mam chłopaka a ex mi się oświadczył - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 19:13   #1
xlendi
Przyczajenie

mam chłopaka a ex mi się oświadczył

Byłam z facetem, którego kochałam nad życie ponad 3,5 roku ale w końcu się rozstaliśmy.
Powody rozstania były mu znane - brak gotowości do ślubu i zakładania rodziny, sam miał już dziecko i był po rozwodzie. Nie było mowy o kompromisie w tej kwestii, ja chciałam czegoś innego, on zupełnie coś innego oczekiwał. Oprócz tego czułam się strasznie samotna w tym związku, zero zrozumienia, on w swoim świecie, pochłonięty wychowywaniem swojego dziecka i rozwijaniem pasji.
Nie jesteśmy razem od 9 miesięcy, na początku było ciężko, ale obiecałam sobie że do niego nie wrócę, bo to nie miałoby większego sensu. Było mi bardzo trudno w tym wytrwać zwłaszcza, że ex ciągle mnie atakował i chciał powrotu, ja mu nie wierzyłam, tak jakby coś we mnie pękło i nie umiałam mu zaufać, że może się zmienić na lepsze. Wiele razy słyszałam o pierścionku, ślubach, dzieciach, zastanawiałam się czemu dopiero teraz do niego to dotarło i za bardzo mu nie wierzyłam. (Mój brak wiary w jego słowa bierze się stąd, że kiedyś już raz się rozstaliśmy i też mi obiecał, że po powrocie będzie inaczej, a to były tylko słowa bez pokrycia).
Od 2 miesięcy jestem z obecnym TŻ i jest między nami bardzo dobrze, tak inaczej, normalnie. Nie chciałam się wcześniej w nikim wiązać, bo chciałam pozbierać się sama. Poznałam obecnego chłopaka, najpierw była przyjaźń, później zauważyłam że jest dla mnie ważny i jesteśmy razem i układa się dobrze. Tylko demon przeszłości wraca, nie myślę o ex, nawet o nim zapomniałam, a jakoś podświadomie siedzi mi w głowie i przypadkowo bez zastanowienia nazwałam obecnego chłopaka imieniem ex. Byłam wściekła sama na siebie i nie wiem jak mogło to się stać. Wybaczył mi ten nie takt i dalej jesteśmy razem. Ex nie wiadomo czemu od miesiąca zrobił się natrętny, wypisuje do mnie, że chce wrócić. Chce do mnie dotrzeć przez moja rodzinę, przyjaciół. Poprosiłam go, żeby dał mi spokój, bo mam kogoś i to mi obiecał.
Pojechałam do rodziców na urlop i nie wiem skąd wiedział, że tam jestem przyjechał z pierścionkiem, zdobył się na odwagę i chce do mnie wrócić. Widać, że jest załamany i będzie czekał. A ja nie wiem co czuję. Nie czuję takiej pewności jaką czułam kiedyś, żeby z nim być na zawsze. Mam dobrego faceta, a ex wraca... Nie wiem czy mam powiedzieć o tej sytuaucji obecnemu TŻ?
xlendi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 19:47   #2
NattiTt
Wtajemniczenie

Dot.: mam chłopaka a ex mi się oświadczył

Powiedz koniecznie obecnemu TŻ.
Ja bym była zła, gdyby mój coś takiego ukrył...

Wrócisz no i co - on dalej będzie wychowywał swoje dziecko, poświęcał się swojej pasji, ty będziesz organizować wesele, a on będzie unikał tematu, tak?
Wierzysz, że się zmienił?

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 20:12   #3
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dobrego faceta, a ex wraca...
Jakże typowa reakcja, gdy było się w związku z byle jakim chłopem (bo wg mnie takiego opisałaś), który huśtawkę emocji zapewniał i trudno wtedy być z "dobrym facetem".
Eks raczej zapewni Ci jedną rzecz: byle jaki huśtawkowy związek, zobowiązaniami jego do przeszłości (w tym dziecko) i nie, nie zmienił się. To nie tak działa.

ALE jeśli sama nie przerobisz tego, nie zrozumiesz, to nie wejziesz w nowy i dobry związek, bo "domon przeszłości wraca".

Widzę też to traktowanie ślubu jaki magicznego spektaklu, który odmieni chłopa, bo pierścionek, bo oświadczyny i będzie ślub, gdy o związku z tym chłopem piszesz tak:

Cytat:
Oprócz tego czułam się strasznie samotna w tym związku, zero zrozumienia, on w swoim świecie, pochłonięty wychowywaniem swojego dziecka i rozwijaniem pasji.
Dlatego pytam: CO Z TEGO, że taki chłop raczył przybiec z pierścionkiem i się oświadczyć? Co z tego?

