|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Włosy nie chcą się zafarbować + co zrobić z rozjaśniaczem w sprayu
Witajcie.
Kiedyś rozjaśniałam włosy, potem je zafarbowałam sama i znów u fryzjerki z miesiąc temu (zrobiła mi ciemną górę i jasny blond z dołu - niby miało być sombre ale wyszło sztucznie). Chciałam zrównać sobie ten kolor i zafarbowałam Garnier Olia 7.13 ciemny beżowy blond i wyszły brązowe i to bardzo. Troszkę udało mi się wypłukać ten ciemny kolor i dziś chciałam zafarbować na jaśniejszy blond a dokładnie Garnier 80 jasny naturalny blond. Po 25 min jak pisze w instrukcji zmylam farbę i ... włosy mają taki sam odcień jak przed farbowaniem. Patrząc na próbki oczekiwanego koloru jestem wręcz zdziwiona. Dalej mam ciemne włosy. Dlaczego?? I druga sprawa, kupiłam sobie rozjaśniacz Ultimate blond firmy Schwarzkopf (kiedyś idealny kolor uzyskałam rozjaśniając sama włosy rozjaśniaczem tej firmy tylko w niebieskim opakowaniu). Teraz już nie było w sklepie niebieskiego więc kupiłam biały. Po jednym zastosowaniu włosy były tak matowe jak nigdy jeszcze w życiu nie miałam. Troszkę dostało mi się go na ręce i tak okropnie piekło że on naprawdę musi być mocny. Po 1 aplikacji pojawiły się fajne refleksy ale chciałabym ten swój niewydarzony brąz rozjaśnić skoro farbą się nie da. Mogę np. ten spray zmieszać z odżywką i nałożyć na włosy i zmyć? Czy dodać go do czegoś innego co również pomoże mi je trochę delikatnie rozjaśnić ale aż tak bardzo nie zniszczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy nie chcą się zafarbować + co zrobić z rozjaśniaczem w sprayu
Cytat:
2. chyba to zbyt ryzykowne i tak, tyle ingerencji ze włosach w tak krótkim czasie.. ale to tylko moje zdanie, ja bym się bała.. poczekała trochę, a najlpiej pójść do lepszego fryzjera? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że byłaś zdziwiona, bo poziom 8 nie rozjaśni farby z poziomu 7.
Co do rozjaśniacza - to jest proszek+oksydant? Rozcieńcz oksydant wodą, będziesz miała niższe stężenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Bardzo często kupując farbę okazuje się że nie rozjaśnia ona włosów tak jakbyśmy chcieli. Dlatego należy dobrze się zastanowic przed zakupem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Abo farba farby nie rozjaśni, podstawowa zasada...
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
mój naturalny kolor włosów to blond na poziomie 7. Zawsze chciałam mieć bardzo jasny blond. Ostatnio koleżanka poleciła mi farbę na poziome 11, która rozjaśnia włosy do 5 tonów. Za pierwszym kolor nie wyszedł, aż tak fajnie jak chciałam, ale przy drugim farbowaniu zadziała się magia! Od tamtej pory używam tylko farb profesjonalnych ![]() A Wy macie jakieś ulubione produkty profesjonalne? Chętnie wypróbuję coś nowego, poleconego ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaka to dokładnie farba? I czy kolor wyszedł zbliżony do tego co na opakowaniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W farbach profesjonalnych nie ma wzorników na opakowaniu, niestety trzeba bazować na palecie kolorów. Ale tak, za drugim razem kolor wyszedł jak przedstawił producent na palecie. Mam odcień 11.20 z firmy Yellow od Alfaparf
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Alfaparf super farby! Podobnie jak Wella koleston, poziom 12 jest u nich rozjaśniajacy. Ja Ci mogę dużo fryzjerskich produktów polecić, zależy czego szukasz.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A polecisz jakieś maski bez spłukiwania?
Póki co jestem fanką REVLON Uniq One 10w1 w czerwonym opakowaniu i Alfaparf odżywki bez spłukiwania nawilżającej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Lepiej iść do profesjonalisty. Ja kiedyś tak eksperymentowałam co drugi miesiąc z kolorami i nie dość, że powypadało dużo włosków, to jeszcze te, co zostały były totalnie przypalone.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Niestety z tymi profesjonalistami różnie bywa, czasem włos jeży się na głowie. Trudno znaleźć fachowca z pasją, który pomoże, a nie zrobi krzywdę. Dlatego czasem lepiej samemu kombinować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.