Przyczajenie
|
Balsam na włosy
Witam. Mam do Was Kochane Włosomaniaczki jedno pytanie. Wczoraj wyczytalam w internecie o balsamowaniu/kremowaniu włosów. Chciałam wypróbowac i uzylam takich balsamow jakie mialam pod ręką. A konkretnie:
-balsam do ciala Avon Naturals Body Care jogurtowy. Jego skład to: aqua, mineral oil, glycerin, stearic acid, glyceryl stearate, peg-100 stearate, dimethicone, petrolatum, caprylic/capric triglyceride, parfum, pheneoxyethanol, cetyl alcohol, methylparaben, carbomer, potassium hydrixide, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium edta, butyrospermum parkii (shea) butter, tocopheryl acetate, yogurt powder, ascorbic acid.
-Garnier Body nawilzenie 7 dni z l-bifidus i aloesem. Skład: aqua/water, glycerin, alcohol denat, paraffinum liquidum/ mineral oil, cetearyl alcohol, elaeis guineensis oil/palm oil, aloe barbadensis/ aloe barbadensis leaf juice, benzyl salicylate, bifida ferment lysate, caprylyl glycol, carbomer, citral, dimethicone, glyceryl stearate,linalool, palmitic acid, peg-100 steaeate, phenoxyethanol, sodium hydroxide, stearic acid, xanthan gum, zinc gluconate, parfum.
Zmieszlam je i dalam na to olejek alterra. Powiem szczerze że efekty są super. Wlosy dociążone, blyszczące, mniej widocznych rozdwojonych końcówek. Ale czy te balsamy na dłuższą mete nie zaszkodzą?
Mam jeszcze balsam do ciala Nivea Baby. Sklad: aqua, paraffinum liquidum, glycerin, cetyl alcohol, glyceryl stearate, tilia cordata flower extract, aloe barbadensis leaf juice powder, polyglyceryl-3 disterate, sodium carbomer, caprylyl glycol, piroctone olamine, phenoxyethanol, parfum.
Jak myślicie? Czy którykolwiek z nich się nadaje na wlosy? Liczę na szybką odpowiedź :-*
Edytowane przez malenka5
Czas edycji: 2016-08-23 o 14:56
|