|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak przestać się przejmować wszystkim dookoła?
W mojej głowie są same negatywne myśli. Same gdybania. Wszystko co negatywne. Czuję, że popadam w paranoję.
Jestem w związku, ale strasznie się z tym męczę. Z chłopakiem jesteśmy od paru lat. Jestem o niego chorobliwie zazdrosna. Wszystkie sytuacje nadinterpretuje i dopatruje się w nich niewiadomo czego. Tłumię to w sobie. Martwię się o wszystko dookoła, o to co powiedzą inni, o to jaką będę miała przyszłość, przejmuję się swoim wyglądem, swoją osobowością, swoją nieśmiałością ... Narzekam na życie, na siebie, na wszystko dookoła... Wiem, że problem leży tylko i wyłącznie we mnie. Tylko jak go zwalczyć? Szczególnie chciałabym wyzbyć się tej zazdrości... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przestać się przejmować wszystkim dookoła?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobic jakis maly plan na poczatek. Sprobuj sie trzymac np przez tydzien. I potem coraz wiecej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Afirmacje.
Ale to trochę trwa i wymaga wysiłku. Ale bierzesz takie zdanie: "jestem optymistycznie nastawiona do świata, nie martwię się, jestem bezpieczna, wszystko jest dobrze cały czas. Myślę o tym co dobre". I musisz tym zdaniem nasiąknąć, tzn. ono musi się stać częścią ciebie. Musisz nim myśleć. Robisz tak: 1) Codziennie rano - z wiarą, uśmiechem - powtarzasz je kilka razy przed lustrem. 2) Bierzesz mp3, nagrywasz swoim głosem to zdanie, wrzucasz na mp3 i słuchasz tego kilka razy dziennie. 3) Codziennie przed spaniem stajesz przed lustrem i powtarzasz. Chodzi o to, żeby to było INTENSYWNE i codzienne, przez 2 miesiące. Po tym czasie zobaczysz, że nie ma śladu po twoich obsesjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Blood and fire
|
Cytat:
Edit: A przyszło mi to do głowy, bo tak właśnie sobie siadłem ; )
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru Edytowane przez Szybkobiegacz Czas edycji: 2016-08-13 o 00:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Jak byłam nastolatką, taką starszą ![]() Czasem po prostu idę w plener, podziwiam przyrodę, robię zdjęcia i całkowicie odrywam się od rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ŁYSA_MÓWI
|
Nie czekaj tylko idź do lekarza. Twoje zachowania mogą być spowodowane różnymi rzeczami, chociażby tarczycą...
Czekasz aż wszyscy powiedzą cześć, bo staniesz się nieznośna? do lekarza sio! ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja mogę poradzić przeczytanie książki, ostatnio bardzo popularna - "Jak przestać się martwić i zacząć żyć" - moi znajomi zachwalają, w internecie też same pozytywne opinie, spróbuj, na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.