Czy ja zwariowałam? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 11:07   #1
Annucha
Raczkowanie

Czy ja zwariowałam?

Dziewczyny mam problem. Poznałam mężczyznę, ponad 10 lat starszego od siebie. Zaimponował mi swoją dojrzałością i kulturą osobistą. Po prostu mój ideał. Problem jest jeden - rzadki kontakt. To znaczy właśnie nie wiem czy rzadki, stąd moje pytanie. Rozmawiamy/piszemy do siebie zazwyczaj raz na dzień, lub dwa dni. Życzymy sobie miłego dnia i finito. Nie mamy, jak się spotykać, dlatego, że on mieszka dość daleko (ponad 3 godziny jazdy) no i dodatkowo ma wymagającą pracę. Stąd moje pytanie, zapewne głupie, ale mężczyźni zawsze szukali ze mną kontaktu. Czy to normalne, czy może to postawa "nie zależy mi"?. Spotkaliśmy się ostatnio w zeszły czwartek, wszystko było w porządku, on sam zaznacza ciągle, że szuka kogoś na stałe, ale mimo wszystko czuję, że coś jest nie tak. Pomóżcie wybić mi z głowy albo jego, albo te moje chore wymysły, bo zwariuje
Annucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:14   #2
AlaZala
Zadomowienie

Dot.: Czy ja zwariowałam?

Cytat:
Napisane przez Annucha Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Poznałam mężczyznę, ponad 10 lat starszego od siebie. Zaimponował mi swoją dojrzałością i kulturą osobistą. Po prostu mój ideał. Problem jest jeden - rzadki kontakt. To znaczy właśnie nie wiem czy rzadki, stąd moje pytanie. Rozmawiamy/piszemy do siebie zazwyczaj raz na dzień, lub dwa dni. Życzymy sobie miłego dnia i finito. Nie mamy, jak się spotykać, dlatego, że on mieszka dość daleko (ponad 3 godziny jazdy) no i dodatkowo ma wymagającą pracę. Stąd moje pytanie, zapewne głupie, ale mężczyźni zawsze szukali ze mną kontaktu. Czy to normalne, czy może to postawa "nie zależy mi"?. Spotkaliśmy się ostatnio w zeszły czwartek, wszystko było w porządku, on sam zaznacza ciągle, że szuka kogoś na stałe, ale mimo wszystko czuję, że coś jest nie tak. Pomóżcie wybić mi z głowy albo jego, albo te moje chore wymysły, bo zwariuje
A Ty starasz się, żeby ten kontakt był częstszy i bardziej intensywny? Szukasz z nim kontaktu?
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:18   #3
Adrianna_8
Zakorzenienie

Jak dla mnie kiepsko to wyglada. Probowalas do niego zadzwonic? Napisac co tam? Jak czesto sie widujecie i na jak dlugo?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:20   #4
raita
Zakorzenienie

Hmm. .. uważam że jak komuś zależy to szuka częstszego kontaktu. Zwłaszcza na początku znajomości.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:23   #5
Annucha
Raczkowanie

Oczywiście, że tak. Czasem on się pierwszy odezwie, czasem ja. Jest to naturalne, czasem ja odezwę się, lub on dopiero po paru godzinach i też nie mamy z tym problemów. Też nie chcę być jedną z tych kobiet, które za mocno dają z siebie. Znam się z nim dość krótko więc też nie chcę sobie wciskać do głowy, że będziemy razem, choć muszę przyznać, że to się zdarza

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Spotykamy się raz, dwa razy w tygodniu. Zazwyczaj przyjeżdża do mnie, zabiera na kolacje, potrafimy wtedy przegadać parę ładnych godzin. Widać, że to mężczyzna, który może przebierać w kobietach, dlatego ja nie chcę dać po sobie poznać, że mi zależy
Stary 2016-08-22, 11:24   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

No ale to sa rozmowy o czyms czy tylko "have a nice day"? Bo w pierwszym poscie piszesz, ze zyczycie sobie tylko dobrego dnia. I ponawiam pytanie o czestotliwosc spotkan.

Stary 2016-08-22, 11:26   #7
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 11:27   #8
AlaZala
Zadomowienie

Zastanów się dokładnie, co robisz Ty i co robi on.

