Włosy nie chcą się zafarbować + co zrobić z rozjaśniaczem w sprayu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-29, 14:56   #1
tereska21
Raczkowanie

Włosy nie chcą się zafarbować + co zrobić z rozjaśniaczem w sprayu

Witajcie.
Kiedyś rozjaśniałam włosy, potem je zafarbowałam sama i znów u fryzjerki z miesiąc temu (zrobiła mi ciemną górę i jasny blond z dołu - niby miało być sombre ale wyszło sztucznie). Chciałam zrównać sobie ten kolor i zafarbowałam Garnier Olia 7.13 ciemny beżowy blond i wyszły brązowe i to bardzo. Troszkę udało mi się wypłukać ten ciemny kolor i dziś chciałam zafarbować na jaśniejszy blond a dokładnie Garnier 80 jasny naturalny blond. Po 25 min jak pisze w instrukcji zmylam farbę i ... włosy mają taki sam odcień jak przed farbowaniem. Patrząc na próbki oczekiwanego koloru jestem wręcz zdziwiona. Dalej mam ciemne włosy. Dlaczego??

I druga sprawa, kupiłam sobie rozjaśniacz Ultimate blond firmy Schwarzkopf (kiedyś idealny kolor uzyskałam rozjaśniając sama włosy rozjaśniaczem tej firmy tylko w niebieskim opakowaniu). Teraz już nie było w sklepie niebieskiego więc kupiłam biały. Po jednym zastosowaniu włosy były tak matowe jak nigdy jeszcze w życiu nie miałam. Troszkę dostało mi się go na ręce i tak okropnie piekło że on naprawdę musi być mocny. Po 1 aplikacji pojawiły się fajne refleksy ale chciałabym ten swój niewydarzony brąz rozjaśnić skoro farbą się nie da. Mogę np. ten spray zmieszać z odżywką i nałożyć na włosy i zmyć? Czy dodać go do czegoś innego co również pomoże mi je trochę delikatnie rozjaśnić ale aż tak bardzo nie zniszczy?
tereska21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-29, 15:24   #2
ni_cola
Raczkowanie

Dot.: Włosy nie chcą się zafarbować + co zrobić z rozjaśniaczem w sprayu

Cytat:
Napisane przez tereska21 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Kiedyś rozjaśniałam włosy, potem je zafarbowałam sama i znów u fryzjerki z miesiąc temu (zrobiła mi ciemną górę i jasny blond z dołu - niby miało być sombre ale wyszło sztucznie). Chciałam zrównać sobie ten kolor i zafarbowałam Garnier Olia 7.13 ciemny beżowy blond i wyszły brązowe i to bardzo. Troszkę udało mi się wypłukać ten ciemny kolor i dziś chciałam zafarbować na jaśniejszy blond a dokładnie Garnier 80 jasny naturalny blond. Po 25 min jak pisze w instrukcji zmylam farbę i ... włosy mają taki sam odcień jak przed farbowaniem. Patrząc na próbki oczekiwanego koloru jestem wręcz zdziwiona. Dalej mam ciemne włosy. Dlaczego??

I druga sprawa, kupiłam sobie rozjaśniacz Ultimate blond firmy Schwarzkopf (kiedyś idealny kolor uzyskałam rozjaśniając sama włosy rozjaśniaczem tej firmy tylko w niebieskim opakowaniu). Teraz już nie było w sklepie niebieskiego więc kupiłam biały. Po jednym zastosowaniu włosy były tak matowe jak nigdy jeszcze w życiu nie miałam. Troszkę dostało mi się go na ręce i tak okropnie piekło że on naprawdę musi być mocny. Po 1 aplikacji pojawiły się fajne refleksy ale chciałabym ten swój niewydarzony brąz rozjaśnić skoro farbą się nie da. Mogę np. ten spray zmieszać z odżywką i nałożyć na włosy i zmyć? Czy dodać go do czegoś innego co również pomoże mi je trochę delikatnie rozjaśnić ale aż tak bardzo nie zniszczy?
1. uzywalam tej farby i faktycznie trzeba trzymać dluzej niz prodcent mówi, aby uzyskać kolor, ale dziwne, że nic nie widać..
2. chyba to zbyt ryzykowne i tak, tyle ingerencji ze włosach w tak krótkim czasie.. ale to tylko moje zdanie, ja bym się bała.. poczekała trochę, a najlpiej pójść do lepszego fryzjera?
ni_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-29, 20:26   #3
201607040946
Konto usunięte

