|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
Konsekwencje keratynowego prostowania w³osów w pó¼niejszym czasie
Cze¶æ. Pytanie do osób, które mia³y zabieg keratynowego prostowania w³osów.
Ja jestem po tym zabiegu (1, 5 roku temu) Efekt prostych w³osów mam do dzi¶. Jednak ¿a³uje tego zabiegu- dlaczego? A no, dlatego, ¿e moje d³ugie w³osy sta³y siê w³osami bardzo cienkimi. Od tego czasu ¶cina³am w³osy ( nawet z po³owy), a mój kucyk ci±gle jest cienki. Przed keratyn± moje w³osy nie by³y jako¶ mocno grube, ale nie by³y takie jak teraz ( koñcówki 5 na krzy¿) Czy kto¶ mia³ podobnie? Najlepiej jakbym ¶ciê³a ca³y ogon, ale szkoda mi w³osów bo bêdê odrasta³y latami. Dlatego je¶li nie macie gêstych w³osów uwa¿ajcie bo ten zabieg ,,przerzedza '' w³osy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 133
|
Dot.: Konsekwencje keratynowego prostowania w³osów w pó¼niejszym czasie
dobrze, ¿e napisa³a¶, bo ja intensywnie my¶lê nad tym zabiegiem.. bo moje w³osy z natury s± grube i maj± tendencje do puszenia siê i falowania.. my¶la³am, ¿e ten zabieg je poskromi... ale jak maj± byæ takie konsekwencje.. to jestem na NIE.
Mo¿na wiedzieæ, gdzie mia³a¶ wykonywany zabieg? Mo¿e by³ on ¼le przeprowadzony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zabieg by³ wykonany dobrze. Efekt trwa 1,5 roku.
Czyli d³ugo. Ale niczego tak nie ¿a³uje jak tego zabiegu.! Nigdy nie mia³am problemów z w³osami..mia³am te¿ takie pusz±ce siê no i te¿ d³ugo zastanawia³am siê... ale uwa¿am, ¿e szkoda na to w³osów. Moje od momentu keratyny s± wiecznie ochlapniête zw³aszcza kucyk. Bez przerwy ¶cinam bo nie mogê patrzeæ na ich objêto¶æ. Napisa³a¶, ¿e masz gêste w³osy wiêc mo¿e u Ciebie takich konsekwencji nie bêdzie. Ja mia³am takie w³osy nazwê to w miarê. A teraz nie mogê doprowadziæ ich do jakiej takiej gêsto¶ci. Mog³abym mieæ ju¿ w³osy za ty³ek, ale przez podcinanie mam teraz do po³owy pleców. Od razu po wykonaniu zabiegu by³am niezadowolona bo w³osy by³y tak przylizane, ¿e wygl±dy jakbym 3 miesi±ce ich nie my³a ( niby ka¿dy mówi³, ¿e tak jest i trzeba to odczekaæ, ale dla mnie to by³ koszmar bo wydawa³o siê, ¿e mam o po³owiê w³osów mniej.) Chcia³am jak najszybciej, ¿eby ta keratyna siê wyp³uka³a. A do dzi¶ mam proste i do dzi¶ mój kucyk jest ochlapniêty. Poza tym koñcówki postrzêpione. Winiê te¿ keratynê za to, ¿e mam tak zwane ko³tuny, w³osy mi siê pl±cz± i niestety przez to te¿ siê wyrywaj± bo nie idzie ich rozpl±taæ trzeba dzia³aæ solidnie szczotk±. Owszem w³osy s± w lepszej kondycji, nie s± zniszczone ale za tak± cenê jak 5 w³osów na krzy¿ mówiê temu zabiegowi NIE! Nie chce tu zniechêcaæ, bo ka¿dy ma inne w³osy. Ale naprawdê szkoda w³osów. Ja jestem w tej chwili za³amana bo moje w³osy s± tak przerzedzone, ¿e nie mogê na nie patrzeæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 133
|
Cytat:
Mo¿e fryzjerka co¶ Ci doradzi, jaki¶ zabieg na regeneracjê w³osów po keratynowym prostowaniu? To chyba w koñcu musi siê jako¶ ca³kiem wyp³ukaæ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() Po prostu chcia³am uprzedziæ, ¿e mo¿e tak byæ ale nie musi. U mnie by³ efekt ³a³ bo w³osy s± proste. Czyta³am te¿, ¿e u niektórych po keratynie robi siê tak zwane ,,siano'' na g³owie''. Ja tego nie mam bo pilnowa³am tego, ¿eby u¿ywaæ odpowiedniej pielêgnacji. Ale co z tego jak w³osy mam ochlapniête?Ale wiem, ¿e skutku keratyny du¿o osób odczuwa. A to wypadanie, w koñcu dzia³a siê na nie z temperatur± bodaj¿e 230 stopni.A to efekt ulizania. A to postrzêpione koñcówki. Teraz postanowi³am olejowaæ w³osy i widzê lekk± ró¿nicê. I wiem, ¿e nawet jakby mi kto¶ dop³aca³ to nigdy nie zrobiê tego zabiegu. I dziwiê siê innym, ¿e potrafi± robiæ sobie ten zabieg co pó³ roku. Ja mia³am go raz i o raz za du¿o ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- A zapomnia³am dodaæ, ¿e oczywi¶cie mo¿na zrobiæ keratynê tylko na czê¶ci kucyka. i ja tak chcia³am. Ale fryzjerka mi powiedzia³a, ¿e góra z do³em nie bêdzie wspó³gra³a. I tak dobrze, ¿e nie robi³a mi tego zabiegu od samej skory tylko z 3 cm od niej bo naprawdê mia³abym efekt 5 w³osów na krzy¿ na ca³ych w³osach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
mazowszanka a dok³adnie jak dba³a¶ o w³osy po zabiegu?? U¿ywa³a¶ od¿ywek, olejów, serum na koñcówki itp??
