|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() OC 35 jako antykoncepcja
Cześć dziewczyny! czy ktoś tu z obecnych brał tabletki OC 35 tylko w ramach antykoncepcji?
Edytowane przez madziu98lQa Czas edycji: 2016-12-29 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: OC 35 jako antykoncepcja
Cytat:
Gdybyś chciała te tabletki wyłącznie jako anty to byłoby to niewskazane. Pytanie napisane capslockiem jest źle sformułowane. Chodzi Ci skuteczność.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Fakt, pytanie źle sformułowałam. Chodziło mi o ich skuteczność jako sama antykoncepcja. Mam problemy z włosami bo wypadają od kilku msc strasznie (łysy przedziałek na czubku głowy) ale podkreślałam lekarzowi, iż chcę ANTYKONCEPCJĘ bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń, lecz ten zapewniał mnie, że te tabletki takie są
(mocna dawka hormonów) i że nie mam się czym martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro az tak wypadaja Ci wlosy, to zamiast brac antykoncepcje i liczyc, ze problem minie, poszukaj przyczyny. Nie masz problemow hormonalnych? Tarczyca itp.?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Co do tabletek... przez pierwsze 3 miesiace moga dziac sie dziwne rzeczy, zmienianie tabletek co miesiac nie jest za dobre. Sytuacja sie unormuje dopiero po 3 miesiacach brania tabsow. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Przyczyny właśnie nie znaleziono w tym rzecz. Wypadają mi tak włosy od września 2015r. Miałam już robione masę badań, na tarczycę przede wszystkim 2x, także nawet nie wiem do jakiego już lekarza się wybrać, aby zrobić kolejne badania, gdyż te są wszystkie w "normie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
2,56, TSH właśnie miałam w normie. Fakt, moja mama jest po 2 operacji usunięcie tarczycy, gdyż chorowała na to oraz moja siostra ma już niedoczynność tarczycy, lecz z moich badań wynika, że nie mam z tym problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No coz, zalezy
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
właśnie wczoraj dermatolog przepisała mi cynk i resztę witamin jak i biotebal + specjalna wcierka na zamówienie do włosów i kazała czekać z 4 msc na efekty. A o OC35 pytam, gdyż chcę je stosować jako antykoncepcję bez dodatkowych zabezpieczeń i chciałam się dowiedzieć czy po nim Panie zachodziły w ciążę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- OC-35 mogą być z powodzeniem stosowane jako doustna antykoncepcja hormonalna, o to się nie ma co martwić (pod warunkiem, że tabletki są przyjmowane zgodnie z ulotką).
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
FT3 i FT4 również miałam badane i w porządku. Oczywiście biorę tabletki regularnie co do godziny. O żadnej nie zapominam, gdyż mam nastawiony budzik.
Czyli stosując je jako antykoncepcję bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia mogę być spokojna? Nie rozumiem opinii innych, że jako samą antykoncepcję nie powinno się ich stosować. Dlaczego? rozumiem, że są na cerę oraz wypadanie włosów - ale to dlatego, że są tak silne nie powinno się ich stosować jako samą antykoncepcję, czy są tak nieskuteczne przy samej antykoncepcji? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Chatul, dziękuję bardzo za odpowiedź! właśnie to mnie zastanawiało, że tak wiele ludzi na innych forach wypowiadało się o tym, iż ich lekarze powiedzieli, że te tabletki są mało skuteczne, dlatego nie byłam w 100% pewna. Teraz chyba jednak wrócę do OC 35 skoro są skuteczne jako antykoncepcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.