Jeśli Twoje zaangażowanie jest zdecydowanie większe od jego zaangażowania, to perspektywy nie są zbyt dobre.
Jeśli Wasze zaangażowanie jest na podobnym poziomie lub widzisz, że on reaguje zwiększeniem swojego zaangażowania na zwiększenie zaangażowania po Twojej stronie, to są poważne szanse na pozytywny rozwój relacji.
Stary 2016-08-22, 11:29   #9
Annucha
Raczkowanie

On jest typem faceta, który rozmawia ze mną o `życiowych problemach` dopiero na spotkaniu. Przez telefon zazwyczaj gadamy o pierdołach, o tym co mamy dziś do zrobienia, czasem dorzucimy jakąś anegdotką z ostatniego spotkania. I to tyle, życzymy sobie miłego dnia i dziękuję dowidzenia. Kurczę, nie boję się tego, że to będzie koniec, boję się tego, że zanim będzie to koniec ja już zdążę się mocno przywiązać.
Stary 2016-08-22, 11:30   #10
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Widać, że to mężczyzna, który może przebierać w kobietach, dlatego ja nie chcę dać po sobie poznać, że mi zależy
Dobra, ja już widzę, że nic z tego nie będzie.
I problem jest po Twojej stronie, a nie po jego stronie!
Stary 2016-08-22, 11:32   #11
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Dobra, ja już widzę, że nic z tego nie będzie.
I problem jest po Twojej stronie, a nie po jego stronie!
Po prostu miałam ostatnio sytuację, w której facet mnie olał po tym, jak zaczęłam się starać. Zazwyczaj z takich relacji wolę wychodzić z podniesioną głową, a nie czuć, że poniżałam się swoją nachalnością
Stary 2016-08-22, 11:35   #12
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Po prostu miałam ostatnio sytuację, w której facet mnie olał po tym, jak zaczęłam się starać. Zazwyczaj z takich relacji wolę wychodzić z podniesioną głową, a nie czuć, że poniżałam się swoją nachalnością
Ty się nie starasz, więc on też się nie stara. Idźcie oboje z podniesioną głową w swoje strony.

A jeśli naprawdę kiedyś na czymś lub na kimś Ci będzie zależało, warto schować dumę do kieszeni i schylić niego głowę.
Stary 2016-08-22, 11:38   #13
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Ty się nie starasz, więc on też się nie stara. Idźcie oboje z podniesioną głową w swoje strony.

A jeśli naprawdę kiedyś na czymś lub na kimś Ci będzie zależało, warto schować dumę do kieszeni i schylić niego głowę.
Przy najbliższym spotkaniu z nim o tym porozmawiam. Może nie o związku i dzieciach, bo na to jest zdecydowanie za wcześnie, ale o tym, w jaką stronę idzie ta relacja
Stary 2016-08-22, 11:42   #14
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dalej nie wiadomo, ile wy sie wlasciwie spotykacie. Bo albo on ma Cie gdzies, albo Ty jestes zdesperowana.

Stary 2016-08-22, 11:43   #15
201803290936
Konto usunięte

Autorko, zastanów się poważnie, czy chcesz związku na odległość (niby 3 godziny to niedużo, ale nie mało, nie wpływa to dobrze na częstotliwość spotkań) i czy ewentualnie widzisz siebie w sytuacji, gdzie przenosisz się do faceta (gdyby wypaliło) lub on do Ciebie. Bo jeżeli już na starcie randkowania są wątpliwości, to lepiej poważnie sobie przemyśleć, czy warto w to iść. Zanim się jeszcze nie przywiązałaś, przemyśl to wszystko. Ewentualnie po prostu pogadaj z nim, jak się znowu spotkasz, jak on to wszystko widzi, czuje.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:44   #16
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Dalej nie wiadomo, ile wy sie wlasciwie spotykacie. Bo albo on ma Cie gdzies, albo Ty jestes zdesperowana.

