem pogoda jest paskudna, wtedy z chêci± obejrzê dobry film czy po prostu pole¿ê pod kocem przed tv.
Stary 2016-07-26, 14:00   #8
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Na samym pocz±tku zwi±zku by³o wiêcej tych uniesieñ i szaleñstwa , dla przyk³adu potrafili¶my razem przebywaæ do bardzo pó¼nej nocy i nie przeszkadza³o mu to, ¿e on musi wstaæ rano do pracy, czasem odje¿d¿a³ ode mnie o 3, a nawet 4 w nocy. Oczywi¶cie nie oczekujê tego, ze on teraz równie¿ za ka¿dym razem bêdzie ze mn± spêdza³ tyle czasu, bo trzeba wróciæ do rzeczywisto¶ci ;-). Jednak kiedy nadchodzi weekend to nawet wtedy on ci±gle mówi o pracy, ¿yje prac±, a w niedzielê to ju¿ kompletnie jest "wy³±czony z ¿ycia", niby jest ze mn±, a przesiaduje na internecie szukaj±c potrzebnych materia³ów do pracy, wszystko krêci siê wokó³ tego, wyczekuje tylko, ¿eby móc jechaæ do domu, bo przecie¿ jutro praca. On prowadzi w³asn± firmê od kilku lat, rzeczywi¶cie ma trochê na g³owie. Tyle tylko, ¿e z jednej strony bardzo siê przejmuje ( a posiada bardzo du¿o klientów, zwykle ma wolne terminy dopiero za miesi±c), ci±gle dodaje og³oszenia, pracuje nad reklam± i prze¿ywa, ¿e powinno wiêcej klientów dzwoniæ, a z drugiej strony zjawia siê w pracy bardzo czêsto dopiero o 9 czy 10, bo nie chce mu siê tak wcze¶nie wstawaæ. Mimo, ¿e to fizyczna praca, to on naprawdê rzadko pracuje po 8 h dziennie jak zwykle ka¿dy, czasem s± to 4h, czasem 5... czêsto pytam czy jest zmêczony, a on mówi, ¿e bol± go plecy czy miê¶nie, ale, ¿e nie odczuwa jakiego¶ du¿ego zmêczenia. Dodam jeszcze, ¿e oczywi¶cie ma swoich pracowników i nie zawsze jest tak, ¿e on pracuje z nimi, czasem musi gdzie¶ jechaæ co¶ za³atwiæ czy obejrzeæ kolejn± pracê. Kiedy rozmawia³am z nim dlaczego wiêc nie wykazuje ¿adnej inicjatywy, aby cokolwiek porobiæ, kiedy jest u mnie to wtedy nagle rzuca ró¿ne propozycje, ale tak jakbym mia³a po prostu daæ mu spokój i ju¿ nie truæ, pó¼niej i tak znowu jest to samo... poza tym jeszcze kiedy ja co¶ proponujê - to fakt faktem on nigdy nie odmawia, ale nie podchodzi do niczego z ¿adnym entuzjazmem, wykonuje po prostu powierzone mu zadanie, bo raczej nie traktuje tego jako fajne spêdzenie czasu. Przyk³adem mo¿e byæ ostatni wypad nad jezioro. Ja wskoczy³am do wody, a on wszed³ i stwierdzi³, ¿e woda jest zbyt zimna i nie bêdzie siê k±paæ (woda wcale nie by³a taka zimna), tak samo jest gdy proponujê, aby¶my pograli sobie w pi³kê we wodzie - niee,bo to dziecinada. Wygl±da wiêc to tak, ¿e niby pojedzie ze mn± nad jezioro, ale nie zawsze chce siê k±paæ czy pograæ. Ja lubiê tak aktywnie spêdzaæ czas, nie umiem odpoczywaæ le¿±c na ³ó¿ku, wtedy nachodz± mnie ró¿ne my¶li i jeszcze gorzej to na mnie wp³ywa, chyba, ¿e za oknem pogoda jest paskudna, wtedy z chêci± obejrzê dobry film czy po prostu pole¿ê pod kocem przed tv.
Pogód¼ siê z tym, ¿e ju¿ nie bêdzie jak "na pocz±tku", bo widaæ facetowi jednak szalone zarwane noce nie odpowiadaj±. Co do randek, jakich¶ fajnych wypadów ustalcie zasady. Wyt³umacz mu jak krowie na rowie, ¿e Tobie wcale nie o ci±g³± zabawê chodzi, ale chocia¿by raz w miesi±cu co¶ fajnego, innego. Raz Ty, raz on. Tylko, ¿e no có¿, skoro Ty siê z nim ¼le czujesz po prostu le¿±c z ³ó¿ku, jeste¶ znudzona i Ciê "ró¿ne my¶li nachodz±" to ja przed Wami przysz³o¶ci nie widzê. Nie wygl±da na to, aby¶cie tak na d³u¿sz± metê (bo na chwilê, czy dwie wystarczy³o) byli dobrze dobrani.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2016-07-26 o 14:03
Stary 2016-07-26, 14:01   #9
Noeeemi
Przyczajenie

