|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
z czarnego powrót do brązu
Mój naturalny kolor to brąz popielaty (mysi), dotychczas farbowałam je na kasztan ale niedawno zafarbowałam je ciemnym brązem i mam teraz na głowie czerń, która mnie postarza i w której źle się czuję. Chciałabym mieć na głowie brąz a nie czerń , jak to zrobić??
Proszę też o adres dobrego fryzjera w Wałbrzychu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: z czarnego powrót do brązu
up.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Takie wątki już były na Forum
np.: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90674 ale poszukaj, na pewno było ich więcej ![]() Ja polecam farby L'oreala, to chyb a seria Feeria - służy do rozjaśniania włosów ciemnych o 2-3 tony. Rzeczywiście działa. Ewentualnie zdecyduj się na dekoloryzację u fryzjera i położenie nowego koloru.
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Niestety , włosy były farbowane 2 tygodnie temu, a kolor wciąż jest czarny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja mam podobny problem... Przez rok farbowałam włoski na czarno (nie na ciemny brąz, tylko na typową czerń!) i teraz chciałabym wrócić to ładnego brązu. Hmmm ciężko będzie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powót z czarnego do brązu jest trudny , ale nie niemożliwy. Wszystko zależy od kondycji waszych włosów.O kilkakrotnej dekoloryzacji moich włosów pisałam już wielokrotnie. Żeby było jasne nie polecam , ale wiem, ze niektóre dziewczyny marzą o zmianie czerni na inny kolor.
Co do brązu nie obejdzie się bez dekoloryzacji, ale jedna powinna wystarczyć. W zalezności od użytego przez fryzjera środka ( i stosowanej przez nas farby) wyjdzie bądź czerwień bądz jasno-ryży, na to oczywiście trzeba zastosować farbę o odcieniu brązu. Taki zabieg mozna przeprowadzić w domu , chociaż sądze , że powinno tu decydowac doświadczenie, jeśli ktos nie ma wprawy, zdecydowanie odradzam.Do dekoloryzacji polecam użyć dekoloryzatora Loreal lub Garnier ( ok 45 zł w drogeriach) a potem znów odpowiednia farba.Oczywiście nawet bardzo zadbane włosy nieco się zniszcza po takim zabiegu , więc dobre odżywki będą nieodzowne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.