![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Poród w krakowskim szpitalu
Witam
![]() Zakładam ten wątek, bo chciałabym się dowiedzieć coś na temat krakowskich szpitali. A dokładniej w którym z nich jest dobrze rodzić? Najbardziej interesowałyby mnie opinie na temat Szpitala Żeromskiego i Rydygiera oraz Ujastek. Jestem z okolic Krakowa i akurat te lokalizacyjnie najbardziej by mi odpowiadały. Będę wdzięczną też za opinie na temat lekarzy i położnych tam pracujących. Szczególnie zależy mi na poleceniu jakiegoś dobrego lekarza do, którego mogłabym chodzić prywatnie i który ewentualnie byłby przy porodzie. Świadoma jestem tego po przeglądaniu forum, że temat się ten powtarzał ale czas biegnie nie ubłagalnie, wizażanki się zmieniają i myślę że warto było ponowić go i jeszcze raz wymienić się cennymi radami. Za wszystkie już z góry serdecznie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poród w krakowskim szpitalu
Jeszcze raz ponawiam pytanie. Mam nadzieje ze ktoras z was znajdzie czas na odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała Kopernika albo Ujastek
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Jeszcze raz zwracam sie z prosba o informacje dot. Żeromskiego, Rydygiera, Ujastek.☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie rodziłam, jestem dopiero w 2 miesiącu więc w tym Ci pomóc nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To gratuluje serdecznie 😊 Czytalam cos o tym dr ktorego polecilas ale ma dosc drogie wizyty. 250 zl za wizyte to dla mnie za drogo. Ja mam blizej do tych szpitali w Hucie dlatego sie bardziej nimi interesuje. Co do Kopernika tez rozwazalam ale ostatnio przegladam duzo wpisow na roznych forach i spotkalam wiele negatywnych opinii, ze jakosc uslug znacznie spadla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bede miala jeszcze prosbe. Czy moglabys podac nazwisko lekarza do ktorego chodzila kuzynka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Moje 3 bardzo dobre koleżanki (w tym jedna dwukrotnie) rodziły u Narutowicza i były bardzo zadowolone. Jedna z dziewczyn mówiła, że mają dobre wyposażenie i warunki porodu bardzo komfortowe, ale szczegółów nie pamiętam. Widziałam oddział dla ciężarnych i warunki od strony wizualnej wydają się być bardzo dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja siostra rodzila w Rydgierze jeszcze jedna osoba z rodziny tez tam dwojke rodzila. Obydwie mialy lekarke ktora przyjmowala prywatnie i miala sie nimi zajac jesli trafi sie ze bedzie wtedy na dyzurze. U siostry byla, owszem... Zainteresoeania nie wykazala. Wrecz przeciwnie. U kuzynki nie trafila sie na dyzurze. Poza ta lekarka sa w miare zadowolone. Warunki w salach sredniej jakosci i podobne po porodzie niechetnie pomagaja mlodym mamom. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Moja dobra znajoma rodziła w rydygierze. Chwalila sobie. Wiadomo zależy gdzie na jaki personel się trafi. Zastanawiała się miedzy tym szpitalem a siemiradzkim, ale w końcu poszła do tego pierwszego. Po pierwsze , jak to stwierdziła, w siemiradzkim są różne układy i ukladziki, po drugie jej położna pracuje akurat w rydygierze. Z jej opowieści wynika, że babka konkreta i zna się na rzeczy, (znajoma miała duże problemy z porodem i bardzo jej pomogła) niestety nie jest tania. Jak jesteś zainteresowana to na pw mogę podać namiar
![]() Lekarza gin też mogę polecić. Sama do niego chodzę. Ale niestety nie wiem, w którym szpitalu przyjmuje :/ musialabys się dowiedzieć. ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jest taka baza z opiniami o szpitalach - http://www.gdzierodzic.info/ może coś znajdziesz dla siebie.