Tak poza tym to nie jestem jakim¶ typem imprezowiczki czy totalnego ADHD Ja jedynie lubiê pograæ, pop³ywaæ,poje¼dziæ na rowerze, pospacerowaæ czy pojechaæ na jak±¶ wycieczkê. Uwa¿am, ¿e kiedy teraz s± tak upalne dni to szkoda tego nie wykorzystaæ, wiêc takie le¿enie na ³ó¿ku mnie tylko do³uje. Tak samo niestety dobija mnie to, ¿e on nigdy, przenigdy jeszcze nie przyjecha³ do mnie i nie krzykn±³ z entuzjazmem : "chod¼my na rower!" albo "chod¼my pop³ywaæ", nie wymy¶li³ nigdy niczego, zawsze wparuje do mnie do pokoju i u³o¿y cztery litery na ³ó¿ku. Ja ju¿ wtedy nie wytrzymuje i sama co¶ proponujê, a s³yszê - No ok, ale najpierw zrób mi kawê i mo¿e masz co¶ s³odkiego? ;> i tak wtedy mija godzina... i dopiero ruszamy cokolwiek porobiæ, oczywi¶cie z mojej inicjatywy. Czasem by³o tak, ¿e nie mówi³am nic i le¿a³am z nim przed tv, czekaj±c na jak±kolwiek reakcjê z jego strony, ale jemu to najwidoczniej odpowiada³o, bo nie odezwa³ siê na temat tego, aby gdzie¶ wyj¶æ, jechaæ, co¶ porobiæ.
Stary 2016-07-26, 14:05   #10
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Tak poza tym to nie jestem jakim¶ typem imprezowiczki czy totalnego ADHD Ja jedynie lubiê pograæ, pop³ywaæ,poje¼dziæ na rowerze, pospacerowaæ czy pojechaæ na jak±¶ wycieczkê. Uwa¿am, ¿e kiedy teraz s± tak upalne dni to szkoda tego nie wykorzystaæ, wiêc takie le¿enie na ³ó¿ku mnie tylko do³uje. Tak samo niestety dobija mnie to, ¿e on nigdy, przenigdy jeszcze nie przyjecha³ do mnie i nie krzykn±³ z entuzjazmem : "chod¼my na rower!" albo "chod¼my pop³ywaæ", nie wymy¶li³ nigdy niczego, zawsze wparuje do mnie do pokoju i u³o¿y cztery litery na ³ó¿ku. Ja ju¿ wtedy nie wytrzymuje i sama co¶ proponujê, a s³yszê - No ok, ale najpierw zrób mi kawê i mo¿e masz co¶ s³odkiego? ;> i tak wtedy mija godzina... i dopiero ruszamy cokolwiek porobiæ, oczywi¶cie z mojej inicjatywy. Czasem by³o tak, ¿e nie mówi³am nic i le¿a³am z nim przed tv, czekaj±c na jak±kolwiek reakcjê z jego strony, ale jemu to najwidoczniej odpowiada³o, bo nie odezwa³ siê na temat tego, aby gdzie¶ wyj¶æ, jechaæ, co¶ porobiæ.
Ten facet widaæ taki jest. Powolny, musi siê zebraæ w sobie przed wyj¶ciem, czy zrobieniem czego¶ "ponad stan", niezbyt ruchliwy. Nie zmienisz go. Co najwy¿ej od czasu do czasu wyrwiesz z tego stanu, ale ogólnie nie zmienisz. Masz ten sam problem, co do niedawna moja siostra ze swoim facetem.
Stary 2016-07-26, 14:05   #11
lolita96
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 227