Od ponad 2 tygodni, mówiłam już, że dość krótko
Stary 2016-08-22, 11:44   #17
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Przy najbliższym spotkaniu z nim o tym porozmawiam. Może nie o związku i dzieciach, bo na to jest zdecydowanie za wcześnie, ale o tym, w jaką stronę idzie ta relacja
No to i tak pogadacie o związku, skoro porozmawiacie o kierunku w jakim idzie ta relacja. I bardzo dobrze. Lepiej szybciej się przekonać o co chodzi i czy te chęci się wzajemnie nie wykluczają, niż potem się rozczarować.
Stary 2016-08-22, 11:45   #18
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Autorko, zastanów się poważnie, czy chcesz związku na odległość (niby 3 godziny to niedużo, ale nie mało, nie wpływa to dobrze na częstotliwość spotkań) i czy ewentualnie widzisz siebie w sytuacji, gdzie przenosisz się do faceta (gdyby wypaliło) lub on do Ciebie. Bo jeżeli już na starcie randkowania są wątpliwości, to lepiej poważnie sobie przemyśleć, czy warto w to iść. Zanim się jeszcze nie przywiązałaś, przemyśl to wszystko. Ewentualnie po prostu pogadaj z nim, jak się znowu spotkasz, jak on to wszystko widzi, czuje.
Zdecydowanie muszę z nim o tym najpierw pogadać. Facet jest świetny, ale nie wiem w jaki sposób on o mnie myśli. Mogę być przecież tylko dobrym towarzystwem w rozmowie, nic więcej
Stary 2016-08-22, 11:46   #19
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Od ponad 2 tygodni, mówiłam już, że dość krótko
To bardzo krótko. I serio już masz wątpliwości? Może jednak nie szukaj facetów mieszkających kawał drogi od siebie. Może się nie nadajesz do takich relacji? Plus nie minęło za mało czasu od ostatniej znajomości, która nie wypaliła?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 11:47   #20
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dosc krotko to tez miesiac lub dwa moze byc. W ciagu tych dwoch tygodni ile razy sie widzieliscie? Jesli 2-3, to raczej wieje od Ciebie desperacja. Moze dlatego, ze bardzo spodobal Ci sie ten facet, ale powinnas wyluzowac. Wcale go nie znasz.

Stary 2016-08-22, 11:48   #21
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
To bardzo krótko. I serio już masz wątpliwości? Może jednak nie szukaj facetów mieszkających kawał drogi od siebie. Może się nie nadajesz do takich relacji? Plus nie minęło za mało czasu od ostatniej znajomości, która nie wypaliła?
No właśnie minęło zdecydowanie za mało czasu, nawet z nim na ten temat rozmawiałam, twierdził, że jakby mu nie zależało na kobiecie to by jej o tym powiedział, nie uciekał, że to nie jest w jego stylu..tym bardziej miesza mi w głowie
Stary 2016-08-22, 11:51   #22
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie minęło zdecydowanie za mało czasu, nawet z nim na ten temat rozmawiałam, twierdził, że jakby mu nie zależało na kobiecie to by jej o tym powiedział, nie uciekał, że to nie jest w jego stylu..tym bardziej miesza mi w głowie
Pitu pitu. Nie wierz we wszystko, co Ci mowi facet. Na razie znacie sie tak krotko, ze nie wiadomo, kim on jest, czego chce i jak to sie skonczy. Powinniscie byc na etapie poznawania sie. Tobie juz czegos brakuje - pewnie zainteresowania z jego strony, wiec nie wiem, czy to ma sens.

Stary 2016-08-22, 11:54   #23
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
Dosc krotko to tez miesiac lub dwa moze byc. W ciagu tych dwoch tygodni ile razy sie widzieliscie? Jesli 2-3, to raczej wieje od Ciebie desperacja. Moze dlatego, ze bardzo spodobal Ci sie ten facet, ale powinnas wyluzowac. Wcale go nie znasz.

O właśnie, dlatego właśnie chcę się zapytać czy to normalne, że rzadko się odzywa. Nie znam go, więc i nie zależy mi na nim aż tak, by ryczeć po nocach, że nie pisze, nie dzwoni. Ale z drugiej strony polubiłam go, to świetny facet więc nie chcę swoim zachowaniem czegoś zepsuć

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Pitu pitu. Nie wierz we wszystko, co Ci mowi facet. Na razie znacie sie tak krotko, ze nie wiadomo, kim on jest, czego chce i jak to sie skonczy. Powinniscie byc na etapie poznawania sie. Tobie juz czegos brakuje - pewnie zainteresowania z jego strony, wiec nie wiem, czy to ma sens.

Zainteresowanie jest, ale niestety nie takie do jakiego jestem przyzwyczajona. Z drugiej strony poniekąd mu się nie dziwie, że odzywa się rzadko. Czasem takie klepanie smsów o niczym bywa męczące

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 12:04   #24
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
To swoją drogą. Może się wydawać być fajny i "w ogóle", ale to nie znaczy, że taki naprawdę jest i że wszystko, co mówi, to prawda.

Szczerze mówiąc myślałam, że Autorka zakłada temat, bo to np. już 2 miesiące i nie wie, czy znajomość idzie w dobrym kierunku. A tu chodzi o 2 tygodnie.

