|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jak obrysować ładnie oko cieniem zamiast kredki?
czasem mam ochotę jakiś świetny cien wykorzystać do namalowania kreski. Wiadomo, ze kolorów cieni cała masa, nie to co kredek
![]() Niby wtedy próbuje szpatułką obrysować oko, ale w efekcie mam i tak całe powieki w cieniu, a zalezy mi,zeby kreska była cieńka w miarę, no i wyrazista. Co robić, jakich akcesoriów używać, żeby kreska była precyzyjna, wyrazista, proszę was ewentualnie o opis techniki. Za to wszystko dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak obrysować ładnie oko cieniem zamiast kredki?
istnieja specjalne cieniutkie pędzelki ktorymi mozna zrobic cieniutka kreseczkę. mam na mysli np pedzelek z sephory do eyelinera. Wygladaja one podobnie do pedzelkow do zdobienia paznokci. Jak robie kreseczke cieniem to nakladam cien na mokro, tj mokrym pedzelkiem (ale nie ociekajacym woda ) to tyle
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak, maleńki cieniutki pędzeleczek, zanurzony np. w toniku do twarzy, lekko otrzepujesz o wierzch dłoni i maczasz w cieniu i rysujesz kreseczke
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja kreski cieniami robię na dwa sposoby :
1. Cienki pędzelek moczę w wodzie, lekko suszę na dłoni i maczam w cieniu. Przy odrobinie wprawy kreski wychodzą naprawdę ładne. 2. Mam aplikator (od poczwórnych cieni Revlona - ale myślę, że znajdziesz taki też normalnie w drogerii) z cieńszą końcówką. Na początku wychodziły mi grube krechy, ale teraz już umiem zrobić nawet ultracienkie ![]() Mi ogólnie kreski wychodzą lepiej ciemnymi kolorami niż jasnymi (ale powiedziałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja eyelinerami kompletnie nie umiem się posługiwać i jedyna metoda jaką znalazłam na kreskę to właśnie cień plus pędzelek
![]() używam do tego cienia apc nr 10 (sliczny opalizujacy grafit), dokladnie tak jak dziewczyny piszą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dziękuję Wam dziewczyny za jak zawsze bardzo pomocne wskazówki.
![]() Mam jeszzce jedno pytanko. Otóż mam upatrzony pędzelek Sephory nr 7 do cieni. Słyszałam, że też ładnie robi kreski, czy któraś z Was używała i może to potwierdzić?Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja mam tę 7 z Sephory i używam jej głównie do rysowania kresek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.