|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mężczyźni, czyli dlaczego się nie odzywa?
Cześć dziewczyny
![]() Jakie macie zdanie na temat tego, że facet się nie odzywa tłumacząc brakiem czasu, ale mimo wszystko przed snem zadzwoni, czy zadzwoni w dzień powiedzieć, że tęskni. Nie wiem... że nam odpisze po 5 godzinach, a potem cisza. Czy tylko my kobiety mamy tak, że jeśli tęsknimy to się odzywamy ciągle? Że mogłybyśmy pisać i pisać? Że w każdej wolnej chwili piszemy? Nawet jeśli jesteśmy zajęte? Jak to działa u facetów? Powiem o sytuacji w moim przypadku. Z Michałem utrzymujemy kontakt od kilku tygodni. Wrócił do Polski z Chin. Prosto z Chin przyjechał do mojego miasta. Nasze pierwsze spotkanie. Wszystko super, całą noc przesiedzieliśmy w parku, padło kilka deklaracji z jego strony. Zanim wrócił do siebie następnego dnia spędził jeszcze trzy doby u swoich kumpli w mieście obok. Poinformował mnie, że nie będzie miał jak pisać zbyt wiele, bo po roku wrócił z Chin, a ma rodzinę, przyjaciół itd. W porządku. Pierwszego dnia się odezwał, pisaliśmy normalnie. Drugiego nie pisałam, ale liczyłam na to, że napiszę sam. Nie napisał. Zadzwonił, wieczorem z przeprosinami. Oczywiście powiedział, że tęskni. Kolejnego dnia odezwałam się ja, mało pisaliśmy. Zadzwonił w nocy, rozmawialiśmy kilka godzin o tym, żeby tego nie przyspieszać i że on tego nie spieprzy. Kolejnego dnia odezwał się on, ale dopiero wieczorem. Rozmawialiśmy z godzinę. Dzisiaj napisałam o 11, odpisał o 16, że ma remontuje kuchnie, odpisałam i cisza. Michał ma 29 lat, nie jest to już szczeniak. Wariuje, czy mężczyźni po prostu tak mają? Wierzę w jego słowa, ale jednak lekka paranoja mnie łapie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mężczyźni, czyli dlaczego się nie odzywa?
Moze daj mu troche oddechu to zatęskni. Jesli w ogóle. Krótko sie znacie.
Moze byc tez tak że jakos bar nie jest zainteresowany. Mi zawsze odpisywali od razu. Nigdy nie czekałam 5h na odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Widzisz, daje mu czas do tęsknoty.
![]() Nie jestem jeszcze w pełni jego priorytetem więc nie oczekuję, że zostawi ich samych i będzie siedział z telefonem, prawda? Zastanawiam się tylko czy nie jest to kwestia czegoś innego. Może po prosty warto go zapytać? Ale jak? Jakieś pomysły? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie i tak mnóstwo piszecie i rozmawiacie ze sobą jak na tak krótką znajomość, biorąc pod uwagę okoliczności. Uprzedził że będzie miał niewiele czasu a i tak pisze. Po co tyle gadać na telefonie czy przez komunikatory zamiast po prostu się spotykać raz na jakiś czas? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, takiej odpowiedzi oczekiwałam, że już wymyślam. Prosta, sprowadzająca na ziemię.
Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Po za tym, on sam tak często pisał jak był w Chinach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
rany boskie , pisanie codziennie esemesów o niczym , gadanie godzinami a Tobie jeszcze mało ?
![]() Czego Ty oczekujesz, ze będzie pisał do Ciebie co godzinę? Dzisiaj remontuje kuchnie, wiec nie ma czasu na odpisywanie na smsy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Kompletnie nie rozumiesz. Ale mam już odpowiedź na swoje pytanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wyluzuj
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Macie kontakt codziennie, więc jest ok. To cecha osobowa, czy ktoś lubi rozmawiać w każdej wolnej chwili i non stop mieć kontakt, ja na przykład nie lubię i faceci z którymi się spotykałam też nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Zakończ tą znajomość, to nie jest facet dla ciebie.
Poszukaj sobie jakiegoś bezrobotnego, bez rodziny, który będzie miał czas non stop z tobą pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem powinnaś zrozumieć, że facet musi mieć też odrobinę swojego życia. Na pewno ma swoje obowiązki, oraz swoje pasje i potrzebuje trochę czasu aby móc je realizować. Uwierz mi, że pomiędzy rzeczywistym brakiem czasu ze strony mężczyzny, a "zlewaniem" i zaniedbywaniem kontaktów z kobietą, jest wyraźna granica, którą trzeba nauczyć się dostrzegać. Chociażby po to, aby nie tworzyć niepotrzebnych konfliktów wtedy, gdy facet naprawdę jest zajęty i nie ma czasu. Poza tym, moim zdaniem, atrakcyjny mężczyzna NIE jest tym, który rzuca dosłownie wszystkie swoje obowiązki zawsze wtedy, gdy dziewczyna chce sobie z nim pogadać lub popisać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę nie rozumiem problemu, bo przecież facet i tak odzywa się codziennie ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie bądź kobieta - bluszczem. Zajmij się czymś innym i pozwól by ta znajomość się powoli rozwijała
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, nie generalizuj, ja mam w związku czasem odwrotnie, a jestem facetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.