Ja prostowa³am w³osy keratyn± 4 lata. Jak dla mnie ten zabieg by³ wybawieniem: mia³am wtedy fazê na proste w³osy a codzienne prostowanie strasznie niszczy³o mi w³osy. Po keratynie owszem by³y lekko zniszczone ale i tak wygl±da³y o niebo lepiej ni¿ jakbym mia³a je codziennie katowaæ prostownic±. (kilka zdjêæ po keratynie mam w albumie w podpisie) Dobrze wykonany zabieg nie powinien bardzo zniszczyæ w³osów. W³osy mog± wydawaæ siê bardzej p³askie i optycznie mo¿e byæ ich mniej bo po prostu s± bardzo wyg³adzone ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie chodzi o zniszczenie w³osów.
Bo owszem w³osy s± tak jak napisa³am niezniszczone. U¿ywa³am wszystkiego bez silikonów, maski z keratyn± itp. Ale o to, ¿e w³osy s± wiecznie ochlapniêtê. Rosn± ale tak jak mówiê jest ich bardzo ma³o ( nie maj± te w³osy objêto¶ci). Ja mia³am w³osy normalne nie za grube nie za cienkie. A teraz wstydzê siê warkocza zrobiæ bo w ogonie mam ich 5( w ca³ym ) a podcinam ci±gle. Robi³am badania bo my¶la³am, ¿e mo¿e to od hormonów czy jaka¶ choroba. Ale nie. Jestem pewna, ¿e jest to wina keratyny. Gdyby by³y zniszczone to bym robi³a wszystko, ¿eby je zregenerowaæ. Ale tu chodzi o to, ¿e ja mam kilka w³osów ! I od¿ywiam siê zdrowo, pije wodê itp. Powinnam ¶ci±æ ca³y kucyk. Ale ja mam w³osy d³ugie i szkoda mi ich. Najgorsza rzecz jak± mo¿na zrobiæ w³osom. Te¿ prostowa³am i te¿ chcia³am mieæ proste ale strasznie tego teraz ¿a³ujê. Boje siê, ¿e ta keratyna siê nie wyp³uka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To te¿ nie jest tak, ¿e pilnowa³am tego aby wszystko by³o bez silikonów. Na pewno przez pierwsze pó³ roku tego pilnowa³am.
A teraz i w tamtym roku u¿ywam ró¿nych szamponów. Zaczê³am po jakim¶ czasie zmieniaæ bo w³osy by³y ulizane wiêc po jakim¶ czasie zaczê³am myæ takimi do przet³uszczaj±cych siê, jak mia³am ³upie¿ to te¿ u¿ywa³am do przeciw³upie¿owych. Ale wiem, ¿e przez wiêcej ni¿ pó³ roku mia³am bzika i pilnowa³am tego, ¿eby o te w³osy dbaæ specjalnie. Gdybym u¿ywa³am z silikonami to mia³abym siano. Przecie¿ ka¿dy ostrzega, ¿e pielêgnacja po keratynie jest wa¿na, ¿e to pielêgnacja prowadzi do potrzymania efektu. I tego pilnowa³am,..ale jestem ju¿ 1, 5 roku po keratynie, a w³osy dalej proste, dalej jak umyje to na drugi dzieñ mam ochlapniête. A mia³am tak, ¿e w³osy mia³am przez 4 dni po umyciu w super kondycji. A teraz na drugi dzieñ lizus. Jak prostowa³am prostownic± to wiem, ¿e tak jest, ¿e prostownica wyg³adza. Ale na Boga przecie¿ ja mam teraz tragizm. Nikomu nie ¿yczê bo w³osy s± na okr±g³o ciachane przez to, ¿e jest ich tak ma³o. Tak naprawdê to my¶lê, ¿eby uci±æ ca³y ogon bo my¶lê, ¿e nic innego nie pomo¿e ¿eby te w³osy dosta³y objêto¶ci. A ja przez ca³e ¿ycie mam d³ugie w³osy. Nigdy nie mia³am krótkich. I jest mi ¿al je ¶cinaæ. Niby to tylko w³osy ale jestem pewna, ¿e keratyna wyrz±dzi³a mi wiêcej z³a ni¿ dobra. JA wiem jakie mia³am w³osy przed keratyn± i mam porównanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.