Sam na zawsze - możliwe? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-31, 20:36   #1
jiub
BAN stały

Sam na zawsze - możliwe?

Póki co - bez wdawania się w szczegóły - pytanie:

Znacie/znałyście przypadek jakiegoś faceta który był cały czas sam, nikogo nie miał? Nie dlatego, że podjął taką decyzję, tylko dlatego że nikt go nie chciał?

Jeżeli nie znacie - czy wydaje się wam możliwa odpowiedź twierdząca na pytanie z tematu?

Edytowane przez jiub
Czas edycji: 2016-07-31 o 20:42 Powód: poprawki stylistyczne
jiub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 20:38   #2
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: Sam na zawsze - możliwe?

znam
Stary 2016-07-31, 20:41   #3
201701300916
Konto usunięte

Też znam. Nawet więcej niż jednego.
Z tym, że to chłopaki bardzo wybrzydzający.
201701300916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 20:42   #4
jiub
BAN stały

zakonna - co z nim jest nie tak?
ale abstrahując od wybrednych?
jiub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 20:49   #5
aleks_90
Zadomowienie

Też znam ma 32 lata . Drugi był sam do 26 r.ż., Trzeci miał kolezanki do seksu ale w zwiazku nie był ( 27 lat)
Dlaczego:
* strach przed kobietami, problemy z matką/dzieciństwo, skupiony tylko na sporcie/siłowni/studiach(2)
* nieśmiałość (3) (1)
* "A po co? Mam Komputer" (1)
* skupiony tylko na sobie, opowiadajacy tylko o sobie (3)

Jednak według mnie najbardziej walniety jakiego poznałam to był taki co miał dziewczyne 1,5 roku - zwiazek na odległosc i był po rozstaniu. Widziałam w nim same wady żadnych zalet. Facet bez ambicji, maruda, natretny, do tego prostak.
Wiesz prawda jest taka że czasem to czy ktos jest sam to moze być wywołane jedynie niesmiłoscia a tak to całkiem fajny facet. Znam takich kilku To że jest w zwiazku wcale nie oznacza że taki z.aje.bis.ty sprawdzone

Edytowane przez aleks_90
Czas edycji: 2016-07-31 o 21:04
aleks_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 20:52   #6
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez jiub Pokaż wiadomość
zakonna - co z nim jest nie tak?
ale abstrahując od wybrednych?
dość dużo jest nie tak. Specyficzna choroba, podejście do życia spowodowane różnymi okolicznościami. Status materialny i warunki mieszkaniowe.
Nie chcę wdawać się w szczegóły.
Stary 2016-07-31, 21:29   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja znam takiego, 30 lat. Co z nim jest nie tak? Kilka różnych rzeczy. Relacje rodzinne (choroba od dziecka, nadopiekuńczy rodzice), wygląd, dość specyficzna osobowość i poczucie humoru. Osobiście go lubię, ale nawet mnie, a znam go już kilka lat, czasem jego teksty potrafią totalnie zażenować albo skonsternować. A co dopiero potencjalną kandydatkę na dziewczynę.
Plus on żyje komputerem i grami, twierdząc, że to mu wystarczy do szczęścia i po co mu kobieta.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-31, 22:09   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Moj chlopak opowiadal mi o koledze, ktory w koncu znalazl sobie dziewczyne, ale i tak z nia zerwal, bo stwierdzil, ze woli poswiecic sie w pelni komputerom.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Wg mnie mozna byc cale zycie samemu, ale nie dlatego, ze nikt danej osoby nie chce, tylko przez pewne wydarzenia zyciowe np. rozstanie, potem poswiecenie sie pracy, zamkniecie sie w 4 scianach, uzaleznienie, ktore prowadzi do alienacji, brak nowych ludzi w zyciu itp.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-31, 22:33   #9
kotschrodingera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jiub Pokaż wiadomość
Póki co - bez wdawania się w szczegóły - pytanie:

Znacie/znałyście przypadek jakiegoś faceta który był cały czas sam, nikogo nie miał? Nie dlatego, że podjął taką decyzję, tylko dlatego że nikt go nie chciał?

Jeżeli nie znacie - czy wydaje się wam możliwa odpowiedź twierdząca na pytanie z tematu?
Pewnie, że jest to możliwe. Nie znam akurat osoby o której mogę powiedzieć, że "na zawsze", znam natomiast faceta, który jak dotąd (do okolic 40chy) nie był w żadnym związku.

Jeśli Twoje pytanie ma być szukaniem scenariusza dla siebie, to znam dużo więcej osób które w pierwszy związek weszły już po tym, kiedy same na sobie postawiły krzyżyk, a otoczenie przypięło im łatki starych kawalerów. Nie ma reguły, że jak dotąd nie spotkałeś, to nie spotkasz, i nie ma też takiej, że skoro miałeś dotąd jakieś powodzenie, będziesz mieć je zawsze.
kotschrodingera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 08:59   #10
201610130935
Konto usunięte

Znam jeden taki przypadek. Koleś urodził się kaleką - kuleje. Ma 35 lat, dalej mieszka z mamą. Brak ambicji - nie poszedł na studia, nie zrobił jakiegoś kursu/szkoły, a zarazem nie chciał "pracować jak murzyn za najniższą krajową", w końcu znalazł jakąś pracę, ale nie ma w nim pragnienia rozwoju, czy dążenia do jakiś przyzwoitych zarobków. No i ...osobowość - bardzo inteligentny, dobry rozmówca, ale jest dziwnym człowiekiem - upartym, mega czepliwym, ciężkim do zadowolenia, czasami agresywnym. Plus, potrafi od niego trochę śmierdzieć - jakby nie używał dezodorantu. Z wyglądu - mega zaniedbany. Nie jest piękny ani wysoki, ale jakby o siebie zadbał, to wyglądałby ok. Jak widać, wyjątkowe nagromadzenie cech, zniechęcające kobiety.
201610130935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 09:03   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez CzerwonaArcyksiezniczka Pokaż wiadomość
Znam jeden taki przypadek. Koleś urodził się kaleką - kuleje. Ma 35 lat, dalej mieszka z mamą. Brak ambicji - nie poszedł na studia, nie zrobił jakiegoś kursu/szkoły, a zarazem nie chciał "pracować jak murzyn za najniższą krajową", w końcu znalazł jakąś pracę, ale nie ma w nim pragnienia rozwoju, czy dążenia do jakiś przyzwoitych zarobków. No i ...osobowość - bardzo inteligentny, dobry rozmówca, ale jest dziwnym człowiekiem - upartym, mega czepliwym, ciężkim do zadowolenia, czasami agresywnym. Plus, potrafi od niego trochę śmierdzieć - jakby nie używał dezodorantu. Z wyglądu - mega zaniedbany. Nie jest piękny ani wysoki, ale jakby o siebie zadbał, to wyglądałby ok. Jak widać, wyjątkowe nagromadzenie cech, zniechęcające kobiety.
Ale, jak to najczęściej bywa w takich przypadkach, wiele tych cech to rzeczy zależne od samego pana
Stary 2016-08-01, 09:51   #12
201610130935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
Ale, jak to najczęściej bywa w takich przypadkach, wiele tych cech to rzeczy zależne od samego pana

Dokładnie. On do dzis uważa, że jego kalectwo to problem.
Stary 2016-08-01, 10:11   #13
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Czyli to, że kuleje jest najmniej ważne wobec lenistwa, życia mrzonkami, oślego uporu, braków w higienie osobistej. A że inteligentny? Czasami lepiej być totalnie "prostym", ale pracowitym i z pomysłem na życie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 10:40   #14
201610130935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Czyli to, że kuleje jest najmniej ważne wobec lenistwa, życia mrzonkami, oślego uporu, braków w higienie osobistej. A że inteligentny? Czasami lepiej być totalnie "prostym", ale pracowitym i z pomysłem na życie.

O kuleniu wspomniała, bo to jego "zwalacz win" typu "kobiety mnie nie lubią, bo kuleje" albo "pracy nie znalazłem, bo jestem kaleką". Innych swoich was nie widzi albo je umniejsza typu "Może i mógłbym, ale po co skoro kuleje". Akurat kalectwo to jego najmniejszy problem, gorzej z resztą.

O inteligencji wspomniałam, bo wyróżnia go mocno i stanowi duży kontrakt do reszty jego osoby. To świetny rozmówca, ma dużą wiedzę, ale jest niesamowicie nieżyciowy. Większośc osób, która go zna, tak go opisuje: "Inteligenty chłop, a zarazem tak ograniczony".

Nigdzie, nie pisałam, że inteligencja jest mega kluczowa. Znam osoby, przeciętne intelektualnie, a mające własne firmy, pasje i rodziny. Wiadomo, że liczy sie charakter.
Stary 2016-08-01, 10:48   #15
MalyRycerzyk
BAN stały

Wielu jest takich ludzi. A co, obliczasz swoje szanse?
MalyRycerzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 10:54   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
O kuleniu wspomniała, bo to jego "zwalacz win" typu "kobiety mnie nie lubią, bo kuleje" albo "pracy nie znalazłem, bo jestem kaleką". Innych swoich was nie widzi albo je umniejsza typu "Może i mógłbym, ale po co skoro kuleje". Akurat kalectwo to jego najmniejszy problem, gorzej z resztą.
(...)
Czyli typ niereformowalny, który nigdy nie zobaczy winy w sobie? Tylko, że "te złe kobiety, co lecą na Lexusy i miliony na koncie". Heh, znam ten typ.
Stary 2016-08-01, 10:59   #17
201610130935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalyRycerzyk Pokaż wiadomość
Wielu jest takich ludzi. A co, obliczasz swoje szanse?

Szance na co?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Czyli typ niereformowalny, który nigdy nie zobaczy winy w sobie? Tylko, że "te złe kobiety, co lecą na Lexusy i miliony na koncie". Heh, znam ten typ.
Nie, raczej "gdybym nie był kaleką, mógłbym mieć dziewczynę. Wiadomo, nikt nie chce być z kimś takim jak ja".
Stary 2016-08-01, 11:09   #18
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Nie, raczej "gdybym nie był kaleką, mógłbym mieć dziewczynę. Wiadomo, nikt nie chce być z kimś takim jak ja".
Jeszcze "lepiej".
Stary 2016-08-01, 13:47   #19
macmiki
Raczkowanie

Znam kilku takich. Myślałam, że to akurat wina środowiska, a tu widzę, że sporo takich facetów.

Ci, których ja znam, są nawet w porządku, ale jakoś tak odpychają. Są ok jako koledzy, których za czesto się nie widzi, ale w nadmiarze szkodzą i wywołują nagłą chęć ucieczki.
macmiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-01, 13:51   #20
201610130935
Konto usunięte

Myślę, że takich facetów jest równie dużo, co kobiet.
Stary 2016-08-02, 22:50   #21
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
A nie pomyślałaś, że chciałby swojej wybrance dać wszystko co najlepsze, a niestety, ma świadomość, że tym najlepszym nie jest?
To jest taka sama głupota jak aplikowanie na stanowiska, na które nie mamy wystarczających kompetencji, licząc że dobre chęci czy dobre wrażenie na rozmowie kwalifikacyjnej pokryje ten brak, zamiast uczciwie powiedzieć - dam się wykazać komuś, kto bardziej się do tej pracy nadaje, zamiast marnować czas drugiej strony.

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 06:48   #22
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez efflorescence Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś, że chciałby swojej wybrance dać wszystko co najlepsze, a niestety, ma świadomość, że tym najlepszym nie jest?
To jest taka sama głupota jak aplikowanie na stanowiska, na które nie mamy wystarczających kompetencji, licząc że dobre chęci czy dobre wrażenie na rozmowie kwalifikacyjnej pokryje ten brak, zamiast uczciwie powiedzieć - dam się wykazać komuś, kto bardziej się do tej pracy nadaje, zamiast marnować czas drugiej strony.
No faktycznie, związki i szukanie pracy, doskonałe porównanie.
Takie myślenie o związku jak o aplikowaniu do pracy - to dopiero jest głupie. Związki międzyludzkie są dużo bardziej skomplikowane, niż szukanie pracy i nie opierają się na chłodnej kalkulacji co się opłaca bardziej, a co mniej. Tu gra rolę wiele czynników, nie tylko wygląd i sprawność fizyczna.

To niby dobrze, że człowiek zamiast się skupić na swoich zaletach i je pielęgnować, rozwijać - woli skupić się na tym, że np. kuleje czy ma jakąś inną chorobę/ułomność/wadę? Może kobiecie by to akurat nie przeszkadzało, może by się zakochała, ale on nie będzie aplikował na takie stanowisko, bo kompetencji mu brak.

U tego konkretnego pana występują zdecydowanie gorsze wady, na które on sam ma wpływ, więc to raczej nie jego kulenie mu przeszkadza kogoś mieć, tak realnie. To tylko wymówka.

Poza tym każdy ma jakieś wady, gdyby się wszyscy kierowali myśleniem "nie jestem ideałem, więc nie zasługuję na związek", to ludzkość by wyginęła.
Na szczęście większość jednak nie popada w takie dziwne, idealistyczne (?), albo może naiwne, myślenie: "chcę jakiejś bliżej nieokreślonej wybrance dać to, co najlepsze, a nie jestem najlepszym, więc będę siedzieć w kącie i się poświęcać, niech żadna nie musi cierpieć będąc ze mną".

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2016-08-03 o 06:50
Stary 2016-08-05, 14:08   #23
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roberto91 Pokaż wiadomość
Też znam. Nawet więcej niż jednego.
Z tym, że to chłopaki bardzo wybrzydzający.
czemu "wybrzydzający"?
Jak nie ma chemii to nie ma sensu sie wiązać na siłe , to chyba oczywiste...
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 15:34   #24
201610130935
Konto usunięte

Cytat:

Tylko, że kalectwo to jego ostatni problem - sorry, ale żadna szanująca się kobieta nie będzie chciała za partnera, który wiecznie narzeka i ma problemy ze sobą, nie ma aspiracji, ambicji, czy pracy, pozwajającej się utrzymać (nie mówię o kokosach, ale o jako takiej pensji pozwalającej niż od pierwszego do pierwszego), nie dbającego o higienę.

Mi, na przykład jego kalectwo nie przeszkadzałoby - wiem, że pod kątem intelektualnym mi odpowiadał, estetycznie nie jest źle i gdyby nie jego pozostałe odstręczające wady, chętnie spróbowałabym z nim związku
Stary 2016-08-05, 15:47   #25
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby ktokolwiek tak myślał to żadnych związków by nie było. Jak ja żałuję, że moi byli nie mieli takiego podejścia Bo szczerze mówiąc wolałabym faceta, który utyka (średni problem jeśli facet byłby interesujący i atrakcyjny w moich oczach) niż pijaka czy niewiernego drania
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości