![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy ja zwariowałam?
Dziewczyny mam problem. Poznałam mężczyznę, ponad 10 lat starszego od siebie. Zaimponował mi swoją dojrzałością i kulturą osobistą. Po prostu mój ideał. Problem jest jeden - rzadki kontakt. To znaczy właśnie nie wiem czy rzadki, stąd moje pytanie. Rozmawiamy/piszemy do siebie zazwyczaj raz na dzień, lub dwa dni. Życzymy sobie miłego dnia i finito. Nie mamy, jak się spotykać, dlatego, że on mieszka dość daleko (ponad 3 godziny jazdy) no i dodatkowo ma wymagającą pracę. Stąd moje pytanie, zapewne głupie, ale mężczyźni zawsze szukali ze mną kontaktu. Czy to normalne, czy może to postawa "nie zależy mi"?. Spotkaliśmy się ostatnio w zeszły czwartek, wszystko było w porządku, on sam zaznacza ciągle, że szuka kogoś na stałe, ale mimo wszystko czuję, że coś jest nie tak. Pomóżcie wybić mi z głowy albo jego, albo te moje chore wymysły, bo zwariuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy ja zwariowałam?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie kiepsko to wyglada. Probowalas do niego zadzwonic? Napisac co tam? Jak czesto sie widujecie i na jak dlugo?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmm. .. uważam że jak komuś zależy to szuka częstszego kontaktu. Zwłaszcza na początku znajomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że tak. Czasem on się pierwszy odezwie, czasem ja. Jest to naturalne, czasem ja odezwę się, lub on dopiero po paru godzinach i też nie mamy z tym problemów. Też nie chcę być jedną z tych kobiet, które za mocno dają z siebie. Znam się z nim dość krótko więc też nie chcę sobie wciskać do głowy, że będziemy razem, choć muszę przyznać, że to się zdarza
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Spotykamy się raz, dwa razy w tygodniu. Zazwyczaj przyjeżdża do mnie, zabiera na kolacje, potrafimy wtedy przegadać parę ładnych godzin. Widać, że to mężczyzna, który może przebierać w kobietach, dlatego ja nie chcę dać po sobie poznać, że mi zależy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No ale to sa rozmowy o czyms czy tylko "have a nice day"? Bo w pierwszym poscie piszesz, ze zyczycie sobie tylko dobrego dnia. I ponawiam pytanie o czestotliwosc spotkan.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zastanów się dokładnie, co robisz Ty i co robi on.
Jeśli Twoje zaangażowanie jest zdecydowanie większe od jego zaangażowania, to perspektywy nie są zbyt dobre. Jeśli Wasze zaangażowanie jest na podobnym poziomie lub widzisz, że on reaguje zwiększeniem swojego zaangażowania na zwiększenie zaangażowania po Twojej stronie, to są poważne szanse na pozytywny rozwój relacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
On jest typem faceta, który rozmawia ze mną o `życiowych problemach` dopiero na spotkaniu. Przez telefon zazwyczaj gadamy o pierdołach, o tym co mamy dziś do zrobienia, czasem dorzucimy jakąś anegdotką z ostatniego spotkania. I to tyle, życzymy sobie miłego dnia i dziękuję dowidzenia. Kurczę, nie boję się tego, że to będzie koniec, boję się tego, że zanim będzie to koniec ja już zdążę się mocno przywiązać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Po prostu miałam ostatnio sytuację, w której facet mnie olał po tym, jak zaczęłam się starać. Zazwyczaj z takich relacji wolę wychodzić z podniesioną głową, a nie czuć, że poniżałam się swoją nachalnością
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli naprawdę kiedyś na czymś lub na kimś Ci będzie zależało, warto schować dumę do kieszeni i schylić niego głowę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Przy najbliższym spotkaniu z nim o tym porozmawiam. Może nie o związku i dzieciach, bo na to jest zdecydowanie za wcześnie, ale o tym, w jaką stronę idzie ta relacja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dalej nie wiadomo, ile wy sie wlasciwie spotykacie. Bo albo on ma Cie gdzies, albo Ty jestes zdesperowana.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Autorko, zastanów się poważnie, czy chcesz związku na odległość (niby 3 godziny to niedużo, ale nie mało, nie wpływa to dobrze na częstotliwość spotkań) i czy ewentualnie widzisz siebie w sytuacji, gdzie przenosisz się do faceta (gdyby wypaliło) lub on do Ciebie. Bo jeżeli już na starcie randkowania są wątpliwości, to lepiej poważnie sobie przemyśleć, czy warto w to iść. Zanim się jeszcze nie przywiązałaś, przemyśl to wszystko. Ewentualnie po prostu pogadaj z nim, jak się znowu spotkasz, jak on to wszystko widzi, czuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
To bardzo krótko. I serio już masz wątpliwości? Może jednak nie szukaj facetów mieszkających kawał drogi od siebie. Może się nie nadajesz do takich relacji? Plus nie minęło za mało czasu od ostatniej znajomości, która nie wypaliła?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dosc krotko to tez miesiac lub dwa moze byc. W ciagu tych dwoch tygodni ile razy sie widzieliscie? Jesli 2-3, to raczej wieje od Ciebie desperacja. Moze dlatego, ze bardzo spodobal Ci sie ten facet, ale powinnas wyluzowac. Wcale go nie znasz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No właśnie minęło zdecydowanie za mało czasu, nawet z nim na ten temat rozmawiałam, twierdził, że jakby mu nie zależało na kobiecie to by jej o tym powiedział, nie uciekał, że to nie jest w jego stylu..tym bardziej miesza mi w głowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze mówiąc myślałam, że Autorka zakłada temat, bo to np. już 2 miesiące i nie wie, czy znajomość idzie w dobrym kierunku. A tu chodzi o 2 tygodnie. ![]() Autorko, czemu zamiast najpierw przetrawić rozstanie / niewypał znajomości, pakujesz się w kolejną? Cały czas będziesz miała schizy i wątpliwości przez coś takiego. Nie podleczyłaś się wystarczająco. A odległość dokłada swoje, bo zaczniesz być faceta niepewna. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Może przestań się martwić o to, że Ty coś zepsujesz. I stawiać w pozycji "mam go zadowolić / przypodobać mu się". |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
O właśnie `niepewność` to dobre podsumowanie. Może i odzywać się raz dziennie, ale nie wiem w ogóle, w którą stronę ma iść ta znajomość. Gdybym wiedziała, że wszystko idzie w dobrym kierunku to bym się nie martwiła, dlatego jestem ostrożna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jak już minie nieco czasu, to oczywiście dąż do tego, aby odwiedzić go w miejscu zamieszkania, poznać znajomych. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-08-22 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.