|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ubezpieczenie turystyczne. Warto?
Za 2 tygodnie jade z narzeczonym na wakacje do Chorwacji. Wycieczka organizowana przez biuro turystyczne, ale ostatnio kolezanka pytała czy dookupiłam dodatkowe ubezpieczenie i dlatego pytanie czy warto, bo akurat mam fajna oferte w axa z rabatem od netii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ubezpieczenie turystyczne. Warto?
A co dokładnie obejmuje takie ubezpieczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej!
Jeśli jest to takie "zwykłe" ubezpieczenie od wypadków czy jakichś chorób, to myślę, że nie warto ładować w to kasy. Jeśli płacisz składki na NFZ, to możesz za darmo wyrobić sobie kartę podróżniczą EKUZ, która jest Twoim ubezpieczeniem za granicą. Standardowa wersja jest półroczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja akurat od kilku lat trzymam się pzu, fakt, że jestem stałym klientem, ale opłacało się, bo obecnie stawka takiego ubezpieczenia turystycznego wynosi mnie jakieś grosze ^^ Co mi się podoba , to to, że w podstawie ubezpieczenia masz nww oraz lekarskie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Warto. Dwa lata temu z qmpelą jechałyśmy na wakacje. Dodatkowe ubezpieczenie kupowałyśmy przez internet w wersji standard kosztowało nas to około 1.5 USD / za każdą dobę. Za 10 dniową wycieczkę wyszło równowartość 15 dolarów....
Mi ubezpieczenie się nie przydało, jednak koleżanka miała atak wyrostka robaczkowego i gdyby nie ubezpieczenie to nie wiem jak pokryła by koszty hospitalizacji.... Byłyśmy w Czarnogórze. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.