|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
CENY Grecja 2016
Hej dziewczyny,
wybieram się do Grecji na Kretę niedługo i będzie to mój pierwszy pobyt tam. Hotel mamy ze śniadaniami i stąd moje pytanie - ile ze sobą zabrać pieniędzy na osobę, biorąc pod uwagę, że chcemy codziennie zjeść jakis porządny obiad.Jak to u Was wyglądało? Jak kształtują się ceny na Krecie za obiad w knajpie, piwo, wino? Z góry dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: CENY Grecja 2016
Hej. My wybieramy się za 4 dni do Grecji na tydzień wypoczynku, wyspa Zakynthos i bierzemy 1200zł/os
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jak byłam dwa lata temu na Krecie to w knajpach było pełno ofert w stylu obiad dla dwóch osób za 10-15 euro. Warto też popatrzeć na tripadvisorze na polecane miejsca i zorientować się w przedziałach cenowych w restauracjach.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Na osobę na obiad musisz liczyć do 10 euro. Zakładając, że chcecie zjeść jakieś normalne danie, z napojami do tego. Ale równie dobrze np. ja potrafiłam się najeść gyrosem w picie za 2 euro. Nie byłam w stanie zjeść sama całego dania, jakie podają w restauracjach - ale akurat w moim przypadku to całkowicie normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W restauracji spokojnie kupisz porządny obiad za 10e na osobe + piwo/wino 3-6e, zależy gdzie
![]() Ale jak wspomniała koleżanka wyżej - zwykłym souvlakiem za 1,50 - 2e można się spokojnie najeść.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
w sumie twoja decyzja, ale jak sie decydujesz na takie wczasy to lepiej jesc w restauracjach i sprobowac nieco lokalnej kuchni niz lokalnych fast-foodow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.