Ohhh dziewczyno, to jest kwestia charakteru, której nie zmienisz. Jedni s± spontaniczni, szaleni a inni tacy jak Twój facet. Czy on poza prac± i spêdzaniem z Toba czasu przed tv ma jakies pasje, hobby, co lubi robic? Zabiera Cie choæ czasem do kina, do restauracji, na krêgle, bilard, cokolwiek, jaki¶ wspólny wypad ze znajomymi?? Bo chyba o to Ci chodzi, tak?
lolita96 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 14:14   #12
Noeeemi
Przyczajenie

Tak samo kiedy wcze¶niej skoñczy pracê to nie przyjedzie do mnie za godzinê czy dwie, bo on najpierw musi zje¶æ i siê wyk±paæ (akurat to rozumiem), ale musi jeszcze napiæ siê kawy, pole¿eæ, odpocz±æ, zdrzemn±æ chocia¿ na 15 min... chocia¿ przecie¿ wysypia siê do pracy, bo chodzi do¶æ wcze¶nie spaæ i z reszt± nie wstaje wcze¶nie rano. Tak wiêc mijaj± godziny i zjawia siê u mnie dopiero pod wieczór.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Nigdy nie zabra³ mnie do restauracji ani na krêgle ani na ¿adn± imprezê, on ma jedynie kilku kolegów których czasem odwiedza. Byli¶my mo¿e 2x na bilardzie, z mojej inicjatywy. Je¶li chodzi o kino to akurat tam czêsto mnie zabiera, w koñcu to jego ¿ywio³. Hobby... jego hobby to praca. Uwielbia to co robi i to jest fajne, ¿e nie narzeka na pracê, ¿e po¶wiêca siê temu w pe³ni, tylko czasem mam wra¿enie, ¿e przesadza. Pi³ka no¿na - sporo na ten temat wie i majsterkowanie.
Stary 2016-07-26, 14:15   #13
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Autorko a ty pracujesz? Studiujesz? Co porabiasz na co dzieñ?

Obstawiam, ¿e nie spêdzasz ka¿dej minuty ze swoim facetem w jego pracy, czasami g³upia jazda samochodem mo¿e mêczyæ. A ból pleców czy miê¶ni... no có¿ nie dziwiê siê mu, ¿e wówczas nie w planie mu wypad rowerowy czy inne aktywno¶ci ruchowe.

Albo pogadacie i siê postaracie oboje albo bêdziesz siê mêczyæ. W sumie on te¿, bo ze swoim charakterem siê nie wygra.
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
Stary 2016-07-26, 14:15   #14
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Tak samo kiedy wcze¶niej skoñczy pracê to nie przyjedzie do mnie za godzinê czy dwie, bo on najpierw musi zje¶æ i siê wyk±paæ (akurat to rozumiem), ale musi jeszcze napiæ siê kawy, pole¿eæ, odpocz±æ, zdrzemn±æ chocia¿ na 15 min... chocia¿ przecie¿ wysypia siê do pracy, bo chodzi do¶æ wcze¶nie spaæ i z reszt± nie wstaje wcze¶nie rano. Tak wiêc mijaj± godziny i zjawia siê u mnie dopiero pod wieczór.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Nigdy nie zabra³ mnie do restauracji ani na krêgle ani na ¿adn± imprezê, on ma jedynie kilku kolegów których czasem odwiedza. Byli¶my mo¿e 2x na bilardzie, z mojej inicjatywy. Je¶li chodzi o kino to akurat tam czêsto mnie zabiera, w koñcu to jego ¿ywio³. Hobby... jego hobby to praca. Uwielbia to co robi i to jest fajne, ¿e nie narzeka na pracê, ¿e po¶wiêca siê temu w pe³ni, tylko czasem mam wra¿enie, ¿e przesadza. Pi³ka no¿na - sporo na ten temat wie i majsterkowanie.
To - jak s³usznie zauwa¿y³a Lolita96 - jest kwestia charakteru. Przyzwyczajeñ równie¿, ale generalnie facet taki jest. Skwitujê to tylko jeszcze jednym: widz± ga³y, co bior±.
Stary 2016-07-26, 14:21   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576

