Jak mu pokazać, że go kocham? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 11:07   #1
amia
Raczkowanie

Jak mu pokazać, że go kocham?

Dziewczyny napiszę krótko, chodzi o to, że ostatnio (jakieś 2 tygodnie) mam wrażenie, że byłam za bardzo niemiła dla swojego chłopaka, że mówiłam, że to i to mi w nim nie pasuje, ale on wcale nie jest najgorszy, a tak wyszło i on się tak poczuł. Powiedziałam mu to, ale wydaje mi się, że to za mało, po prostu chciałabym żeby poczuł się kochany, bo on jest dla mnie bardzo dobry. Chociaż on twierdzi, że facetowi wystarczy powiedzieć, że się go kocha i jest najlepszy. Nie znam się za bardzo na facetach więc pytam was. Zrobiłam mu kolacje, pytam jak w pracy, interesuje się nim, może za mało go chwale. Wiem, że właśnie takie codziennie drobiazgi są najcenniejsze, tylko nie wiem czy faceci to dostrzegają, co o tym myslicie?
amia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:17   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Jak mu pokazać, że go kocham?

A przeprosilas go konkretnie za zle slowa?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:25   #3
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:34   #4
amia
Raczkowanie

Tak, przeprosiłam i powiedziałam, że tak mu nagadałam, a właściwie to tak nie jest do końca, że to wszystko mi przeszkadza.
amia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 11:55   #5
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amia Pokaż wiadomość
Tak, przeprosiłam i powiedziałam, że tak mu nagadałam, a właściwie to tak nie jest do końca, że to wszystko mi przeszkadza.
Długi staż? i można wiedziec co Ci w nim przeszkadza?
Azurri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 15:11   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cóż, kolacja czy pytanie o prace nie sprawi, że ktoś poczuje się kochany. To poczucie buduje się dość długo i potrzeba do tego zaufania. Jeśli chcesz, żeby on czuł się kochany, to go przede wszystkim akceptuj takim, jakim jest. Żadna kolacja, seksi bielizna, czy buziaczki nie zastąpią poczucia akceptacji.

Sama wierzyłabyś człowiekowi, że Cię kocha, gdyby Ci ciągle powtarzał, że włosy masz nie takie, nogi za krótkie, a z charakteru zbytnia gaduła? Wątpię.

A jak Ci jednak ten chłopak nie pasuje, to znajdź nowego. Ta kwestia też śmierdzi.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 19:12   #7
jestemzinnejbajki12
Raczkowanie

Po prostu, jesli rzeczywiscie uwazasz, ze bylas niesprawiedliwie niemila to nie bądź Nie musisz stawać teraz na rzęsach, jeśli go przeprosiłaś i zachowujesz sie już wobec niego w porządku to będzie ok, no chyba, że powtarzasz takie akcje cyklicznie, to wtedy problem musi lezec gdzies w twoim samopoczuciu w związku.
jestemzinnejbajki12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 20:59   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amia Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszę krótko, chodzi o to, że ostatnio (jakieś 2 tygodnie) mam wrażenie, że byłam za bardzo niemiła dla swojego chłopaka, że mówiłam, że to i to mi w nim nie pasuje, ale on wcale nie jest najgorszy, a tak wyszło i on się tak poczuł. Powiedziałam mu to, ale wydaje mi się, że to za mało, po prostu chciałabym żeby poczuł się kochany, bo on jest dla mnie bardzo dobry. Chociaż on twierdzi, że facetowi wystarczy powiedzieć, że się go kocha i jest najlepszy. Nie znam się za bardzo na facetach więc pytam was. Zrobiłam mu kolacje, pytam jak w pracy, interesuje się nim, może za mało go chwale. Wiem, że właśnie takie codziennie drobiazgi są najcenniejsze, tylko nie wiem czy faceci to dostrzegają, co o tym myslicie?
Ale nie do końca rozumiem o co chodzi. Jeżeli kochasz i uważasz, że jest najlepszy, to chyba wiedziałabyś co masz robić i rozmawiała z nim od serca (oraz tak postępowała). Skoro Twoje działania to nadal za mało, to może po prostu tak naprawdę do końca jednak tego nie czujesz? Nie da się tak wg scenariusza z kimś postępować i "na komendę" chwalić, głaskać, czy co tam.

Między ludźmi zdarzają się spięcia, jakieś gorsze dni. Przeprasza się, rozmawia, przytula i jest OK. Jeżeli między Wami nadal nie jest OK, to może jednak problem jest głębszy?

Poza tym nie piszesz czemu byłaś dla niego niemiła i czemu poczuł się gorszy. Jeżeli go za coś opier... bo przykładowo zawalił jakieś ważne sprawy, to tu nie ma co teraz za facetem latać i go uładzać, tylko przyjrzeć się sprawom, które zawalił. I tak dalej. Ważny jest kontekst. Bo my tu o przepraszaniu go, a zaraz się okaże, że facet wypłatę przesr... na automatach i stąd napięcie między Wami.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości