|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
wzór do haftu krzyżykowego-jak dobrać kolory??
witajcie! dzięki wątkowi dot. misiów taddy teddy znalazłam na stronie http://www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=61482&ob=0 wzór ikony Matki Bożej, która bardzo mi się podoba. Niestety, tylko część kolorów wykorzystanych w obrazku jest opisana numerami muliny dmc, przy reszcie są tylko dziwne numery, które nie pasują do żadnej znanej mi muliny
może któraś z was gdzieś się z nimi spotkała i wie jak je zastąpic muliną dmc albo ariadną? albo jak inaczej dobrać te kolory, zwłaszcza te do twarzy, tak by obraz nie wyglądał nienaturalnie? proszę, pomóżcie...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wzór do haftu krzyżykowego-jak dobrać kolory??
tak ma wyglądać gotowy obraz:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
wpisz sobie w wyszukiwarce: rozne zamienniki mulin i poszukaj odpowiednij firmy ktora bedzie pasowac do tej ze stronki
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
To prawdopodobnie są nici Mayflower. Tutaj masz przelicznik na DMC: http://www.ping.be/jap-studio/omzetTABELmayflower.htm
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję Dorfi, dziękuję
ja używam głównie polskich nici ariadny i niestety nie znam innych firm, próbowałam cos znaleźć, ale na mulinę mayflower nie trafiłam. a teraz mogę się brać do pracy! hurra!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

może któraś z was gdzieś się z nimi spotkała i wie jak je zastąpic muliną dmc albo ariadną? albo jak inaczej dobrać te kolory, zwłaszcza te do twarzy, tak by obraz nie wyglądał nienaturalnie? proszę, pomóżcie...

ja używam głównie polskich nici ariadny i niestety nie znam innych firm, próbowałam cos znaleźć, ale na mulinę mayflower nie trafiłam. a teraz mogę się brać do pracy! hurra!