proszę o jasną odpowiedz, bo chyba nie rozumiem:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-23, 17:01   #1
Viola16
Raczkowanie

GG do Viola16

proszę o jasną odpowiedz, bo chyba nie rozumiem:(

Witam Jestem bardzo szczupkla osoba. Chcialabym jakos zwiekszyc mase miesniowa nozek (zarowno lydki i uda) i pupy... Myslalam o steperze (na najwiekszym obciazeniu). Czytajac juz istniejace wątki troszke się zamotalam (zeby nie bylo ze mi sie nie chcialo w wyszukiwarce poszukac ) No bo w niektorych przypadkach polecany jest steper na spalenie tluszczyku (a tego nie chce). I jak to w koncu jest?? Czy zeby 'pogrubic' nózki i pupe mozna stepera uzywac?? czy lepiej wykonywac inne cwiczonka?? Bo nie chcialabym zeby mi nogi jeszcze bardziej schudly:/
Viola16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 17:09   #2
Femininity
Rozeznanie

Dot.: proszę o jasną odpowiedz, bo chyba nie rozumiem:(

Cytat:
Napisane przez Viola16
Witam Jestem bardzo szczupkla osoba. Chcialabym jakos zwiekszyc mase miesniowa nozek (zarowno lydki i uda) i pupy... Myslalam o steperze (na najwiekszym obciazeniu). Czytajac juz istniejace wątki troszke się zamotalam (zeby nie bylo ze mi sie nie chcialo w wyszukiwarce poszukac ) No bo w niektorych przypadkach polecany jest steper na spalenie tluszczyku (a tego nie chce). I jak to w koncu jest?? Czy zeby 'pogrubic' nózki i pupe mozna stepera uzywac?? czy lepiej wykonywac inne cwiczonka?? Bo nie chcialabym zeby mi nogi jeszcze bardziej schudly:/
ja za duzo nie ćwicze, więc nie jestem ekspertem(z takimi pytaniami skieruj sie najlepiej do suzany albo do szebki bo oni sie dobrze na tym znają). Mysle, ze możesz cwiczyc na steperze bo coprawde tłuszczyk sie spala ale mieśnie sie wyrabiaja w efekcie tego masy mięśniowej przybedzie i zastąpi ona tłuszczyk....myśle tez(hmm myśle jak mysle...bardziej to wyczytałam na forum), że na wyrobienie mięśni są dobre wszelkie ćwiczenia siłowe...ale jakie to to już musisz zadać pytanie osobom, które ci podałą wyżej
powodzenia
Femininity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 17:12   #3
Viola16
Raczkowanie

GG do Viola16

moze zechca mi tu odpowiedziec w razie czego bede 'meczyc' jakos dalej
Stary 2006-01-23, 17:22   #4
szebka
Raczkowanie

Na początku trzymaj link do ćwiczeń na nóżki i pupe http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.htm
Steper jak każdą "maszynke" na siłowni można używać w dwojaki sposób, wykonując mało powtórzeń z dużym obciążeniem i długimi przerwami budujesz tzw. masę, Używając na odwrót małe ciężary i dużą ilość powtórzeń przy tym 30-60sekund przerwy spalasz tłuszczyk i rzeźbisz ciałko. Więc jak masz problem z wielkością nóżek to pora na zwiększenie ciężaru. Nie mówie o jakiś ekstremalnych itp. takich w miare żebyś wykonała od 12 do 4 powtórzeń. Steper może ładnie ci rozbudować nóżki, odpowiednio stosowany i jeśli masz jeszcze regulacje obciążenia to na pewno możesz rozbudować mięśnie. Najlepszym ćwiczeniem na nóżki są przysiady ze sztangą, najlepiej je wykonywać na suwnicy, jak sie zdecydujesz moge ci opisać dokładniej jak ćwiczyć żeby nie rozbudować np. mięśni wewnętrznych ud itp. które u dziewczyn nie wyglądają ładnie Za spalanie tłuszczyku odpowiada intensywność ćwiczeń więc głowa do góry i ułóż sobie plan z podanego linku. http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Edytowane przez szebka
Czas edycji: 2006-01-23 o 17:48
szebka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 17:36   #5
Astra
Rozeznanie

Hmm a ja ne widze zdjec z tej strony ktora podales :/
Astra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 17:48   #6
szebka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Astra
Hmm a ja ne widze zdjec z tej strony ktora podales :/
A TERAZ >>>
Stary 2006-01-23, 17:53   #7
Astra
Rozeznanie

No lepiej,lepiej
Astra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 17:56   #8
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

A ja dodam, że Inch jest rewelacyjna w ćwiczeniach na nóżki

Viola w Twoim przypadku istotna może okazać się dieta, moim zdaniem to od niej bardziej zależeć może czy Twoje nogi się rozbudują czy też wręcz przeciwnie (weź również pod uwagę wskazówki zaproponowane przez szebkę). Staraj się jeść 5 posiłków dziennie, zwróć szczególną uwagę na posiłek potreningowy (nie wiem po co to piszę - pewnie to wiesz) Przepraszam, że rzucę takim linkiem, ale strasznie się spieszę http://www.sfd.pl/Search.asp?wczym=t...h=potreningowy mam nadzieję, że będzie działał. Dodam tylko do siebie, że ja osobiście staram się lekko zmniejszać proporcję węglowodanów do białek.

Powszechnie uważa się, że najlepszym sposobem na rozbudowanie ud są przysiady z obciążeniem i mogę to potwierdzić

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 00:30   #9
Viola16
Raczkowanie

GG do Viola16

dziękuję bardzo za wszystkie wskazówki zabieram sie za siebie pewnie jeszcze nieraz bede glowe zawracac jutro pewnie bede znow o cos pytala m.in o plan cwiczen dziekuje jeszcze raz
Stary 2006-01-24, 00:33   #10
Viola16
Raczkowanie

GG do Viola16

Suzano a co do tych informacji (dla kogos wtajemniczonego oczywistych jak np. o posilku potrenningowym ) to moga byc one dla mnie czasami zupelna nowascia bo w sumie nie jestem jeszcze tak bardzo oczytana na temat cwiczenia i diet
Stary 2006-01-24, 13:35   #11
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Viola poczytasz i wszystko stanie się o wiele jaśniejsze, a wrazie wątpliwości pisz śmiało

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości