|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak zrobić makijaż w przysłowiową minutę? :D
Laski! Jakie znacie fajne tutoriale, które pokazują jak zrobić makijaż w minutę? Coś takiego jak to? https://wizaz.pl/Makijaz/codzienny-makijaz-w-5-minut. Ostatnio co chwilę zasypiam i muszę się błyskawicznie malować. Podpowiedzcie, proszę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak zrobić makijaż w przysłowiową minutę? :D
Dziwne pytanie. Najszybciej to nałożyć fluid (zakładam, że nie masz suchej skóry a jeśli masz to najpierw o niąâ☠zadbasz by móc szybko nakładać make up i skórki sięâ☠nie rolowały) + puder + nałożyć cień albo bazę pod cienie (ja mam Art Deco i czasem zamiast cienia stosuję) i tusz. Na koniec szminka. Taki codzienny look mi zajmuje 2-3 minuty.A jak trzeba dodaćâ☠do tego malowanie brwi to 5 minut.
![]() |
#3 |
Kathy Leonia
|
mi przypudrowanie twarzy, nałożenie bronzera, cieni i rzęs wytuszowanie zajmuje minut 2
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
mi 5 minut zajmuje makijaż jak nakładam sam krem BB lub podkład mineralny, pudruje twarz po czym maluje rzęsy i brwi.
Zauważyłam, że najdłużej zajmuje mi malowanie oczu i konturowanie twarzy, bo zawsze boje się że coś zepsuje. Z tymi elementami makijaż zajmuje mi już 30 minut |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
in love with life
|
Nie potrafie zrobic makijazu w minute. Jesli to ma byc makijaz-byle-jaki to wole w ogole wyjsc niepomalowana niz pomalowana niechlujnie, wiec przykro mi, ale nie pomoge.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
krem nawilżający, podkład, puder, rzęsy i trochę różu na policzki i makijaz gotowy ;p
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
może nie w minutę ale w jakieś 5, krem->podkład->puder->tusz do rzęs i ewentualnie jakiś róż i gotowe
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Chyba tylko odrobina różu, ołówek do brwi i błyszczyk/ szminka już w samochodzie. Dobrze byłoby wytuszować rzęsy ale ja tak szybko nie umiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Moj makijaz w hmm... minute moze dwie : krem bb (garniera), nie mam jakies strasznej twarzy zeby nakladac tone tapety, wiec wystarcza krem.
kredka do oczu pierre rene, czy jakos tak (ukradziona kiedys mamie :p mamo wybacz ![]() blyszczyk, jaki wpadnie w reke taki uzywam ![]() taaaaadam! 2 minuty ![]() ale, ale! Jak wybieram sie gdzies dalej niz do pracy, czytaj na impreze to wtedy maluje sie dłuzej of kors ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W minute nie potrafię, ale tak w 3-5 minut owszem - krem BB, lekko korektor rozswietlajacy pod oczy, puder, bronzer, róż, pomadka, kredka do brwi I wtedy przeważnie 1 cień na powieke np brąz, ciepły karmel albo jakis jasny Ciemniejszym cieniem dolne powieki i tusz W takim szybkim rezygnuje z kresek i konturowki do pomadki I wlasnie robie prosty makijaż oczu, bez zabawy cieniami
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
W minutę się nie da, chyba że ma się cerę idealną i ładne brwi, wtedy wystarczy 20 sekund na wytuszowanie rzęs.
Ja jednak potrzebuję min. 10-15 minut, bo po nałożeniu kremu czekam 5-8 minut, nim się wchłonie, ale z kolei można w tym czasie zająć się szykowaniem choćby torby lub ubieraniem się. Później podkład, puder, brwi (maluję pudrem do brwi z GR), brązowy cień do oczu (czasem nie) i tusz. Najdłużej schodzi mi z brwiami, bo ok. 2 minut. Reszta to kwestia kilkunastu/dziesięciu sekund. Malowanie oczu cieniami 1-2 minuty, więc jakby się zastanowić, to na okolice oczu przeznaczam najwięcej czasu w makijażu. Ust nie wliczam, bo maluję zawsze w windzie ![]() Jak mnie kiedyś będzie stać, to sobie zrobię microblading i jakieś ładne, delikatne przedłużanie rzęs i będę się wtedy malować w minutę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kurczę, u mnie to niewykonalne w takim czasie. Chociaż streszczam się jak mogę i na co dzień używam minimum, "szybki" makijaż zajmuje mi około 20 min. Jak Wy to robicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kilka minut nie da się zrobić pełnego makijażu nawet na szybko. To tylko lekkie podrasowanie twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nie pomogę, bo zawsze się guzdram.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.