|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jakich podkładów używacie?
Miałam już kilka podkładów w swoim życiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: jakich podkładów używacie?
![]() ja tesz kilka sprawdziłam podkładów, ale nie pasowały mi bo po jakis 3,4 godzinach czułam je na buzi szczególnie jak byyłam w jakis ciepłych pomieszczeniach, az na poczatku grudnia kupiłam sobie podkład isa dora hydra light i jestem z niego zadfowolaona bo daje mi ten komfort ze go nie czuje na buzi, mogłby jeszcze trroche lepiej matowac to wtedy byłby dla mnie ideałem ![]() pis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
aha ![]() jego cena w drogerii douglas=52 zł pis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
na mojej cerze (przebarwienia, swiecacy sie nos
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mój ulubiony to Anti-shine make-up Astora. Jest niedrogi (kupiłam go za ok. 20 zł), ale b. fajny. Nie czuje się go na twarzy, matuje i nie wysusza (mam mieszaną cerę) i nie robią się po nim pryszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Przetestowałam mnóstwo, najbardziej pasują mi Divinora Silky Smooth Foundation Guerlaina i DP Chanela. Ostatnio też bardzo mi odpowiada Adaptive Lancome.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mój ulubiony to Revlon Colorstay
![]() Mam taką cerę że trzeba dużo pozakrywać i dlatego Revlonik mi super odpowiada, dobrze nam razem ![]() Polecam do cer tłustych, mieszanych, świecących, zaskórnikowych itp. Niestety cena nie mała 60-70 zł.
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja tez uzywam colorstay'a i musze przyznac ze bardzo mi odpowiada
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Popatrzcie tutaj:
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...ast=1104945451 Szukam i szukam od dawna podkładu który tak ładnie ukryje wszelkie niedoskonałości cery a zarazem żeby nie wyglądał jak tapeta :/ Wiem, że one mają przysłowiowe kilo pudru na twarzy ale efekt jest piorunująco naturalny ![]() Mnie jak na razie przypadł do gustu Max Factor "Lasting Performance" ![]() ![]() Aaa właśnie jak to jest z próbkami podkładów (jak je zdobywacie? ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja należę do fanclubu Dermacolu - ale jest to specyficzny podkład i nie każdemu pasuje - ja mam sucha skórę, więc ze świeceniem sie nie mam specjalnych problemów (chyba, że się mocno spocę albo się specjalnie nabłyszczę
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Oceanic-jedwabisty podkład rozświetlający.
uwielbiam. Odcień:03 Miód. (wybór jest mały-tzn.wiele osób narzeka na zbyt ciemne barwy. mamy 01 kosc sloniowa 02 piasek 03 miód 04 czekolada) Drobinki ![]() Trwałość:bez zażutu,nie cały dzień,ale od 6 do 16 mam spokój ![]() Mat: jest leciutkie zmatowienie,jednak tylko przez pierwsze 2-3 godziny :ups: Cena:15zł pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wczesniej gdzies o Dermacolu ktoras z dziewczyn (Sarenka?) pisala, ze potwornie zapycha pory...
Ja uzywam Unifiance podkladu optycznie wygladzajacego niedoskonalosci skory - kremu do cery suchej i musze powiedziec, ze jest to fenomenalny kosmetyk, ktory naprawde tuszuje, mimo nalozenia cienkiej warstwy. Uwielbiam go, choc wolalabym zeby byl bardziej plynny, wole kosmetyki o takiej konsystencji, ale dla tych efektow spokojnie zniose lekko masciowa konsystencje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja używałąm dziesiątki podkładów. Teraz jestem bardzo zadowolona z Smart Skin Pupy. Nie jest tani (97 zł), ale naprawdę bombowy do mojej tłystej cery z problemami (zawiera wyciągi roślinne zapobiegające pryszczom!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja natomiast używam IDEAL BALANCE Loreal, ładnie matowi bużkę, nie tworzy maski, na czym mi zależało, a cena też nie szokująca bo ok. 45zł. powiem szczerze, że jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
ja używam dermacolu jako krektora i nie zauważyłam, by zapychał...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.