Autorko, czemu zamiast najpierw przetrawić rozstanie / niewypał znajomości, pakujesz się w kolejną? Cały czas będziesz miała schizy i wątpliwości przez coś takiego. Nie podleczyłaś się wystarczająco. A odległość dokłada swoje, bo zaczniesz być faceta niepewna.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
O właśnie, dlatego właśnie chcę się zapytać czy to normalne, że rzadko się odzywa. Nie znam go, więc i nie zależy mi na nim aż tak, by ryczeć po nocach, że nie pisze, nie dzwoni. Ale z drugiej strony polubiłam go, to świetny facet więc nie chcę swoim zachowaniem czegoś zepsuć
(...)
Dla niego to może być normalne. Dla Ciebie nie musi. Dla 5 osób tutaj też nie, a dla 8 innych tak. To Ty masz wiedzieć czego chcesz od faceta i znajomości, ale może jednak niekoniecznie po 2 tygodniach, gdzie raptem ile było spotkań? Dwa? Jak dla mnie błąd zrobiłaś już na starcie pakując się w kolejną znajomość tak szybko plus jednak na pewną odległość, gdzie utrudnia Wam to spotkania.

Może przestań się martwić o to, że Ty coś zepsujesz. I stawiać w pozycji "mam go zadowolić / przypodobać mu się".
Stary 2016-08-22, 12:07   #25
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:

Może przestań się martwić o to, że Ty coś zepsujesz. I stawiać w pozycji "mam go zadowolić / przypodobać mu się".
Dobre podsumowanie. Stawiaj swoje potrzeby na pierwszym miejscu. Jesli czujesz sie w tej znajomosci niepewnie, to daj sobie spokoj.

Stary 2016-08-22, 12:07   #26
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
To swoją drogą. Może się wydawać być fajny i "w ogóle", ale to nie znaczy, że taki naprawdę jest i że wszystko, co mówi, to prawda.

Szczerze mówiąc myślałam, że Autorka zakłada temat, bo to np. już 2 miesiące i nie wie, czy znajomość idzie w dobrym kierunku. A tu chodzi o 2 tygodnie.

Autorko, czemu zamiast najpierw przetrawić rozstanie / niewypał znajomości, pakujesz się w kolejną? Cały czas będziesz miała schizy i wątpliwości przez coś takiego. Nie podleczyłaś się wystarczająco. A odległość dokłada swoje, bo zaczniesz być faceta niepewna.
Wiesz, chyba po prostu ochłonę po tym co zdarzyło się ostatnio. A tego, z którym spotykam się teraz dalej będę wychodzić, ale już bez żadnych podtekstów. A jeśli będzie mu zależało to zacznie walczyć
Stary 2016-08-22, 12:12   #27
aidam11
Raczkowanie

Cytat:
A jeśli będzie mu zależało to zacznie walczyć
Żebyś się księżniczko nie przeliczyła...
aidam11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 12:12   #28
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
A jeśli będzie mu zależało to zacznie walczyć
Można sparafrazować: "A jeśli będzie mu zależało to zacznie poniżać się swoją nachalnością ".
Stary 2016-08-22, 12:14   #29
Annucha
Raczkowanie

Cytat:
Dobre podsumowanie. Stawiaj swoje potrzeby na pierwszym miejscu. Jesli czujesz sie w tej znajomosci niepewnie, to daj sobie spokoj.

O właśnie `niepewność` to dobre podsumowanie. Może i odzywać się raz dziennie, ale nie wiem w ogóle, w którą stronę ma iść ta znajomość. Gdybym wiedziała, że wszystko idzie w dobrym kierunku to bym się nie martwiła, dlatego jestem ostrożna
Stary 2016-08-22, 12:14   #30
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, chyba po prostu ochłonę po tym co zdarzyło się ostatnio. A tego, z którym spotykam się teraz dalej będę wychodzić, ale już bez żadnych podtekstów. A jeśli będzie mu zależało to zacznie walczyć
Ale jakie walczyć? O co? To jakaś wojna jest? Jasne, że daj się facetowi nieco wykazać (nie chodzi mi oczywiście o jakieś gierki, ale pomysły na spotkania, proponowanie), a nie już kombinujesz, czy Ty dobrze robisz, co powinnaś itd. Nie idź jednak w stronę jakiegoś głupiego "ma walczyć". Szybko się z tego niestety przez taką Twoją postawę może zrobić stereotypowy układ "on starszy, a ona młodsza i staje na rzęsach, aby panu zaimponować" lub "jestem niepewna, to poudaję księżniczkę".

I jak już minie nieco czasu, to oczywiście dąż do tego, aby odwiedzić go w miejscu zamieszkania, poznać znajomych.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2016-08-22 o 12:16
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości