|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
ogórki kiszone z papryką
kupiłam worek ogórków do kiszenia,
ale one okazały się tak duże, że nie mieściły się w słoiku część przerobiłam na sałatki, pozostałe pokroiłam w grubą kostkę, dodałam tradycyjnych przypraw i zakisiłam w 5 litrowym słoiku osobno zakisiłam czerwoną paprykę (osobno, by świeże ogórki nie rozłożyły wit. c) teraz powinnam to wszystko połączyć, przełożyć do mniejszych słoiczków i zapasteryzować (zapasteryzować, bo ogórki w kawałkach rozpadną się całkowicie) tylko brakuje mi trzeciego smaku: cebula - muszę uważać na gazy curry - to nie to ziele angielskie - nie lubię rozgryzać gorczyca - bardziej mi pasuje do octu a nie kiszonek coś oczywistego co podkręci smak, ale coś co nie będzie przeszkadzało w jedzeniu sałatki (jak pieprz w ziarnach, ziele ang.) |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: ogórki kiszone z papryką
zrobiłam z imbirem i ostrą papryką w proszku,
pomysł dobry, ale najpóźniej po 2 dniach trzeba zaprawiać, małosolne i jeszcze chrupkie, z moich tylko kwaśna zupa wyjdzie, a nie drugie danie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.