Dziwi mnie, że byłaś zdziwiona, bo poziom 8 nie rozjaśni farby z poziomu 7.

Co do rozjaśniacza - to jest proszek+oksydant? Rozcieńcz oksydant wodą, będziesz miała niższe stężenie.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 11:55   #4
marendale
Przyczajenie

Bardzo często kupując farbę okazuje się że nie rozjaśnia ona włosów tak jakbyśmy chcieli. Dlatego należy dobrze się zastanowic przed zakupem.
marendale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 17:30   #5
SceneQueene
Zakorzenienie

Abo farba farby nie rozjaśni, podstawowa zasada...

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 10:25   #6
LindaB33333
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,
mój naturalny kolor włosów to blond na poziomie 7.
Zawsze chciałam mieć bardzo jasny blond. Ostatnio koleżanka poleciła mi farbę na poziome 11, która rozjaśnia włosy do 5 tonów. Za pierwszym kolor nie wyszedł, aż tak fajnie jak chciałam, ale przy drugim farbowaniu zadziała się magia! Od tamtej pory używam tylko farb profesjonalnych
A Wy macie jakieś ulubione produkty profesjonalne? Chętnie wypróbuję coś nowego, poleconego ^^
LindaB33333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 15:31   #7
tereska21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LindaB33333 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
mój naturalny kolor włosów to blond na poziomie 7.
Zawsze chciałam mieć bardzo jasny blond. Ostatnio koleżanka poleciła mi farbę na poziome 11, która rozjaśnia włosy do 5 tonów. Za pierwszym kolor nie wyszedł, aż tak fajnie jak chciałam, ale przy drugim farbowaniu zadziała się magia! Od tamtej pory używam tylko farb profesjonalnych
A Wy macie jakieś ulubione produkty profesjonalne? Chętnie wypróbuję coś nowego, poleconego ^^

A jaka to dokładnie farba? I czy kolor wyszedł zbliżony do tego co na opakowaniu?
tereska21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 16:08   #8
LindaB33333
Raczkowanie

W farbach profesjonalnych nie ma wzorników na opakowaniu, niestety trzeba bazować na palecie kolorów. Ale tak, za drugim razem kolor wyszedł jak przedstawił producent na palecie. Mam odcień 11.20 z firmy Yellow od Alfaparf
Stary 2016-05-11, 23:06   #9
SceneQueene
Zakorzenienie

Alfaparf super farby! Podobnie jak Wella koleston, poziom 12 jest u nich rozjaśniajacy. Ja Ci mogę dużo fryzjerskich produktów polecić, zależy czego szukasz.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-12, 15:48   #10
LindaB33333
Raczkowanie

A polecisz jakieś maski bez spłukiwania?
Póki co jestem fanką REVLON Uniq One 10w1 w czerwonym opakowaniu i Alfaparf odżywki bez spłukiwania nawilżającej
Stary 2016-07-21, 09:20   #11
wlosy_naturalnePL
Przyczajenie

Lepiej iść do profesjonalisty. Ja kiedyś tak eksperymentowałam co drugi miesiąc z kolorami i nie dość, że powypadało dużo włosków, to jeszcze te, co zostały były totalnie przypalone.
wlosy_naturalnePL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 10:14   #12
LindaB33333
Raczkowanie

Niestety z tymi profesjonalistami różnie bywa, czasem włos jeży się na głowie. Trudno znaleźć fachowca z pasją, który pomoże, a nie zrobi krzywdę. Dlatego czasem lepiej samemu kombinować
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości