|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nowa fryzura pilnie poszukiwana
Chciałabym zmienić coś w wyglądzie swojej czupryny, a nie chcę decydować u fryzjera. Więc proszę o jakieś sugestie.
Zdjęcie nie jest najnowsze, teraz mam znacznie dłuższe włosy (mniej więcej do pasa; są gęste, kręcone od spodu i mają tendencję do puszenia się), ale poza tym nic się nie zmieniło. Z góry dziekuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: Nowa fryzura pilnie poszukiwana
Witaj
![]() Na twoim miejscu,wlosy bym lekko wycieniowala zeby nabraly lekkosci i dodala jasnych refleksow,lub nalozyla farbe ciemny blad.Pozdrawiam ![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj skad ja znam takie wlosy...tyle,ze moje po eksperymentach u fryzjera siegaja teraz za ramiona...
Co do nakladania farby ciemny blond-uwazam,ze to sredni pomysl,bo takie krecone wlosy sa zazwyczaj mocno suche i dosc lamliwe.Sama rozjasnilam wlosy majac kolor wyjsciowy podobny do twojego i niestety,mimo intensywnej pielegnacji, bardzo to im zaszkodzilo.Poza tym rozjasnianie czesto podwoduje,ze skret takich wlosow mocno sie rozluznia i w efekcie nie tylko trudno ladnie je wymodelowac to jeszcze wygladaja sianowato.Jesli juz farbowanie to delikatnie jasniejsze pasma-takie swietliste refleksy-jakby na wewnetrzych warstwach.Beda delikatnie rozjasniac fryzure,bedzie sie cos tam w tych wlosach dzialo,a jednoczesnie nie beda to takie "dajace po oczach"pasemka. Mysle,ze niezlym pomyslem byloby wycieniowanie i wystopniowanie wlosow, dzieki temu beda lzejsze,a skret ladnie sie uwypukli.Poza tym, dzieki cieniowaniu mozna uzyskac efekt warstwowowsci-loczki beda sie ukladac kaskadowo,dosc rowno na calej dlugosci wlosa. Wycieniowanie przy buzi sprawiloby,ze fryzura bedzie pelniejsza i lekka. Co do grzywki to postawialbym na grzywke lekko skosna,dosc delikatna-taka,ktra przykryje czesc czola,ladnie stopi sie z bokiem fryzury,a jednoczesnie nada uczesaniu lekkosci i uwypukli oczy. Jesli potrzebujesz duzej zmiany to moze sciecie wlosy z dlugosci-pozostawienie fryzurki dluzszej z tylu-powiedzmy takiej za linie lopatek i krotszej z przodu-poprzez stopniowanie i cieniowanie przy buzi.Osobiscie jednak nie scinalabym takich ladnych,napewno dluugo hodowanych wlosow-mysle,ze sa twoim ogromnym atutem i napewno przyciagaja uwage.Chyba lepiej niz na zdecydowane ciecie postawic na porzadne wycieniowanie i nadanie ksztaltu oraz na dobre kosmetyki pielegnujace. W koncu nic tak nie zdobi kobiety niz dlugie,piekne,zadbane wlosy,blyszczace w sloncu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() Radykalnie ścianć ich nie będę, bo zawsze chciałam, żeby były długie ;] Fryzura na fotce to był wypadek... Jeszcze pytanko... możecie polecić jakiś dobry szampon do włosów, odżywkę albo inny specyfik na przesuszone końcówki? Poza tym strasznie mi się puszą i nie bardzo wiem jak je zawojować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dobre efekty daje zachwalane przez dziewczyny serum na końcówki Avonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.