Najwyra¼niej macie ró¿ne potrzeby i preferencje na spêdzanie wolnego czasu. na pocz±tku nie by³o tego widaæ, bo cz³owiek w szale zauroczenia niekoniecznie zachowuje siê tak, jak na co dzieñ. Mo¿esz o pewne zachowania poprosiæ i on mo¿e postaraæ siê spe³niaæ Twoje ¿yczenie, ale to nigdy nie bêdzie raczej taki spontan, jakiego Ty oczekujesz.
Jak go poprosisz, a on bêdzie chcia³ Ciê uszczê¶liwiæ, to raczej pomy¶li "oj, od 2 tygodni nic nie proponowa³em, wiêc, yyy, mo¿e zaproponujê wycieczkê do x", a nie "pojecha³bym do x, zaproponujê to Noeeemi!"

Ogólnie - ciê¿ko mo¿e byæ co¶ tu zmieniæ, bo on ma taki charakter. Taki jest. nie zmienisz go w innego cz³owieka.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2016-07-26 o 14:25
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-26, 14:24   #16
Noeeemi
Przyczajenie

Ja teraz w³a¶nie wybieram siê na studia mgr i obecnie mam wakacje. Chcia³am sobie odpocz±æ po do¶æ ciê¿kich latach nauki, dlatego nie wybra³am siê do ¿adnej pracy. W ka¿dym razie ja siê nie nudzê, potrafiê siê sob± zaj±æ, mam te¿ sporo obowi±zków w domu. Jeszcze jak uczêszcza³am na studia to mia³am bardzo du¿o nauki, a tak¿e ró¿ne dodatkowe prezentacje do wykonania. Poza tym udziela³am korepetycji, robi³am t³umaczenia. Mia³am naprawdê ograniczony czas, a mimo tego zawsze tak ustali³am sobie dzieñ, aby mieæ czas dla mojego faceta i nawet wtedy kiedy by³am taka zajêta to proponowa³am mu ró¿ne wycieczki i wypady . Nawet kilka dni przed obron± ci±gle z nim by³am i nie narzeka³am, ¿e " O Bo¿e, powinnam siê uczyæ", on jest i by³ dla mnie priorytetem.
Stary 2016-07-26, 14:26   #17
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327

Cytat:
Napisane przez Hank_Moody Poka¿ wiadomo¶æ
Pogadaj z nim o tym, my faceci czesto lubimy taka rutyne, ja tez uwielbiam lezec przed TV ze swoja kobieta

Jezeli Ty ciagle mu cos proponujesz i na dodatek nie mowisz mu ze Ci sie to nie podoba to skad on ma to wiedziec? Pogadaj
100% prawdy.
Moje do¶wiadczenie ¿yciowe jest takie, ¿e faceci to mi³o¶nicy rutyny i zachowañ powtarzalnych. Dlatego trzeba przed zwi±zkiem przyjrzeæ siê jaki to rodzaj rutyny i czy nam odpowiada. Bo z regu³y facet trzyma siê swojej rutyny przez wiêkszo¶æ czasu. Jeden zawsze bêdzie je¼dzi³ na ryby, inny na mecze, inny zawsze pójdzie na si³kê, inny na rower. A jeszcze inny zalegnie przed Tv z czipsami w ³apie. Albo godzinami bêdzie tylko gra³ w gry na kompie.
A na inicjatywê faceta to ju¿ nie ma co liczyæ. Kobiety nauczy³y mê¿czyzn, ¿e s± zaradne i dlatego faceci oduczyli siê wykazywaæ inicjatywê i zabiegaæ o kobiety.
Chcesz spontaniczno¶ci? Sama siê zorganizuj. Albo wyjd¼ z domu i zostaw go samego przed TV to mo¿e z zazdro¶ci siê ch³op ogarnie.
Stary 2016-07-26, 14:28   #18
Noeeemi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lexie Poka¿ wiadomo¶æ
Najwyra¼niej macie ró¿ne potrzeby i preferencje na spêdzanie wolnego czasu. na pocz±tku nie by³o tego widaæ, bo cz³owiek w szale zauroczenia niekoniecznie zachowuje siê tak, jak na co dzieñ. Mo¿esz o pewne zachowania poprosiæ i on mo¿e postaraæ siê spe³niaæ Twoje ¿yczenie, ale to nigdy nie bêdzie raczej taki spontan, jakiego Ty oczekujesz.
Jak go poprosisz, a on bêdzie chcia³ Ciê uszczê¶liwiæ, to raczej pomy¶li "oj, od 2 tygodni nic nie proponowa³em, wiêc, yyy, mo¿e zaproponujê wycieczkê do x", a nie "pojecha³bym do x, zaproponujê to Noeeemi!"

Ogólnie - ciê¿ko mo¿e byæ co¶ tu zmieniæ, bo on ma taki charakter. Taki jest. nie zmienisz go w innego cz³owieka.
W³a¶nie obawiam siê, ¿e jego propozycja je¶li jaka¶ kiedykolwiek nast±pi to nie bêdzie spontaniczna, tylko "sucha", tak tylko na odczepne.
Stary 2016-07-26, 14:33   #19
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz w³a¶nie wybieram siê na studia mgr i obecnie mam wakacje. Chcia³am sobie odpocz±æ po do¶æ ciê¿kich latach nauki, dlatego nie wybra³am siê do ¿adnej pracy. W ka¿dym razie ja siê nie nudzê, potrafiê siê sob± zaj±æ, mam te¿ sporo obowi±zków w domu. Jeszcze jak uczêszcza³am na studia to mia³am bardzo du¿o nauki, a tak¿e ró¿ne dodatkowe prezentacje do wykonania. Poza tym udziela³am korepetycji, robi³am t³umaczenia. Mia³am naprawdê ograniczony czas, a mimo tego zawsze tak ustali³am sobie dzieñ, aby mieæ czas dla mojego faceta i nawet wtedy kiedy by³am taka zajêta to proponowa³am mu ró¿ne wycieczki i wypady . Nawet kilka dni przed obron± ci±gle z nim by³am i nie narzeka³am, ¿e " O Bo¿e, powinnam siê uczyæ", on jest i by³ dla mnie priorytetem.
Nie chcê siê czepiaæ, ale praca fizyczna a praca umys³owa to jednak ró¿nica. Po nauce, robieniu prezentacji to cz³owiek raczej marzy o tym, by siê oderwaæ, zrobiæ co¶ fajnego, natomiast po pracy fizycznej cz³owiek chce raczej odpocz±æ.
Oczywi¶cie to mo¿e byæ ma³y % powodu dlaczego facet taki jest. Bo najprostsza odpowied¼ - ten facet w³a¶nie taki jest. Na pocz±tku wiadomo, ¿e jest inaczej, cz³owiek siê stara, motylki, ¿yje uczuciem, a potem powraca siê do, ¿e tak napiszê, prozy ¿ycia

Tak jak wspomina³am - mój facet jest bardzo podobny. Praca, treningi i dom. W sezonie jesienno-zimowym trudno go wyci±gn±æ z domu. Jak jest ciep³o to fakt, lubi biegaæ/spacerowaæ, ale wszystko ma okre¶lone trasy, wiêc nowo¶ci zero Weekend spêdza najlepiej na dzia³ce, bo grill, s³oneczko, basen, le¿ak, a mnie czasami nosi Ale tak jak mówiê, mnie przesta³o to przeszkadzaæ, po prostu raz spêdzamy czas leniwie, a czasem ja co¶ organizuje.
K&K
Stary 2016-07-26, 14:54   #20
lolita96
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 227