Najważniejsze, to nie jest wybrać sobie lekarza do porodu. Jeśli Twoja ciąża jest bez komplikacji, to pojawi się na 5 minut (2 na badanie i 3 na poród) i tyle go będziesz widzieć... Najważniejsza przy porodzie jest położna. To ona będzie z Tobą cały czas czy będziesz rodzić 5 godzin czy 12. To dzięki niej możesz przejść poród lepiej lub gorzej. Nie dzięki lekarzowi, który się nie pojawia. Najważniejsze, to jest zadać sobie pytanie, czego oczekujesz, jak chciałabyś żeby wyglądał Twój poród. Czy chcesz móc się ruszać w trakcie porodu, wejść pod prysznic/do wody, czy chcesz rodzić w pozycji jaką sobie wybierzesz czy jest Ci to obojętne. Czy chcesz być unieruchomiona pod KTG cały czas czy wolisz posiedzieć na piłce? Czy chcesz poradzić sobie z bólem czy wolisz znieczulenie. Dużo rzeczy o przebiegu porodu możesz dowiedzieć się ze strony fundacji Rodzić po Ludzku, są też zakładki na stronie GdzieRodzić. Jeśli będziesz umiała odpowiedzieć sobie na te i inne pytania i będziesz wiedziała czego chcesz, to napisz tutaj, postaram się pomóc. Znam większość krakowskich szpitali "od wewnątrz" ze względu na studia, mogę pomóc i doradzić, ale nie da się polecić szpitala nie wiedząc jak chcesz rodzić. Bo każda kobieta oczekuje czegoś innego i z innych rzeczy będzie zadowolona ![]() Nowa krakowska fundacja Polekont organizuje spotkanie w Krakowie w tą środę "Pozytywnie o porodzie", można to też wykorzystać jako sposób na dowiedzienie się czegoś o ciąży, porodzie itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polozna ok, tez istotne, ale lekarz ginekolog -poloznik prowadzacy ciaze, pracujacy w szpitalu, bedacy na dyzurze .... nie odbiera dzieci? Zawsze to musi byc polozna... tylko i wylacznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
W sierpniu zostałam szczęśliwa Mamuśką Antosia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na znanylekarz tym portalu... ma malo przychylnych opinii, ale zdaje sobie sprawe ze sa one czasem na wyrost. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Chcialabym prosic was rowniez o opinie o 3 lekarzach: - dr Edyta Olesiak -Cyganik - dr Janusz Hejnar - dr Magdalena Kołacz Jesli ktos leczyl sie u nich, prowadzil ciaze. W jakim szpitalu pracuja i kogo z nich warto wybrac. Napiszcie rowniez czy porodowka w Żeromskim po remoncie robi naprawde wrazenie i jest tam wysoki standard? Edytowane przez kikona900 Czas edycji: 2015-02-09 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Co prawda nie rodziłam, ale leżałam na patologii ciąży po laparoskopii w Ujastku i opieka jest tam naprawdę dobra.
Leżały ze mną np. kobiety po cesarkach i pielęgniarki bardzo troskliwie się nimi zajmowały. Inne kobiety w szpitalu też bardzo chwaliły tą placówkę.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Znacie moze dobrego ginekologa i endokrynologa w jednym?
Kiedy tzn. wszyscy odpowiadaja jak najszybciej... mam sie udac do endokrynologa aby zwiekszyl dawke w zwiazku z ciaza. Usg u lekarza mozna podobno po miesiacu od zaplodnienia zrobic aby dalo jakus wynik. Lecze sie na tarczyce i zazywam euthyrox. Moje pytanie czy mam wczesniej zrobic badanie z krwi i odrazu do endokrynologa czy czekac na potwierdzenie u ginekologa. Prosze o odpowiedzi bo gdyby to byla ciaza chce jak najlepiej dla maluszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jedyny gin.- endo. o dobrych opiniach, jakiego znam, to dr Tomasz Bereza
![]() Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2015-02-09 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja byłam u szlachcica. On jest ginekolog- endo
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Prosze rowniez o pomoc na temat wizyty u endokrynologa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie odnosnie lekarzy. Szczegolnie zalezy mi na opiniach o dr Hejnar?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, myślę, że na szpitalach panują straszne układy. I fakt, może zdarzyć się tak, że będąc od danego lekarza w danym szpitalu będziesz traktowana lepiej. Ale jeśli nie będzie go na dyżurze, to to, czy u niego byłaś, raczej nic nie zmienia. Położne raczej nie są tutaj w Krakowie takie, żeby kogoś bardziej faworyzować (chyba, że to czyjaś rodzina albo ktoś sławny - niestety, smutne ale prawdziwe). Raczej są ogólnie miłe, pomocne. Wydaje mi się, że czasem zła opieka, to wyjątek. Tak, jeśli Twój poród jest naturalny i niepowikłany, lekarz NIC przy nim praktycznie nie robi. To położna przychodzi kontrolować tętno dziecka, to położna sprawdza jakie masz rozwarcie, to położna pokazuje co robić żeby mniej bolało. Lekarz ewentualnie zleci leki. To położna przyjmuje poród Twojego dziecka, to ona się później opiekuje Tobą i dzidziusiem. W zależności od szpitala, albo szyje Cię lekarz albo położna. Obydwoje mogą to zrobić. To z położną będziesz współpracować przy porodzie, dobrze poznać jakieś położne z danego szpitala i przekonać się czy Ci odpowiadają. Jak dla mnie najważniejsza byłaby dobra opieka w ciąży ze strony i położnej i lekarza. Nie wiem czy osobiście zależałoby mi aż tak, żeby mieć lekarza z danego szpitala, skoro to z położną rodzisz. W mojej opinii to aż tak dużo nie zmienia w trakcie samego porodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.