| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-01-23, 10:28 | #1 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | help - ponczo

wiem ze kilka tematów z wzorami na ponczo szydełkowe juz było, ale proszę o pomoc ! ! ! niesamowicie podoba mi sie to ponczo http://www.learntoknit.com/feb05_poncho.html może mi ktoś powiedzieć jak je się robi - znaczy wzór jak stworzyć takie dziurki (jestem początkująca na szydełku). Jak grube musi być szydełko ? już nie chodzi mi o ilość oczek zrobionych, bo to można metodą prób i błędów wywnioskować, ale proszę o odp na pyt jak sie robi te dziurki. dziękuję z góry   
				__________________ "Pytania są niebezpieczne, Nie ruszaj ich, będą spały. Zapytasz - zbudzisz, i znacznie więcej Niż myślisz pytań powstanie." J.C. | 
|     |   | 
|  2006-01-23, 11:06 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Dot.: help - ponczo

oczka łańcuszka przerabiasz chyba w ten sposób- słupek-oczko-oczko-slupek i od nowa- wtedy tworzą się większe przestrzenie pomiędzy slupkami i wychodzą takie dziurki.

| 
|     |   | 
|  2006-01-23, 13:03 | #3 | |
				 | 

Cytat: 
  właśnie 10 min temu sama do tego doszłam   a nie wiesz może z jakiej najlepiej włóczki zrobić to ponczo żeby się bardzo nie mechaciło (mehaciło?) ? 
				__________________ "Pytania są niebezpieczne, Nie ruszaj ich, będą spały. Zapytasz - zbudzisz, i znacznie więcej Niż myślisz pytań powstanie." J.C. | |
|     |   | 
|  2006-01-23, 15:23 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

a w wzor kwadrata czy jakis inny?

| 
|     |   | 
|  2006-01-23, 16:23 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Można kupić duże szpule nici typu kordonek- są grubsze i chudsze- a w przypadku wełny sądze że włóczka welurowa lub czesana

| 
|     |   | 
|  2006-01-23, 18:13 | #6 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 

__________________ "Pytania są niebezpieczne, Nie ruszaj ich, będą spały. Zapytasz - zbudzisz, i znacznie więcej Niż myślisz pytań powstanie." J.C. | ||
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.