Niestety musisz siê przyzwyczaiæ , ze to ty bêdziesz inicjatork± wszelkich rozrywek. Ty mo¿esz jedynie go stymulowaæ, ¿eby sam sprawil Ci jak±s niespodzienke i cie gdzies zabra³. Zawsze mo¿esz go zapytaæ : ''Kochanie kiedy zabierzesz mnie na gokarty?'' albo ''Kochanie, kiedy zabierzesz mnie na strzelnice? Mo¿e to go bardziej zainteresuje ni¿ spacer i rower?
A je¿eli macie pieni±dze, i z niego taki leniuch, to mo¿ecie siê wybraæ zawsze na jakies wspolne masaze do spa
lolita96 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-27, 01:47   #21
Hank_Moody
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173

Cytat:
W³a¶nie obawiam siê, ¿e jego propozycja je¶li jaka¶ kiedykolwiek nast±pi to nie bêdzie spontaniczna, tylko "sucha", tak tylko na odczepne.
S³uchaj a mo¿e powiedz mu prosto z mostu ¿e masz ju¿ dosyæ siedzenia przed tv, ¿e czujesz ¿e nie dobraliscie siê temperamentami i ¿e chyba czas ¿eby ka¿dy poszed³ w swoj± stronê. Wtedy masz gwarancjê ¿e facet w moment siê ogarnie i ¿e nie bêdzie to 'wymuszone'. U mnie kiedy¶ by³o tak samo i dopiero jak moja kobieta chcia³a odej¶æ to szybko siê ogarn±³em.
Hank_Moody jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-27, 08:54   #22
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 314

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Poka¿ wiadomo¶æ
Nie chcê siê czepiaæ, ale praca fizyczna a praca umys³owa to jednak ró¿nica. Po nauce, robieniu prezentacji to cz³owiek raczej marzy o tym, by siê oderwaæ, zrobiæ co¶ fajnego, natomiast po pracy fizycznej cz³owiek chce raczej odpocz±æ.
Zgadza siê Trzeba na to zwróciæ uwagê. Po pracy umys³owej chce siê zwykle odpocz±æ psychicznie - poæwiczyæ, wybraæ siê gdzie¶ itp. - czlowieka nosi, bo ca³y dzieñ siedzial na tylku. Natomiast po pracy fizycznej chêæ wyk±pania siê i spêdzenia chocia¿ pó³ godziny w fotelu, z herbat±, jest czym¶ najnormalniejszym na ¶wiecie.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-27, 09:12   #23
thirky
on tired little feet

Wiadomo¶ci: 6 189

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadza siê Trzeba na to zwróciæ uwagê. Po pracy umys³owej chce siê zwykle odpocz±æ psychicznie - poæwiczyæ, wybraæ siê gdzie¶ itp. - czlowieka nosi, bo ca³y dzieñ siedzial na tylku. Natomiast po pracy fizycznej chêæ wyk±pania siê i spêdzenia chocia¿ pó³ godziny w fotelu, z herbat±, jest czym¶ najnormalniejszym na ¶wiecie.
Nie. Jak kto¶ nie lubi aktywnie spêdzaæ czasu to równie¿ po pracy umys³owej nie w³±czy sobie chodakowskiej.
Autorko, niektórzy ludzie po prostu lubi± spêdzaæ czas w domu i dla nich mêczarni± jest zmuszanie do je¿d¿enia a to pop³ywaæ, a to na rowerek. On nie chce tego, nie ma ochoty na to, nie lubi i to siê nie zmieni. Albo bêdziesz czas aktywnie spêdza³a sama lub ze znajomymi, albo z nim zerwij. Nie dobrali¶cie siê.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-27, 09:29   #24
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 314

Cytat:
Napisane przez thirky Poka¿ wiadomo¶æ
Nie. Jak kto¶ nie lubi aktywnie spêdzaæ czasu to równie¿ po pracy umys³owej nie w³±czy sobie chodakowskiej.
Tia, ale tu chodzi o odwrotno¶æ - jak kto¶ po powrocie z pracy fizycznej chce usi±¶æ na kanapie, a nie i¶æ na rower, to nie znaczy ¿e jest nudziarzem, tylko mo¿e zwyczajnie nie ma tyle sily co osoba, ktora wstala zza biurka.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-07-27, 09:30   #25
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez thirky Poka¿ wiadomo¶æ
Autorko, niektórzy ludzie po prostu lubi± spêdzaæ czas w domu i dla nich mêczarni± jest zmuszanie do je¿d¿enia a to pop³ywaæ, a to na rowerek. On nie chce tego, nie ma ochoty na to, nie lubi i to siê nie zmieni. Albo bêdziesz czas aktywnie spêdza³a sama lub ze znajomymi, albo z nim zerwij. Nie dobrali¶cie siê.
Amen. Poza tym zale¿y jeszcze jaka "praca umys³owa". Miewam w pracy okresy (i to nie tylko jak tak odreagowujê), ¿e przychodzê do domu i jedyne na co mnie staæ, to legn±æ plackiem na kanapie i s³uchaæ audiobooka (z którego po kilkunastu minutach i tak nic nie wiem, bo przysypiam) lub bezmy¶lnie gapiæ siê w tv (tu te¿ po 15 minutach przysypiam). Totalnie wyprany, zmêczony mózg.
Stary 2016-07-27, 10:25   #26
eMeL
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 233

Zupe³nie jakbym czyta³a o mnie i o moim by³ym! Pocz±tek znajomo¶ci zapowiada³ siê obiecuj±co: zarwane noce, potrafi³ wszytko rzuciæ, ¿eby przyjechaæ i porwaæ mnie nad jezioro, zrobiæ ma³± wycieczkê do jakiegos przytulnego zak±tka. Ale to trwa³o mo¿e z miesi±c. Pó¼niej przeszlismy do mniej szalonych rzeczy: kino i zrobiona przez niego kolacja, czasem jedzenie na miescie. A w koncu (nie po latach, a ledwie moze 2 miesiacach) kiedy ju¿ nie musia³ sie staraæ i móg³ byc sob± te magiczne filmy i lezenie w ³ó¿ku. Tez nie móg³ przyjechac wczesniej nawet jak ja tego potrzebuje, bo wiadomo musi siê wyk±paæ, zdrzemn±æ itd, praca najwa¿niejsza. Z kole¿ankami i w domu tez sie nie nudzi, w domu ci±gle gdzie¶ je¼dzi. Czêsto siê nad tym zastanawia³am i dosz³am do wniosku, ¿e jemu zwyczajnie tak jest wygodniej. I w Twoim przypadku autorko te¿ s±dze, ¿e on stawia na SWOJ¡ wygodê. Ubiera wygodne ubrania i odpoczywa w stylu nie wymagaj±cym ¿adnego wysi³ku (chocia¿by ruszenia chwilê mózgiem). Dziewczyny twierdz±, ¿e on mo¿e nie mieæ si³y po pracy fizycznej.. skoro jest wiecznie zmêczony to niech mo¿e trochê odpu¶ci? A zorganizowanie wyjscia do teatru czy na koncert, ruszenie ty³ka na kocyk w plener to chyba nie kosztuje nie wiadomo ile wysi³ku? Przecie¿ autorka nie wymaga codziennych doznañ, tylko ¿eby chocia¿ raz na jakis czas przy weekendzie facet wykaza³ siê inicjatyw± np. ¿eby zrobi³ g³upie kanapki i zabra³ j± na piknik pograæ w badmintona.

Ja bym braku starañ wzglêdem swojej kobiety nie usprawiedliwia³a spokojnym usposobieniem czy fizyczn± prac±. Nie jeden raz by³am padniêta po 12h pracy i potrafi³am wrócic, szybko siê ogarn±æ, kupiæ piwa, wzi±æ kocyk i zabraæ ch³opaka na przytulanie pod gwiazdami - codziennie nie da³abym tak rady, ale czasem fajnie siê po¶wiêciæ, ¿eby sprawiæ drugiej osobie przyjemno¶æ.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-07-27 10:25:58

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.