|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Aparat cyfrowy czy kamera cyfrowa??
Mam ogromny dylemat. Chciałabym sobie zakupić coś cyfrowego. Do wczoraj byłam nastawiona, że będzie to kamera ale jeden pan w sklepie wyjaśnił mi, że kamera na pewno nie zrobią zdjęć dobrej jakości i są do filmowania a nie do fotografii. Nie wiem na co się zdecydować. Na jedno i drugie na pewno nie. Podpowiedźcie co wybrać, jakiej firmy jest najlepszy sprzęt. I jakie parametry powinno to mieć.A chcieć to bym chciała filmować i robić zdjęcia
![]() Dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparat cyfrowy czy kamera cyfrowa??
chyba nie da sie połączyc dobrych jakosc zdjeci filmó w sprzecie dla laika.
osobiscie wolałabym aparat ,wystarczy wywolac i mozesz w kazdym momencie ogladac co do filmow zawsze potrzeba dodatkowego sprzetu do odtworzenia. aparaty maja mozliwosc nagrywania kilkusekundowego filmu ,w moim przypadku sprawdza sie takie filmiki,jakos oczywiscie nie telewizyjna ale zdecydowania wystarcza do uwiecznienia wygłupów córki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A taki dobry aparat,który nagrywa filmy o dobrej jakości no i żeby nie był bardzo drogi?Proszę o polecenie jakiegoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale i tak polecam bardziej aparat ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiscie kamera sluzy wlasciwie tylko do krecenia filmow, bo zdjecia pozostawiaja wiele do zyczenia. to juz sie trzeba zdecydowac czy wolisz ogladac na filmie czy na zdjeciach to co chcialas utrwalic. moj ojciec bedzie kupowal niedlugo aparat cyfrowy, bo jednak ze zdjeciami mozna robic duzo fajnych rzeczy i sa rownie przydatne jak filmy (dzieki ktorym mozemy wspominac dziadkow, ktorzy juz odeszli, nie pozbawionych glosu i ruchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to zależy od tego na czym bardziej Ci zależy, czy na zdjęciach czy na filmach.
Niestety aparatem nie nakręcisz dobrej jakości nawet krotkiego filmiku, a kamerą nie zrobisz porządnych zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie powiem. Mam dylemat ogromny. Z jednej strony zdjęcia można wywołać ale nie zapiszą ruchu ani obrazu, kamera to własnie pokaże, np. dziadków można upamiętnić, ich wspomnienia itp. Kurcze,nie wiem co zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście musisz zdecydować, czy wolisz robić dobre zdjęcia, czy nagrywać filmy, bo obu tych rzeczy nie da rady połączyć. Ja osobiście doradzała bym Ci aparat, ale decyzja należy do Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie cierpię się decydować na coś. Zawsze gdy kupuję to 100 lat mija. Szkoda, że nie da się tak wszystkiego razem połączyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.