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2016-08-17 o 20:49
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 20:24   #4
thirky
on tired little feet

niepotrzebnie wchodziłaś w związek mając nieprzepracowany poprzedni. zranisz tylko swojego chłopaka.
ja bym chyba jakby mojemu chłopakowi była dziewczyna zaproponowała ślub a on " ja nie wiem co czuję. Nie czuję takiej pewności jaką czułem kiedyś, żeby z nią być na zawsze"
taką pewność powinnaś czuć co do obecnego, a byłego olać.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 20:29   #5
201610130935
Konto usunięte

Muszę się zgodzic z thirky, za szybko polazłaś w nowy związek, starego nie przepracowałaś, więc tęsknisz za toksycznym chłopczykiem. Jakbyś miała przepracowany stary związek, wyśmiałabyś Ex i cieszyła się nowym, normalnym związkiem.
201610130935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 22:54   #6
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usunięte

Wiesz, że nie byłaś szczęśliwa z eks. Lepiej niż to co z nim poznałaś nie będzie. Nie warto chwytać ochłapu rzuconego przez eks tylko dlatego, że czuje się do niego jakiś sentyment.
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-17, 23:19   #7
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Również zgadzam się z thirky. Od siebie dodam,że zaręczyny i ślub nie są wartością samą w sobie.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 04:35   #8
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Od siebie dodam,że zaręczyny i ślub nie są wartością samą w sobie.
Dolary przeciwko orzechom, że na zaręczynach cudowne zmiany się skończą. Co mu szkodzi założyć Ci pierścionek - to dla kochających się ludzi ważne, ale obiektywnie niczego nie zmienia.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-18, 08:22   #9
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xlendi Pokaż wiadomość
Mój brak wiary w jego słowa bierze się stąd, że kiedyś już raz się rozstaliśmy i też mi obiecał, że po powrocie będzie inaczej, a to były tylko słowa bez pokrycia.
Sama znasz odpowiedź.

Obecny chłopak powinien wiedzieć, że dostałaś taką propozycję.

Edytowane przez Glodomorek
Czas edycji: 2016-08-18 o 08:24
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-18, 08:37   #10
I am Rock
lokalna gwiazda

Miałaś beznadziejny związek w którym nie byłaś szczęśliwa.
Chyba nie chcesz do tego wracać?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-18, 09:09   #11
skwaruszek
Raczkowanie

Problemem z byłym to nie brak pierścionka, tylko to, że mieliście osobne światy. Co zmieniłby pierścionek? Nie będzie wychowywał syna, przestanie mieć pasje? Zobaczył, że dałaś sobie z nim spokój to spanikował. Nic innego się nie zmieni. Ślub to nie magiczne wrota do szczęścia. ( a ślubu i tak by nie bylo, tlyko zaręczyny - to by wystarczyło, byś wróciła)

Ile razy musisz włożyć rękę do wrzątku, żeby zobaczyć, że się sparzysz? Pisałaś, że raz już do niego wracałaś...
Pogadaj z obecnym chłopakiem, żeby wiedział, że były Cię nachodzi.
skwaruszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 09:56   #12
Barbarella05
Wtajemniczenie

Serio? I Ty Autorko sie zastanawiasz?

Powiedz obecnemu facetowi,że były cię nachodzi.
A eksa olej.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-18, 12:30   #13
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
niepotrzebnie wchodziłaś w związek mając nieprzepracowany poprzedni. zranisz tylko swojego chłopaka.
ja bym chyba jakby mojemu chłopakowi była dziewczyna zaproponowała ślub a on " ja nie wiem co czuję. Nie czuję takiej pewności jaką czułem kiedyś, żeby z nią być na zawsze"
taką pewność powinnaś czuć co do obecnego, a byłego olać.
Dokladnie.
Wchodzenie w nowy a nie przepracowanie tamtego zwiazku.. ten fakt narobil Ci balaganu.

Ja rowniez nie wierzę w przemianę,a pierscionek niewiele zmieni. Bylamw podobnej sytuacji, chyba ktos sobie mysli ,ze to,ze zdecyduje sie na wazny krok zmieni cos W JEGO GLOWIE. A to nie dziala. Facet tego nie rozumie ze musi SIĘ zmienic, zamiast ZMIENIĆ STAN CYWILNY. Ot

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3

Edytowane przez Clemence
Czas edycji: 2016-08-18 o 12:32
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości