|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co mam zrobić gdy moja przyjaciółka dziwnie się zachowuje ?
Hej! Już wszystko wyjaśniam, a więc tak...Mam przyjaciółkę, znamy się już baaardzo długo bo od dzieciństwa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co mam zrobić gdy moja przyjaciółka dziwnie się zachowuje ?
Cytat:
Najwidoczniej Twojej przyjaciółce buzują hormony i jej odwala. Widać tu jakieś cwaniactwo, chęć przyszpanowania lub dominowania w grupie. Możesz to olać, ale możesz spróbować z nią porozmawiać. Napisz jej, że widzisz, że zmieniła swoje zachowanie. Możesz jej powiedzieć, że Ci z tego powodu przykro i po prostu psuje tym waszą przyjaźń. Jeśli uda Ci się jej to powiedzieć w cztery oczy, to fajnie. Jeśli nie, równie dobrze możesz jej to napisać, ale delikatnie. Bazuj na swoich emocjach, zamiast ją krytykować i obwiniać. Potem myślę, że powinnaś przystopować. Zacznij umawiać się z innymi koleżankami. Jeśli ona przyjdzie - fajnie, nie udawaj obrażonej, ale powinnaś jej pokazać, że nie może z Tobą tak pogrywać i kolegować się tylko wtedy, kiedy jest jej to na rękę. Przyjaciele powinni być szczerzy i być przy nas zawsze. Nie stawiaj jej ponad siebie. Twoje uczucia i potrzeby są najważniejsze. Jej zachowanie jest po prostu niedojrzałe. Moja rada: wyraź, co o tym sądzisz, a potem czekaj na jej ruch, ale jednocześnie nie zamykaj się w domu. Wychodź po prostu z innymi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Co mam zrobić gdy moja przyjaciółka dziwnie się zachowuje ?
Trzy dni temu było ekstra, a teraz jej "odwaliło"? Czyli cała ta sytuacja trwa te 3 dni, czy dłużej?
Jak trzy dni, to bym uznała, że trzeba przeczekać - każdy może czasem nie mieć ochoty na towarzystwo. Jak dłużej, to bym się zastanowiła czy pojawił się jakiś konflikt między nami, jakaś zazdrość (o chłopaka, o koleżanki, o szkołę, o jakąś rzecz). Jeśli nic takiego nie było, to możliwe też, że zwyczajnie znajomość powoli przestaje jej odpowiadać, tak czasami bywa. Nie zapytałaś jej o co chodzi, dlaczego nie chce już spędzać razem czasu i Cię unika? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.