|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Inżynieria produkcji pollub.
Hej wszystkim. Zauważyłam, że na Politechnice Lubelskiej otwarto drugi nabór, poważnie zaczełam zastanawiać się nad inżynierią.. Jest ktoś kto aktualnie studiuje/ studiował ten kierunek (inżynieria produkcji)? Nie koniecznie musi być z Lublina. Mam kilka pytań:
1. Jaki wydział lepiej wybrać , mechaniczny czy zarządzania? 2. Czy wogóle warto iść na ten kierunek, jak z pracą/ praktykami? 3. Jak wygląda w-f na politechnice? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Inżynieria produkcji pollub.
1. Jest szansa, że na mechanicznym będzie więcej ścisłych przedmiotów. Zarządzanie samo w sobie jest jednak kierunkiem ekonomicznym, na politechnice z dokładką przedmiotów ścisłych. Może na mechanicznym będzie bardziej ścisłym z dokładką ekonomicznych? Ale to pewnie zależy od uczelni.
2. Zależy od regionu. W moich stronach wszelkie te inżynierie produkcji uchodziły za wylęgarnię bezrobotnych i kierunki dla ludzi, którzy nie dostali się nigdzie indziej. Ale słyszałam też pozytywne opinie o perspektywach zawodowych z innych regionów. Ale ty piszesz ze ściany wschodniej, a tam generalnie jest duże bezrobocie. 3. Tak jak wszędzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Nie jestem pewna , brat mówił, że jego kolega od razu po studiach dostał prace. Nie koniecznie przecież muszę zostać w Lublinie.... ale chyba zrezygnuje z tego kierunku... Co do 3. ja nie wiem jak jest "wszędzie" , bo nigdy nie studiowałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.